Chef i fokus

Vi berättar som vad som händer i Vårdförbundet för dig som chef och ledare och bjuder på matnyttiga reportage som hjälper dig i din chefsroll.
 • Trappa ner inför semestern - det avgör hur du leder i höst

  Det känns ofta som en omöjlighet att få en lugn ingång till första semesterveckan. Men att ta bort uppgifter innan semestern menar Vårdförbundets chefsspecialist Marianne Hiller är avgörande för ett hållbart ledarskap.

 • Vårdförbundets ledarprogram presenterades internationellt i Barcelona

  ICN, International Council of Nurses, hade konferens i Barcelona 27 maj till första juni i år. Vårdförbundet var på plats och presenterade bland annat sitt Ledarprogram med en avslutande uppmaning om att kopiera konceptet och sprida ett personcentrerat ledarskap i världen.

 • Ny som chef? Så här lägger du grunden i ditt ledarskap

  De första månaderna som chef har betydelse för hur fortsättningen blir i ditt uppdrag. Använd tiden till att lyssna, lära och ställa nybörjarfrågor. Det kan vara avgörande för att fånga medarbetarnas förtroende och skapa resultat.

 • Så höjer du din lön som chef

  Din prestation som chef avgör hur verksamheten fungerar och utvecklas. Därför ska din lön ses som en investering i verksamheten. Du höjer din lön genom att argumentera sakligt utifrån lönekriterierna, din och dina medarbetares prestation och verksamhetens resultat.

 • Nytt chefsnummer till Vårdförbundet Direkt

  För tre år sedan öppnade Vårdförbundet Direkt knappval 5 för chefer och ledare. För att nu ge chefer ännu bättre stöd, får Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar ett eget telefonnummer för rådgivning, 0771 – 630 630.