Om Vård­förbundet

Här hittar du information om Vårdförbundet. Läs mer om hur vi jobbar, vårt uppdrag, vår förbundsordförande och om webbplatsen.
 • Vilka vi är och vårt upp­drag

  Vårdförbundet är ett yrkesförbund som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vi organiserar över 114 000 legitimerade barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor samt studenter inom respektive utbildning.

 • Förbundsordförande Sineva Ribeiro

  Vårdförbundets förbundsordförande heter Sineva Ribeiro och är sjuksköterska med specialistutbildning inom kirurgisk omvårdnad. Sineva valdes till förbundsordförande av kongressen 2011 och blev omvald 2014 samt 2018.

 • Verksamhetsberättelser

  Här kan du ladda ner och läsa Vårdförbundets verksamhetsberättelser. Du kan också beställa dem i tryckt form via vår medlemsbutik under fliken Medlemskap i toppmenyn.

 • Så här jobbar vi i Vårdförbundet

  Vårdförbundets organisation består av flera delar som på olika sätt arbetar för dig som medlem.

 • Så hanterar Vårdförbundet dina personuppgifter

  Vårdförbundet värnar din integritet och det är viktigt för oss att du som är registrerad hos oss är informerad om hur vi behandlar dina personuppgifter. Vi vill att du ska känna dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter säkert och korrekt. Här hittar du information om hur Vårdförbundet samlar in och hanterar dina personuppgifter, för vilket ändamål samt vilka rättigheter du som är registrerad hos Vårdförbundet har. För att vara säkra på att det är dig vi pratar med när du kontaktar oss i frågor som involverar personuppgifter, behöver du identifiera dig. Vi kan nu erbjuda enkel identifiering via mobilt BankID. Har du inte tillgång till mobilt BankID finns andra alternativ som vi kan berätta om när du ringer.

 • Vårdförbundet i sociala medier

  Vi finns där medlemmarna finns och det innebär även digitala mötesplatser. Genom att vara närvarande på sociala medier sänks tröskeln för att vara en aktiv medlem i Vårdförbundet. Här kan du läsa om Vårdförbundets närvaro i social media och få tips om hur du kan komma igång!

 • Om webb­platsen

  På den här sidan hittar du information om Vårdförbundets webbplats.

 • Lediga tjänster

  Kom och jobba med oss på Vårdförbundet. Se vilka tjänster vi har ute just nu.

 • Vårdförbundet Direkt

 • VårdArt Vårdförbundets konstförening

  Välkommen till VårdArt - konstföreningen för anställda och pensionärer på Vårdförbundet, Svensk sjuksköterskeförening, Barnmorskeförbundet och IBL. Vi är en förening som på olika sätt vill främja intresset för konst.