Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • OB-listor för höstens och vinterns storhelger 2022–2023

  Här hittar du avtalade OB-ersättningar för allhelgona, jul, nyår och trettonhelgen. Gäller hösten och vintern 2022-2023.

 • Vårdförbundet stödjer kvinnors rättigheter i Iran

  Vi står upp för kvinnorna i Iran och fördömer den iranska regimens bemötande av sina medborgares protester. Våld och förtryck är oacceptabelt och vi ser att kvinnor är särskilt utsatta i sin kamp för lika rättigheter.

 • Avtal uppsagt på Fremias avtalsområde Hälsa, vård och omsorg

  Arbetsgivarorganisationen Fremia har sagt upp kollektivavtalet Hälsa, vård och omsorg med Vårdförbundet.

 • Vad gäller vid övergång till vintertid?

  Natten mellan den 29 och 30 oktober går vi över till vintertid, eller så kallad normaltid. Här kan du läsa vad som gäller för dig som jobbar en timme extra den natten.

 • Yrkande om jämställt och hållbart yrkesliv i den privata välfärdssektorn

  Vårdförbundet har sagt upp avtalen Bransch D, E och F och förhandlingar har inletts med Almega Vårdföretagarna. Fokus ligger på arbetsmiljö och ett hållbart yrkesliv samt ökad livslön och förbättrade pensionsvillkor.

 • Dags för lönesamtal

  Under februari och mars är det många som har sina årliga lönesamtal. Genom att förbereda dig noga utifrån våra tips – och även ta hjälp av våra duktiga förtroendevalda – har du goda förutsättningar att lyckas bra i samtalet med din chef.

 • Svenska Kyrkan: Nytt omställningsavtal och nya möjligheter för att studera

  Parterna inom Svenska Kyrkans avtalsområde har kommit överens om ett nytt omställningsavtal och ett nytt studiestöd för anställda inom Svenska Kyrkan. Den nya överenskommelsen ger motsvarande möjligheter till omställnings- och kompetensstöd som för regioner, kommuner och kommunala bolag. Det nya omställningsavtalet gäller från och med den 1 oktober 2022.

 • Dags för lönesamtal? Vi stöttar dig!

  Som stöd inför ditt lönesamtal har Vårdförbundet tagit fram den digitala guiden "Ditt lönesamtal". I den får du konkreta tips för att lyckas med ditt lönesamtal. Exklusivt för dig som är medlem. Utöver guiden kan du också få personlig lönecoachning, kolla lönestatistik eller läsa våra 12 bästa tips.

 • Regionerna som satsar på kompetens i hälso- och sjukvården

  Region Gävleborg satsade rejält på Vårdförbundets medlemmar barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor under 2021 visar ny partsgemensam lönestatistik* som omfattar nära 45 000** anställda i regionerna. Med en löneutveckling på 5,1 procent toppar regionen löneutvecklingsligan för 2021 och klättrar uppåt från botten.

 • Nytt omställningsavtal och nya möjligheter att studera för statligt anställda

  Parterna i statlig sektor har kommit överens om ett nytt omställningsavtal och nya studiestöd för de som är anställda i staten. Den nya överenskommelsen ger motsvarande möjligheter till omställningsstöd och kompetensstöd som för anställda i den privata sektorn.