Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Löneenkät på väg – uppdatera dina uppgifter

  I slutet av november kommer vi att skicka ut en enkät där vi ber dig som arbetar inom region, kommun eller kommunalt bolag att fylla i hur 2019 års lönerevision fungerat och vad resultatet blev för dig. Passa på att uppdatera dina medlemsuppgifter redan idag, så att enkäten kommer fram till dig!

 • Vårdförbundets monter, personer står och pratar vid bord

  Chefsmedlemmar guidar i personcentrerad vård på Kvalitetsmässan

  Omställningen till personcentrerad vård pågår i landet. Flera av Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar jobbar för att införa förhållningssättet på sina arbetsplatser. Några av dessa är på Kvalitetsmässan 12-14 november 2019 i Göteborg och bidrar med sina erfarenheter till kollegor, politiker och beslutsfattare.

 • Vad gäller vid övergång till vintertid?

  Natten mellan den 26 och 27 oktober gick vi över till vintertid, eller så kallad normaltid. Här kan du läsa vad som gäller för dig som jobbar en timme extra den natten.

 • Nya perspektiv på patientsäkerhet

  Vårdförbundet, Svensk sjuksköterskeförening, Fysioterapeuterna, Kommunal och Jönköping Academy inbjuder till en konferens om patientsäkerhet i Göteborg den 6 februari. Lägre deltagaravgift om du anmäler dig före 1 november! Obs få platser!

 • Internationella dagen för anständiga arbetsvillkor  -  7 oktober

  Nu på måndag, den 7 oktober, står arbetsvillkor och mänskliga rättigheter extra mycket i fokus. Då uppmärksammar facken världen över den internationella dagen för anständiga arbetsvillkor ”World Day for Decent Work”. #WDDW19 Årets tema är "Investera i omsorg".

 • Fira Tjänstepensionens dag 27 september

  Du som arbetar på en arbetsplats med kollektivavtal får tjänstepension utöver den allmänna pensionen. Därför är det viktigt att hålla koll på den och veta vad du får ut den dagen då du går i pension. Jan Dahlström, Vårdförbundets pensionsexpert, ger sina tips.

 • Slutkandidater för Vårdförbundspriset och Årets vårdchef utsedda

  På Vårdgalan den 8 november delas Vårdförbundspriset och priset för Årets vårdchef ut. Nu är slutkandidaterna för båda priserna klara.

 • Så antar Vårdförbundet Fridays for Futures utmaning

  Vi uppmanar våra medlemmar att under klimatveckan - 20-27 september – diskutera vad som konkret går att utveckla på arbetsplatsen för att minska klimatpåverkan. Ordförande Sineva Ribeiro tycker det är viktigt att fackföreningar är med och påverkar i frågan, både på arbetsplatsen och internationellt.

 • Regeringens budgetförslag löser inte hälso- och sjukvårdens utmaningar

  Regeringens budgetproposition för 2020 ger bilden att det saknas en långsiktig plan för hälso- och sjukvårdens finansiering och för sektorns framtida utmaningar. Finansministern ser de mörka molnen men verkar sakna en helhetsplan för att komma tillrätta med ”vårdkaoset”.

 • Kom på studenthelg med årsmöte och Vårdgalan

  Den 8-9 november är du inbjuden på studenthelg. Där får du som är studentmedlem vara med och påverka studentorganisationens framtid på årsmötet samt gå på Vårdförbundets vårdgala.