Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Bli redo för jobbstarten med digitala guiden Ny på jobbet

  Ska du snart ta examen och börja jobba? Eller börja på en ny arbetsplats? Då tipsar vi om digitala guiden Ny på jobbet.

 • Exklusiva fotoutställningar om coronapandemin

  Pandemin har präglat vården i stor utsträckning. Genom två fotoutställningar vill vi visa två olika perspektiv av coronapandemin. Dels medlemmarnas egna bilder där de skildrar sin vardag i sin yrkesroll. Och dels fotograf Paul Hansens dokumentation av coronapandemin inifrån.

 • Löneenkät på väg till dig i privat och statlig sektor

  I mitten av februari skickar vi ut en löneenkät till dig som arbetar för en privat eller statlig arbetsgivare. Passa på att uppdatera dina medlemsuppgifter redan idag, så att enkäten kommer fram till dig.

 • Vi håller med IVO:s kritik av akutsjukvården

  IVO har rätt i sin analys där de kritiserar landets samtliga 27 sjukhus. Akutvårdens problem är bara toppen av ett isberg. Det är dags för kriskommission.

 • Krav på åtgärder för att minska hot och våld inom vården

  43 procent av Vårdförbundets medlemmar utsattes någon gång under 2022 för hot och 22 procent har någon gång under året utsatts för våld, visar en Novus-undersökning som Vårdförbundet beställt. Vi kräver bland annat mer fokus på förebyggande arbete, stopp för riskabelt ensamarbete och skärpt lagstiftning.

 • Vårdförbundet skänker 100 000 kr i katastrofbidrag

  Vårdförbundet avsätter varje år 100 000 kronor för att kunna bidra vid globala kriser och katastrofer. 2022 skänkte vi pengarna till Röda Korsets arbete för att förena anhöriga och familjer i världen.

 • Sjuksköterskestudenten Sara Rosenberg vinner Queen Silvia Nursing Award 2022

  Sara Rosenberg, som till vardags studerar till sjuksköterska vid Högskolan i Kristianstad, är den 10:e vinnaren av Queen Silvia Nursing Award i Sverige.

 • Avtal med Almega Vårdföretagarna förlängda

  Avtalen Bransch D, E och F mellan Vårdförbundet och Almega Vårdföretagarna förlängs till den 31 maj.

 • Skärpta regler ger medlemmar garanterad dygnsvila

  Vårdförbundet är överens med SKR och Sobona om förändringar i AB, Allmänna bestämmelser. De nya reglerna börjar gälla den 1 oktober 2023 och ska garantera att medlemmar får minst 11 timmars sammanhängande dygnsvila.

 • Vinnarna på Vårdgalan 2022

  På fredagen 18 november gick Vårdgalan av stapeln och välförtjänta vinnare utsågs. Jasmine Glantz vann Vårdförbundspriset och det gjorde även PD-mottagningen dialysen Östersunds sjukhus. Årets Studenthandledare blev Helena Ousbäck och Jenny Grälls blev Årets Vårdchef.