Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vårdförbundet i SVT om bristen på specialistsjuksköterskor

  Nya prognoser visar att under de närmaste tio åren kommer bristen bli större än tidigare beräknat. Störst blir den i Stockholm och Västra Götaland, med en ökning på 25 procent ökning. Se Vårdförbundets förhandlingschef Annelie Söderberg kommentera bristen i SVT Gomorron Sverige.

 • Studenter – boka in höstens årsmöte

  Den 15-16 oktober är det dags för Vårdförbundet Students årsmöte. Vill du vara med och påverka din utbildning och framtida yrke? Intresserad av ett styrelseuppdrag? Då ska du ta chansen och kandidera till nästkommande nationella styrelse.

 • Minister Gabriel Wikström och Guniilla George, Vårdförbundet i tv-sändning på SVT.

  Vårdförbundet i både SVT:s och TV4:s morgonsändningar

  Gunilla George pratar förlossningsvård och kvinnors hälsa med minister Gabriel Wikström i SVT. Jane Stegring diskuterar villkoren för våra barnmorskor och sjuksköterskor med föräldraföreningen Födslovrålet i TV4. Se inslagen.

 • Nytt avtal med Svenska kyrkan

  Nu finns ett nytt centralt avtal för dig som är anställd inom Svenska kyrkan. Det ettåriga avtalet innebär bland annat löneökningar på lägst 2,2 procent, samt motsvarande ökning av särskilda ersättningar.

 • Avtalsrådet: Viktigt att alla avtal behandlas lika

  Sedan i höstas är Vårdförbundets nya avtalsråd igång med sitt arbete. Tanken är att rådet ska komma in tidigt i olika centrala avtalsprocesser, för att säkra att förbundets politik genomsyrar alla avtalsområden.

 • Anmäl dig till Diagnostikforum 2016

  Årets Diagnostikforum går av stapeln i Örebro 28-29 september. Nu är det dags att anmäla sig!

 • Anmäl dig till konferens om patientsäkerhet i september

  I september är det dags för den Nationella Patientsäkerhetskonferensen 2016. Konferensens fokus är i år "Förebygg vårdskador - tillsammans för en säkrare vård".

 • Pernilla vill öka kompetensen inom äldrevården

  Den 17 maj delades Queen Silvia Nursing Award ut till Pernilla Rönntoft för hennes idé om hur kompetensen inom äldrevården kan öka. Pernilla får 50 000 kronor samt ett speciellt utvecklat praktikprogram i sex månader. Stort grattis!

 • Röster från nordiska barnmorskekongressen

  Den 12 – 14 maj gick NJF:s kongress av stapeln i Göteborg. Det var många intressanta samtal i montern, tack alla som kom och pratade med oss!

 • Anmäl dig till Röntgenveckan 2016

  Röntgenveckan 2016 äger rum på Kistamässan i Stockholm 13-16 september. Temat är värdebaserad radiologi.