Vårdförbundet har flera stipendier som du som medlem kan söka. Vi har prestigefyllda priser som lyfter fram personer som bidragit till att utveckla vården och lokala avdelningar delar varje år stipendier för examensarbeten.
 • Allt om Vårdförbundspriset 2022!

  Sista dagen att nominera till Vårdförbundspriset har passerat. Nu ska juryn gå igenom nomineringarna och utse tre finalister. Vinnaren/vinnarna presenteras på Vårdgalan 18 november. Priset delas ut i samarbete med Folksam och är ett av de största inom Sveriges hälso- och sjukvård.

 • Queen Silvia Nursing Award

  Är du sjuksköterskestudent och har en bra idé? Då ska du söka Queen Silvia Nursing Award. Det är ett stipendium för dig som vill vara med och lösa framtidens utmaningar inom vård och omsorg med särskilt fokus på äldre. Vinnaren får 50 000 kronor och ett speciellt utvecklat praktikprogram.

 • Internationellt resebidrag

  Ska du medverka på en internationell konferens med poster eller föreläsning? Då kan du söka resebidrag från Vårdförbundet. Det finns två ansökningsomgångar per år. Sista datum för att skicka in din ansökan den här perioden är den 15 november 2022.

 • Resebidrag för studenter

  Ska du göra din praktik eller skriva din uppsats eller ditt examensarbete utomlands? Då kan du söka Vårdförbundets resebidrag för studentmedlemmar. Du finns två ansökningsomgångar per år. Sista datum för att skicka in din ansökan den här perioden är den 15 oktober 2022.

 • Stipendier för examensarbete

  Här hittar du en lista på de lokala avdelningar inom Vårdförbundet delar ut stipendier för bästa kandidatexamensarbete.

 • Sök andra stipendier

  Förutom Vårdförbundets stipendier finns det också många andra stipendier som du som sjuksköterska, barnmorska, biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska och student kan söka. Här får du tips om hur du kan gå tillväga.

 • Allt om Årets Studenthandledare

  Vårdförbundet delar årligen ut pris till Årets Studenthandledare. Priset delas ut på Vårdgalan 18 november.

 • Allt om Vårdförbundets priser!

  Vårdförbundet delar årligen ut priser i kategorierna Vårdförbundspriset, Årets Vårdchef och Årets Studenthandledare. Vinnarna presenteras på Vårdgalan den 18 november.