Vårdförbundet är yrkesförbundet för dig som arbetar som eller studerar till sjuksköterska, barnmorska, biomedicinsk analytiker eller röntgensjuksköterska.

Yrkesverksam

Ordinarie medlemsavgift för dig som är yrkesverksam är 295 kronor/månad. Om du har en inkomst under 17 000 kronor per månad kan du få reducerad avgift. 

Ej yrkesverksam

Om du söker jobb eller om du ska vidareutbilda dig väljer du denna form av medlemskap. Du kan få reducerad avgift beroende på vilken inkomst du har.

Student

Som studerandemedlem i grundutbildning betalar du 150 kronor för hela studietiden och 100 kronor i månaden under det första halvåret som nyutexaminerad.

Pensionär

Du som är eller blir pensionärsmedlem betalar din medlemsavgift en gång per år. Avgiften är 360 kr, för ett helt år. Läs mer om fördelarna med pensionärsmedlemskap.

Enskilt medlemskap t ex inväntar svensk legitimation

Enskilt medlemskap gäller för dig som har utländsk utbildning/examen och har ansökt om svensk legitimation från Socialstyrelsen. Medlemsavgiften för dig är 30 kronor per månad.

Handläggningstiden för enskilt medlemskap kan vara lite längre på grund av att denna typ av medlemskap kräver en särskild hantering. Det kan ta upp till två månader innan beslut har tagits.

Om du har frågor om Enskilt medlemskap och dess innebörd kan du kontakta Vårdförbundet.

Företagare

Som företagare fyller du i dina företagsuppgifter när du ansöker om medlemskap.

Ditt medlemskap

Ditt medlemskap träder i kraft från och med den första i månaden efter att din ansökan har inkommit och registrerats hos Vårdförbundet.

Läs mer om medlemsavgifterna och hur du skaffar autogiro.