Vårdförbundet har flera stipendier som du som medlem kan söka. Vi har prestigefyllda priser som lyfter fram personer som bidragit till att utveckla vården och lokala avdelningar delar varje år stipendier för examensarbeten.
 • Allt om Vårdförbundspriset 2022!

  Sista dagen att nominera till Vårdförbundspriset har passerat. Nu ska juryn gå igenom nomineringarna och utse tre finalister. Vinnaren/vinnarna presenteras på Vårdgalan 18 november. Priset delas ut i samarbete med Folksam och är ett av de största inom Sveriges hälso- och sjukvård.

 • Queen Silvia Nursing Award

  Är du sjuksköterskestudent och har en bra idé? Då ska du söka Queen Silvia Nursing Award. Det är ett stipendium för dig som vill vara med och lösa framtidens utmaningar inom vård och omsorg med särskilt fokus på äldre. Vinnaren får 60 000 kronor och ett speciellt utvecklat praktikprogram.

 • Internationellt resebidrag

  Ska du medverka på en internationell konferens med poster eller föreläsning? Då kan du söka resebidrag från Vårdförbundet. Det finns två ansökningsomgångar per år. Sista datum för att skicka in din ansökan den här perioden är den 15 mars 2023.

 • Resebidrag för studenter

  Ska du göra din praktik eller skriva din uppsats eller ditt examensarbete utomlands? Då kan du söka Vårdförbundets resebidrag för studentmedlemmar. Du finns två ansökningsomgångar per år. Sista datum för att skicka in din ansökan den här perioden är den 15 februari 2023.

 • Stipendier för examensarbete

  Vissa avdelningar delar ut stipendium för bästa examensarbete på kandidat och/eller magisternivå. Kontakta din avdelning för att höra dig för mer om detta.

 • Sök andra stipendier

  Förutom Vårdförbundets stipendier finns det också många andra stipendier som du som sjuksköterska, barnmorska, biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska och student kan söka. Här får du tips om hur du kan gå tillväga.

 • Allt om Årets Studenthandledare

  Vårdförbundet delar årligen ut pris till Årets Studenthandledare. Priset delas ut på Vårdgalan 18 november.

 • Vem vinner Vårdförbundets priser 2022?

  Här är samtliga finalister till Vårdförbundspriset och  Årets Vårdchef. På fredag 18 november får vi se vilka som vinner. Priserna delas ut på Vårdgalan som hålls på Oscarsteatern.