Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vem vill ta ansvar för de ojämställda lönerna?

  Måndag kväll 3 juli bjöd Vårdförbundet in till viktiga samtal om jämställda löner i Almedalen. Vi samlade runt 50 politiker, beslutsfattare, företrädare för arbetsmarknadens parter, forskare och professorer. Bland gästerna syntes Annika Strandhäll, Lars Calmfors, Carina Gunnarsson, Gertrud Åström och Lena Svenaeus.

 • Vårdförbundets styrelse trycker på i Almedalens debatter

  Under fem aktiva dagar i Visby trycker Vårdförbundets styrelse på och bildar opinion bland politiker, beslutsfattare och opinionsbildare, för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

 • Framtidens vård - en personcentrerad och nära vård

  Måndagen 3 juli bjöd Vårdförbundet in till ett Almedals-seminarium i tre akter med rubriken Framtidens vård - vem visar vägen? Vårdförbundets utgångspunkt är att en omställning till en personcentrerad nära vård är en avgörande del av framtidens vård för att bättre möta befolkningens behov.

 • Mingel med hjärta i Almedalen

  Almedalsveckan började med Vårdförbundets hälso- och sjukvårdsmingel på söndag kväll före första politikertalet. Det var en uppskattad mötesplats för medlemmar, patientorganisationer, förbundsstyrelse och beslutsfattare i Vårdsverige. Det kom runt 250 personer och lyssnade, knöt kontakter och fick inspiration från medlemmarna och Vårdförbundspristagarna som mingeltalade.

 • Kom på rolig studenthelg med årsmöte!

  Du är inbjuden! 20-22 oktober är det dags för studenthelg i Stockholm. Du får gå på Vårdförbundets Vårdgala, påverka framtiden på årets årsmöte, vara med på studentfest och en lyssna på en hemlig inspirationsföreläsare. Kostnadsfritt. Anmäl dig direkt, vi har begränsat med platser.

 • Bättre villkor för nattarbete i privat ambulans

  Nu får du som arbetar i privat ambulans motsvarande villkor kring nattarbetstid som dina kollegor i landstingsdriven ambulans. Vårdförbundet har slutit ett centralt avtal med Almega Vårdföretagarna som är långsiktigt och hållbart och som ska ge dig vila och återhämtning.

 • Glad sommar önskar Sineva Ribeiro

  Vårdförbundets ordförande Sineva Riberio önskar alla medlemmar en glad sommar! Se filmhälsningen.

 • Alla människor har samma rätt till vård

  Dagens lagstiftning gör att EU-migranter, papperslösa och asylsökande inte alltid får den vård de behöver. Rätt till vård-initiativet uppmanar riksdag och regering att se över lagstiftningen. Vårdförbundet är en av flera vårdorganisationer bakom ställningstagandet.

 • Sommarlyssning – tips på poddar om hälsa och vård

  Här får du tips på några poddar inom områdena hälsa och vård. Lyssna på bussen eller tåget, på väg till jobbet, när du städar, när du är ute och går, på stranden, på flyget, eller när du får en stund över för dig själv.

 • Länderna med sämst villkor för arbetstagare

  International Trade Union Confederation (ITUC) har släppt sin årliga lista över de länder som har de sämsta villkoren för arbetstagare. Mellanöstern och Norra Afrika är områden med särskilt svåra förhållanden.