Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Dags för lönesamtal? Vi stöttar dig!

  Som stöd inför ditt lönesamtal har Vårdförbundet har tagit fram en ny digital guide - Ditt lönesamtal. I guiden får du konkreta tips för att lyckas med ditt lönesamtal. Exklusivt för medlemmar! Utöver guiden kan du också få personlig lönecoachning, kolla lönestatistik eller läsa våra 12 bästa tips.

 • Dina kontrolluppgifter för 2019

  Nyligen har du fått dina kontrolluppgifter från oss, inför deklarationen för 2019. Skattereduktionen på 25 procent av fackföreningsavgiften gäller från 1 januari 2019 till 31 mars 2019, då den avskaffades av regeringen från 1 april 2019. Du hittar kontrolluppgiften här på vårdförbundet.se.

 • Maria Larsson tilldelas Queen Silvia Nursing Award 2019

  32-åriga Maria Larsson från Högskolan Kristianstad tilldelades Queen Silvia Nursing Award för sin idé ”Hjälpmedel för att ta av stödstrumpor”.

 • Hjälp en kollega - bli fadder

  Vill du göra skillnad för en medmänniska och en framtida kollega? I januari 2020 startar vi ett fadderprogram och vi söker nu dig som vill bli fadder för en sjuksköterska som är utbildad utomlands och som söker svensk sjuksköterskelegitimation.

 • Hjälp en kollega - bli fadder

  Vill du göra skillnad för en medmänniska och en framtida kollega? I januari 2020 startar vi ett fadderprogram och vi söker nu dig som vill bli fadder för en sjuksköterska som är utbildad utomlands och som söker svensk sjuksköterskelegitimation.

 • Ny guide: Bra att veta innan du skriver på anställningsavtal

  Har du fått ett nytt jobb och står i startblocken? Vad behöver du ha koll på innan du skriver på anställningsavtalet? Kolla då igenom vår digitala guide Hallå, innan du skriver på.

 • Ny överenskommelse för omställning i välfärden

  Vårdförbundet har tillsammans med de andra facken inom kommunal och regional sektor tecknat en principöverenskommelse med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona om kompetensutveckling och omställning. Ett nytt avtal börjar gälla den 1 maj 2020.

 • Julklappstips från Vårdförbundet

  Behöver du julklappstips nu när julen snart står inför dörren. Som medlem har du många bra förmåner och rabatter som du kan ta del av. Här kan du hitta dem.

 • OB-ersättningar under jul- nyårs- och trettonhelg

  Jul, nyår och trettondag – vad gäller egentligen rörande OB-ersättningar under de kommande helgerna? Vi har listorna! Förutom regioner och kommuner nu även listor för privat sektor ambulans och privat sektor vård och behandling, äldreomsorg och övrig omsorg.

 • Grattis alla vinnare i årets vårdgala!

  Tidigare ikväll utsågs Årets vårdchef, Årets studenthandledare och vinnaren i Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam på 2019-års Vårdgala. Nytt för i år är Rekryteringspriset där en lycklig vinnare korades.