Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vårdförbundet i avtalsrörelsen 2024

  Nu går vi snart in i avtalsrörelse där vi förhandlar dina arbetsvillkor. Det kan handla om lön, arbetstider, arbetsmiljö och kompetensutveckling. Det är ofta tuffa förhandlingar där utgången är oviss. Men våra förhandlare gör allt för att du ska få det bättre.

 • Tre av tio jobbar deltid i vården – många orkar inte heltid

  Vårdköerna i Sverige växer. Samtidigt arbetar närmare 30 procent av medlemmarna i Vårdförbundet deltid. Många uppger att de gör det för att orka. Det framgår av en ny rapport från Vårdförbundet. ”Det är orimligt att arbetet är så krävande att man inte orkar heltid ”, säger förbundets ordförande Sineva Ribeiro.

 • Tre medlemmar vinner Vårdförbundspriset!

  I år går Vårdförbundspriset till tre medlemmar i Vårdförbundet. Det delas ut i samarbete med Folksam och är bland de största priserna inom hälso- och sjukvården i Sverige.

 • Grattis Johanna Ling - Årets Vårdchef 2023!

  Regionchefen Johanna Ling utsågs under en ceremoni på Bergendals konferenscenter den 28 november, till Årets Vårdchef. Hon uppmärksammas för hennes ihärdiga arbete med att utveckla regionens personcentrerade primärvård, utifrån både personal och patienter.

 • Region Skåne krävs på 8,8 miljoner för olaglig övertid

  Arbetsmiljöverket har, efter begäran från Vårdförbundet avdelning Skåne, fastslagit att Region Skåne brutit mot arbetstidslagen. Nu döms Region Skåne att betala sanktionsavgift på totalt hela 8,8 miljoner kronor för olaglig övertid.

 • Marlene Juhl omvald ordförande för Vårdförbundet Student

  Vårdförbundets studentorganisation har valt ny styrelse för ett år framåt. Vid årsmötet blev Marlene Juhl omvald som ordförande för Vårdförbundet Student. Tillsammans kommer de fokusera på att den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, blir mer tillgänglig och att alla nyexaminerade får en god introduktion på sina arbetsplatser.

 • Skydda civila och vårdpersonal i Israel och Palestina

  Vårdförbundet har, tillsammans med fackförbund från totalt 154 länder, antagit en nödresolution som kräver skydd för civila och för dem som arbetar i bland annat hälso- och sjukvården i Israel och Palestina.

 • Ny förening för chefer och ledare

  Nu finns det en egen förening för Vårdförbundets 4400 chefer och ledare. Chefer och ledare inom hälso- och sjukvården har en avgörande betydelse för vårdens utveckling, för möjligheterna att ge en god och säker vård och för arbetsmiljön.

 • De kan vinna Vårdförbundspriset och Årets Vårdchef

  Nu är finalisterna klara till 2023 års Vårdförbundspris i samarbete med Folksam. Med prissumman på 500 000 kronor är det ett av Sveriges största hälso- och sjukvårdspriser. Även finalisterna till Årets vårdchef är klara.

 • Högre pension till medlemmar i privat ambulans

  Vårdförbundet har kommit överens med Almega Vårdföretagarna Bransch Ambulans om att införa flexpension, vilket innebär en väsentlig höjning av medlemmarnas totala pension. Utöver flexpension innebär överenskommelsen bland annat också höjda OB-ersättningar och att besked ska lämnas om huruvida medarbetaren bedömts vara särskilt yrkesskicklig.