Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vårdförbundet besöker vårdcentral i Lesotho

  Den 21-29 november besöker förbundsordförande Sineva Ribeiro och kanslichef Anders Printz Wellnesscenter i Lesotho. Där firas 10-års jubileum för vårdcentralen, som riktar sig till sjukvårdspersonal som har blivit hiv-smittade och/eller drabbats av tuberkulos.

 • Sista chansen att söka internationellt resebidrag i år

  Visste du om att du som medlem har möjlighet att söka resebidrag om du medverkar på en internationell konferens med poster eller föreläsning? Sök ditt resebidrag senast den 9 november. Vi delar ut internationella resebidrag så att du kan sprida svensk forskning internationellt. Läs om hur du söker resebidraget här.

 • Grattis alla röntgensjuksköterskor!

  Den 8 november firar vi internationella yrkesdagen för röntgensjuksköterskor. Visa hur du och dina kollegor uppmärksammar dagen genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier!

 • OB-ersättningar under allhelgona-, jul- nyårs- och trettonhelg 2017-18

  Allhelgona-, jul-, nyårs och trettonhelg – vad gäller egentligen rörande OB-ersättningar under de dagarna? Vi har hela listan.

 • Nytt samverkansavtal sätter fokus på arbetsmiljö

  Det nya samverkansavtalet ska göra det lättare för parterna i kommun och landsting att träffa lokala samverkansavtal som möjliggör delaktighet och inflytande, balans mellan arbete och fritid samt att ta ansvar för verksamheten och utvecklas professionellt.

 • Vad gäller vid övergång till vintertid?

  Natten mellan den 28 och 29 oktober gick vi över till vintertid, eller så kallad normaltid. Här kan du läsa vad som gäller för dig som jobbade den natten.

 • Se jubileumsfilmen"Vi är vården"

  I år fyller Vårdförbundet 40 år. Det vill vi fira med att ge ut tre jubileumsfilmer på temat ”Vi är vården”. Nu kan du se den första. Följ medlemmar som berättar om sin vardag och om varför de valde ett yrke inom vården.

 • Grattis Joachim Eckerström förstapristagare Vårdförbundspriset!

  Joachim Eckerström är specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård på mottagningen för ångestsjukdomar och personlighetssyndrom på Norra Stockholms psykiatri, S:t Görans sjukhusområde i Stockholm. Han vinner Vårdförbundspriset 2017 för sitt arbete med självvald inläggning (SI) vid emotionell instabilitet och självskadebeteende. För det belönades han med 200.000 kronor på Vårdgalan den 20 oktober. Se film med galans höjdpunkter längre ner i artikeln.

 • Nytt treårigt avtal för dig som arbetar i staten

  Vårdförbundet har idag via förhandlingsorganisationen OFR tecknat ett nytt löneavtal med Arbetsgivarverket. Det blir löneökningar i nivå med övriga arbetsmarknaden på minst 6,5 procent. Avtalet är treårigt och gäller från den 1 oktober 2017.

 • Hot och våld måste förebyggas av arbetsgivare

  På onsdagen diskuterade Vårdförbundet hot och våld i vården med ministrarna Morgan Johansson och Annika Strandhäll. Vi menar att arbetsgivarna måste arbeta förebyggande och att vårdpersonalens kompetens och erfarenheter måste tas tillvara.