Här berättar några förtroendevalda om sitt uppdrag och delar med sig av tips!
 • Jag borde ha ställt upp som förtroendevald för flera år sedan

  Annika Hemström kombinerar arbete på akutmottagning och operationsavdelning med uppdraget som förtroendevald med facklig tid. En perfekt kombination där ena foten är kvar i verkligheten och den andra är där möjligheten att påverka finns.

 • Lyssna på rekryteringsstjärnan Maria

  - Så rekryterade jag mina fyra nya kollegor som medlemmar, och vann värvningspriset. Lyssna på Marias tips i nytt poddavsnitt i Vårdförbundetpodden.

 • Så svarar jag på frågor om dygnsvilan 

  Tina Dahlman är förtroendevald och vice ordförande i avdelningsstyrelsen i Dalarna. I sitt uppdrag möter hon medlemmar som ställer frågor om de nya reglerna om dygnsvila som införs den 1 oktober. Så här svarar hon på medlemmarnas frågor. 

 • "I stället för att byta jobb stannar jag kvar och påverkar"

  Love Springfeldt har varit förtroendevald på sin arbetsplats inom hemsjukvården i Göteborgs stad i 8 år. Men innan hade han en vana att byta arbetsplats när något fungerade dåligt i arbetsmiljön. Nu stannar han och gör något åt problemen i stället.  

 • ”Att vara scout och förtroendevald påminner om varandra”

  Barnmorskan Sabina Gustafsson firar 10 år som förtroendevald och arbetar heltid som huvudskyddsombud i Regionhälsan, en förvaltning i Västra Götalandsregionen. Med åren har hon blivit trygg i uppdraget och vet vad hon ska stå upp för.

 • ”Att arbeta fackligt är ett maraton, inte en sprint”

  Förtroendevalda Linnea Player Pellby arbetar sedan sommaren 2022 heltid på fackligt uppdrag, en delad tjänst som styrelseledamot i avdelning Halland och huvudskyddsombud. En stor kontrast till arbetet som sjuksköterska på akuten på Varbergs sjukhus.

 • Huvudskyddsombudet Michaela coachar och stöttar nya förtroendevalda

  Michaela Norén är 29 år och arbetar heltid som huvudskyddsombud i region Skåne. Hennes uppdrag är att introducera, coacha och stötta förtroendevalda i sina uppdrag. Som till exempel Argjentina Koci och Malin Rickle, som båda är nya i rollen som förtroendevald på sina arbetsplatser. 

 • Malin har hittat den perfekta mixen

  Malin Rickle har efter relativt kort tid som sjuksköterska och förtroendevald skapat sig en arbetssituation som passar henne perfekt. Halva tiden arbetar hon kliniskt på en gynekologisk avdelning och halva tiden i förtroendeuppdrag för Vårdförbundet.

 • ”Ett ungt perspektiv kan vara en fördel”

  Argjentina Koci är det perfekta exemplet på att en förtroendevald i Vårdförbundet inte behöver ha 20 års arbetslivserfarenhet eller vara medelålders. Att vara förtroendevald handlar mer om att ha ett driv, vilja förändra och ha hopp om att saker kan förbättras.

 • Hur vi skapade en positiv arbetsplats

  Se filmen där bland annat förtroendevalde Åsa Fjorde och enhetschef Rasmus Strömblad berättar om processen som ledde fram till en positiv arbetsplats.