Här berättar några förtroendevalda om sitt uppdrag och delar med sig av tips!
 • ”Att arbeta fackligt är ett maraton, inte en sprint”

  Förtroendevalda Linnea Player Pellby arbetar sedan sommaren 2022 heltid på fackligt uppdrag, en delad tjänst som styrelseledamot i avdelning Halland och huvudskyddsombud. En stor kontrast till arbetet som sjuksköterska på akuten på Varbergs sjukhus.

 • Huvudskyddsombudet Michaela coachar och stöttar nya förtroendevalda

  Michaela Norén är 29 år och arbetar heltid som huvudskyddsombud i region Skåne. Hennes uppdrag är att introducera, coacha och stötta förtroendevalda i sina uppdrag. Som till exempel Argjentina Koci och Malin Rickle, som båda är nya i rollen som förtroendevald på sina arbetsplatser. 

 • Malin har hittat den perfekta mixen

  Malin Rickle har efter relativt kort tid som sjuksköterska och förtroendevald skapat sig en arbetssituation som passar henne perfekt. Halva tiden arbetar hon kliniskt på en gynekologisk avdelning och halva tiden i förtroendeuppdrag för Vårdförbundet.

 • ”Ett ungt perspektiv kan vara en fördel”

  Argjentina Koci är det perfekta exemplet på att en förtroendevald i Vårdförbundet inte behöver ha 20 års arbetslivserfarenhet eller vara medelålders. Att vara förtroendevald handlar mer om att ha ett driv, vilja förändra och ha hopp om att saker kan förbättras.

 • Hur vi skapade en positiv arbetsplats

  Se filmen där bland annat förtroendevalde Åsa Fjorde och enhetschef Rasmus Strömblad berättar om processen som ledde fram till en positiv arbetsplats.

 • Arbetsmiljöarbete är både roligt och utmanande - möt skyddsombudet Elin Sjöblom

  Möt Elin Sjöblom, skyddsombud och förtroendevald på Akutmedicinska kliniken på Capio S:t Görans Sjukhus som tillsammans med Per-Markus Risman samtalar om hur arbetsmiljöarbetet är både roligt och utmanande, men framförallt leder till en hälsosam vårdmiljö.

 • Fredrik mot maskinerna

  För den biomedicinska analytikern Fredrik Bohman har rollen som förtroendevald blivit en naturlig del i vardagen. Här ryms både behagliga samtal med kollegor och mindre angenäma möten med maskinerna.

 • Björn Tellström om att vara förtroendevald i privat sektor

  - Hallå, var är ni alla förtroendevalda på Falck Ambulans? Det var efterlysningen som fick Björn Tellström att engagera sig. Lyssna på samtal mellan Björn Tellström och Per Markus Risman i poddavsnitt i Studio PS.

 • Helena Björk förtroendevald

  Supervärvaren Helenas bästa värvartips

  Helena Björk är förtroendevald i Lomma kommun och när hon var ny i rollen hade hon satt upp målet att värva en ny medlem under hennes första år som förtroendevald. Istället blev det överraskande fem värvningar på en månad! Nu vill vi förstås ta del av Helenas bästa värvartips.

 • Sineva träffar förtroendevalda

  Från den till den reser förbundsordförande Sineva Ribeiro till olika platser i Sverige för att träffa förtroendevalda och höra om vad som är viktigt för dem i deras vardag. Här kan du se filmerna från dessa möten.