Chef i fokus

Vi berättar som vad som händer i Vårdförbundet för dig som chef och ledare och bjuder på matnyttiga reportage som hjälper dig i din chefsroll.
 • Nu är chefens utmaningar fakta - dags att ställa högre krav

  Under hösten släppte Myndigheten för vård- och omsorgsanalys rapporten "Visa vägen i vården – ledarskap för stärkt utvecklingskraft" som visar vikten av ledarskapet för att utveckla vården. Marianne Hiller, chefsspecialist på Vårdförbundet ser möjligheter för chefer och ledare att nu ställa högre krav på bättre förutsättningar.

 • Coacherna Marianne Hiller och Ellen Salén Wettergren

  Boka ledarskapscoaching – nå din fulla potential!

  Vårdförbundet erbjuder dig som chef och ledare möjlighet till personlig och professionell coaching. Coaching är en metod där du kan ta fram din inneboende potential. Du blir coachad inom chef- och ledarskap och får verktyg att växa mer i din roll.

 • ”Me too” – Så hanterar du sexuella trakasserier som chef

  Kampanjen ”Me too” fortsätter sin frammarsch genom olika branscher. Kristina Sundell som är sjuksköterska på en akutmottagning i Kiruna startade ett upprop mot sexuella trakasserier och har hittills fått in ett 40-tal vittnesmål. Om du som chef får kännedom om diskriminering på arbetsplatsen, har du skyldighet att utreda.

 • Victoria Bruun blev först att utses till Årets Vårdchef

  Den 20 oktober delade Vårdförbundet för första gången ut pris till Årets Vårdchef. Victoria Bruun, avdelningschef för allmänpsykiatrisk slutenvård på Centralsjukhuset i Karlstad,  fick priset. Hon belönades med 50 000 kronor för sitt personcentrerade ledarskap, där såväl patient som personal gagnas av resultatet.

 • Merja Nyholm

  Stoppa bråttomkulturen - gränskontroll är nyckeln

  Det blir alltmer självklart att besvara mail och telefonsamtal även på helger och semestrar för chefer och ledare. Gränserna mellan arbetsliv och privatliv suddas ut. Risken ökar då för utmattning och sjukskrivning. Att öva sig i gränskontroll blir allt viktigare i ledarskapet, menar Merja Nyholm, chefshandläggare, Vårdförbundet.