Nominera till Årets Vårdchef

Från och med år 2017 delar Vårdförbundet ut pris till Årets Vårdchef. Du kan till exempel nominera din chefskollega eller din egen chef. Bland kriterierna finns att chefen är medlem, har åstadkommit förändring i vården och tar tillvara på medarbetares kompetenser.

Har du en fantastisk chef eller chefskollega som gör skillnad i vårdens ledarskap? Nominera hen till Årets Vårdchef.

Chefer i Vårdförbundet tar varje dag initiativ för att utveckla och förbättra den svenska vården genom sitt ledarskap. Det vill Vårdförbundet stimulera. Därför delar vi ut ett pris till Årets Vårdchef som har mod och som lyckas med sitt ledarskap.

Prissumman är 50 000 kronor och går direkt till vinnaren personligen.

Nominera en medlem till Årets Vårdchef

Vem som helst kan nominera någon av Vårdförbundets medlemmar till Årets Vårdchef. Du kan exempelvis nominera en chefskollega eller din egen chef.

Du nominerar genom att fylla i ett kort formulär  med namn på den du vill nominera samt en motivering till varför du tycker att hen är värd priset.
Sista dag för att nominera är 16 april 2017. Välkommen att nominera här.

Kriterier

Priset går till en vårdchef som på ett föredömligt sätt utvecklar vårdens ledarskap, och därmed bidrar till att föra medarbetarskapet framåt i sin verksamhet.

  • Pristagaren är chef i vården och medlem i Vårdförbundet.
  • Pristagaren har mod, vågar förnya, vågar testa gränser, vågar göra fel och är inte rädd för det svåra.
  • Pristagaren drivs av en övertygelse och en vilja att utveckla vården tillsammans med andra och har åstadkommit förändring.
  • Pristagaren tar tillvara medarbetarnas kompetenser och förmågor och har genom sitt ledarskap fått dem att växa och få goda förutsättningar.

Vad händer efter nominering?

Personen du/ni nominerat blir kontaktad för vidare granskning av en expertjury. Juryn utser vinnaren och priset delas ut på Vårdgalan den 7 oktober 2017.

Uppmuntra fler att nominera till våra fina priser

Här kan du ladda ner och skriva ut en affisch om att nominera till Årets Vårdchef samt till Vårdförbundspriset.