Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Kollektivavtal är viktigt för dig som medlem

  Det är en tuff situation i vården året om för många av våra medlemmar och särskilt ansträngt är det under sommaren. Vårdförbundet har många konstruktiva förslag på lösningar och vi förhandlar ständigt för bättre villkor.

 • Personcentrerad vård, kompetenskris och digitalisering fokus i Almedalen

  Vårdförbundet var delaktiga i sammanlagt 48 arrangemang under Almedalen. Vi ser att det äntligen pratas om personcentrerad vård, jämlik hälsa och eHälsa i flera olika sammanhang. Vårdförbundet har pratat mycket om lösningar på kompetenskrisen i vården som är en reell verklighet för medlemmarna.

 • Vilken var Almedalens stora vårdsnackis?

  Torsdagen den 7 juli samlades politiker och personer från organisationer som är aktiva i hälso- och sjukvård för en gemensam debatt om vilka vårdfrågor som varit hetast under Almedalen i år.

 • Vårdförbundet och Sensus pratar mänsklig hållbarhet i Almedalen

  I samarbete med studieförbundet Sensus bjöd vi in till samtal i Almedalen om hur våra handlingar kan förändra världen och hur man går från att se människor som objekt till att se dem som subjekt. Vårdförbundet förde fram vikten av det personcentrerade förhållningssättet för att få bättre vård.

 • Vårdproffs går samman för jämlik hälsa i Almedalen

  I Almedalen samlades sju organisationer som tillsammans representerar 700 000 anställda i vården för en diskussion om förslag till en mer jämlik hälsa i vården. Ökad kunskap, mer hälsopromotion och bättre samverkan var några av förslagen.

 • Vilse i vården – vardag för de kroniskt sjuka

  Om vården blir personcentrerad och följer patientlagen kommer ingen patient att gå vilse i vårddjungeln, skriver Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet, Handikappförbunden och Vårdförbundet i Dagens Medicin.

 • Usel patientsäkerhet med förslag om nya föreskrifter för läkemedelshantering

  Användningen av delegering av läkemedelshanteringen inom den öppna vården bör utvärderas ordentligt ur ett patientsäkerhetsperspektiv, skriver Svensk sjuksköterskeförening, Svenska Barnmorskeförbundet och Vårdförbundet i Dagens Medicin.

 • Nytt AST-avtal i Region Örebro län

  Vårdförbundet och Region Örebro län har tecknat nytt avtal om akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor.

 • Nytt avtal gällande KFS Vård och omsorg

  Löneavtalet gäller mellan 1 april 2016 och 31 mars 2017. Det är ett icke nivåbestämt avtal, men med en uppräkning av särskilda ersättningar på 2,2 procent.

 • Nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

  Avtalet är ettårigt och gäller till och med 31 mars 2017. Löneökningarna landar i nivå med övriga arbetsmarknaden på 2,2 procent.