Chef i fokus

Vi berättar som vad som händer i Vårdförbundet för dig som chef och ledare och bjuder på matnyttiga reportage som hjälper dig i din chefsroll.
 • 300 miljoner extra - så får du fler specialistutbildade medarbetare

  Under 2017 får landsting och regioner 300 miljoner i tillskott från regeringen för att fler sjuksköterskor ska specialistutbilda sig. Det innebär att du kan få fler specialister i ditt team. Exempelvis genom utbildningsanställningar.

 • Snart dags för höstens Ledarprogram - anmälan öppnar 5 april

  Vårdförbundets Ledarprogram drar snart igång sin tredje omgång. Det är ett populärt program med många fler sökande än platser. Inriktningen är hur du som chef och ledare ska kunna leda en personcentrerad vård. Anmälan är bindande och öppnar den 5 april. 40 platser finns.

 • Coacherna Marianne Hiller och Ellen Salén Wettergren

  Boka ledarskapscoaching – nå din fulla potential!

  Vårdförbundet erbjuder dig som chef och ledare möjlighet till personlig och professionell coaching. Coaching är en metod där du kan ta fram din inneboende potential. Du blir coachad inom chef- och ledarskap och får verktyg att växa mer i din roll.

 • Chefspecialisterna

  Chefsspecialisterna bjuder in till ” Mod att leda – makt att förändra”

  Save the date! Kom med på frukost för inspiration och påfyllnad av kunskap, kraft och energi. På sex orter kommer chefsspecialisterna tala om hållbart ledarskap med rubriken "Mod att leda - makt att förändra".

 • Chefsappen

  Nu kan fler använda chefsappen

  Chefsappen finns nu tillgänglig för fler telefoner och andra enheter. I appen kan du bland annat ställa frågor till chefskollegor, hitta svar på villkorsfrågor och hitta snabblänken till lönestatistiken.