Aktuellt för förtroendevalda

 • Möjlighet använda skyddsutrustning med särskilt tillstånd förlängs 

  Arbetsmiljöverket förlänger möjligheten för arbetsgivare att låta arbetstagaren använda personlig skyddsutrustning med särskilt tillstånd. Förlängningen gäller till 1 juni 2022. 

 • GDPR: Stärkt skydd för medlems personuppgifter

  Den 25 maj 2018 trädde EU:s nya dataskyddsförordning GDPR i kraft. Vårdförbundet och du som förtroendevald berörs i hög grad eftersom vi dagligen hanterar särskilt känsliga personuppgifter som medlemskap i fackförening.

 • Vägledning arbetsplatsnära vaccinering

  Prevent har tagit fram en vägledning som fackligt förtroendevalda, skydds- och arbetsmiljöombud kan använda vid arbetsplatsnära vaccinering, då hela den vuxna befolkningen ska vaccineras senare i vår.

 • Nu startar Höjda röster!

  Nu drar Höjda röster igång! Höjda röster är en dialog med vårdsverige och i första hand Vårdförbundets medlemmar. För nu är det dags att verkligen höja rösten för vårdens framtid i Sverige. Behöver du tips på hur du kan sprida Höjda röster vidare, så att så många som möjligt kan göra sin röst hörd - kika här!

 • Värva en kollega 2021

  Vi är många men kan bli fler - värva en kollega!

  Den 1 maj startar årets stora kampanj för ett växande Vårdförbund. Som tidigare år har du möjlighet att värva nya kollegor under kampanjen och få en premie, värvar du fler får du mer! Nytt för i år är att du får Sverigechecken (värde 150 kr) för varje medlem du värvar.