Här hittar du information om Vårdförbundet. Läs mer om hur vi jobbar, vårt uppdrag, vår förbundsordförande och om webbplatsen.
 • Vilka vi är och vårt upp­drag

  Vårdförbundet är ett yrkesförbund som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vi organiserar 114 000 legitimerade barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor samt studenter inom respektive utbildning.

 • Förbundsordförande Sineva Ribeiro

  Vårdförbundets förbundsordförande heter Sineva Ribeiro och är sjuksköterska med specialistutbildning inom kirurgisk omvårdnad. Sineva valdes till förbundsordförande av kongressen 2011 och blev omvald 2014 samt 2018.

 • Verksamhetsberättelser

  Vårdförbundets verksamhet sammanfattas varje år i års- och verksamhetsberättelser utifrån olika perspektiv. Här kan du läsa, ladda ner eller beställa våra verksamhets- och årsberättelser.

 • Så här är Vårdförbundet organiserat

  Vårdförbundets organisation består av flera delar som på olika sätt arbetar för dig som medlem.

 • Vårdförbundets tidslinje

  Kan du namnen på de ordföranden som Vårdförbundet har haft? Vilket år blev det tillåtet även för män att läsa till sjuksköterska? Se vår tidslinje med nedslag i Vårdförbundets rika och brokiga historia.

 • Vårdförbundet i sociala medier

  Vi finns där medlemmarna finns och det innebär även digitala mötesplatser. Genom att vara närvarande på sociala medier sänks tröskeln för att vara en aktiv medlem i Vårdförbundet. Här kan du läsa om Vårdförbundets närvaro i social media och få tips om hur du kan komma igång!

 • Så hanterar Vårdförbundet dina personuppgifter

  Vårdförbundet värnar din integritet och det är viktigt för oss att du som är registrerad hos oss är informerad om hur vi behandlar dina personuppgifter. Vi vill att du ska känna dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter säkert och korrekt. Här hittar du information om hur Vårdförbundet samlar in och hanterar dina personuppgifter, för vilket ändamål samt vilka rättigheter du som är registrerad hos Vårdförbundet har.

 • Vårdförbundets visuella identitet

  Det vi utstrålar i vårt grafiska uttryck berättar vilka vi är, vad vi står för och hur vi vill uppfattas. Därför är vårt visuella uttryck så viktigt.

 • Vårdförbundets bildgalleri

  Vårdförbundets bildgalleri finns för dig som är medlem, förtroendevald eller anställd på Vårdförbundet. Bilderna kan du använda i sammanhang där Vårdförbundet är avsändare.

 • Om webb­platsen

  På den här sidan hittar du information om Vårdförbundets webbplats.