Här berättar några förtroendevalda om sitt uppdrag och delar med sig av tips!
 • Hur vi skapade en positiv arbetsplats

  Se filmen där bland annat förtroendevalde Åsa Fjorde och enhetschef Rasmus Strömblad berättar om processen som ledde fram till en positiv arbetsplats.

 • Arbetsmiljöarbete är både roligt och utmanande - möt skyddsombudet Elin Sjöblom

  Möt Elin Sjöblom, skyddsombud och förtroendevald på Akutmedicinska kliniken på Capio S:t Görans Sjukhus som tillsammans med Per-Markus Risman samtalar om hur arbetsmiljöarbetet är både roligt och utmanande, men framförallt leder till en hälsosam vårdmiljö.

 • Fredrik mot maskinerna

  För den biomedicinska analytikern Fredrik Bohman har rollen som förtroendevald blivit en naturlig del i vardagen. Här ryms både behagliga samtal med kollegor och mindre angenäma möten med maskinerna.

 • Björn Tellström om att vara förtroendevald i privat sektor

  - Hallå, var är ni alla förtroendevalda på Falck Ambulans? Det var efterlysningen som fick Björn Tellström att engagera sig. Lyssna på samtal mellan Björn Tellström och Per Markus Risman i poddavsnitt i Studio PS.

 • Helena Björk förtroendevald

  Supervärvaren Helenas bästa värvartips

  Helena Björk är ny som förtroendevald i Lomma kommun och hade satt upp målet att värva en ny medlem under hennes första år som förtroendevald. Istället blev det överraskande fem värvningar på under en månad! Nu vill vi förstås ta del av Helenas bästa värvartips.

 • Sineva träffar förtroendevalda

  Från den till den reser förbundsordförande Sineva Ribeiro till olika platser i Sverige för att träffa förtroendevalda och höra om vad som är viktigt för dem i deras vardag. Här kan du se filmerna från dessa möten.

 • Förtroendevald i Pajala

  Se filmen där Vårdförbundets ordförande i Norrbotten, Camilla Eriksson-Sundberg, och AKS- och ambulanssjuksköterskan Berit Johdet, berättar om förutsättningarna för förtroendevalda och medlemmar i Norrbottens glesbygd.

 • Barnmorskan Rosa Ólafsdóttir berättar om sin roll som förtroendevald

  Rosa Ólafsdóttir, som arbetar vid BB i Örebro, berättar bland annat om de frågor hon får från andra barnmorskor och om fördelen att vara med i Vårdförbundet.

 • Huvudskyddsombud Eva Harrysson besöker Älvtomta hemvårdcentral

  Eva Harrysson, huvudskyddsombud och förtroendevald, besöker Älvtomta hemvårdscentral där hon bland annat pratar om tips inför lönesamtal samt om medlemsrekrytering.

 • Digital kommunikation hjälper förtroendevalda i Örebro

  Se filmen där skyddsombudet Carolina Classon, vid ambulansstationen i Örebro, berättar om sin roll och hur de använder sig av Whatsapp för att kommunicera. Hans Nilsson, huvudskyddsombud, berättar om aktuella frågor.