Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Sineva Ribeiro invald i styrelsen för EFN

  European Federation of Nurses Associations (EFN) har idag valt in Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro i styrelsen.

 • Socialstyrelsens förslag om delegering måste patientsäkras

  Vårdförbundet har lämnat sitt remissvar gällande Socialstyrelsens förslag om nya regler för läkemedelshantering. Vissa delar i förslaget är positiva, men frågan om delegering måste utredas vidare för säkert veta vilka konsekvenser det får för patientsäkerheten.

 • Vårdförbundet på Diagnostikforum

  Den 28 – 29 september gick Diagnostikforum av stapeln i Örebro. Vi passade på att ställa några frågor till medlemmar på plats. Tack till alla som kom och pratade med oss i montern, vi hade många intressanta samtal!

 • AST i fokus på Annie Lööfs arbetsplatsbesök

  Igår var Centerpartiets partiledare Annie Lööf, TCO:s ordförande Eva Nordmark och Kristina Malm Janson från Vårdförbundet på arbetsplatsbesök på Vardagas äldreboende Villa Tärnö. Vardaga var först med att nappa på Vårdförbundets modell om Akademisk specialisttjänstgöring.

 • Nattarbete, strategi och livslön på Avtalsrådets agenda

  Vårdförbundets avtalsråd har under ledning av förhandlingschef Annelie Söderberg träffats under två intensiva dagar. Avtalsrådet är förbundsstyrelsens rådgivare när det gäller strategiska och taktiska vägval i centrala avtalsfrågor.

 • Nytt avtal för statligt anställda

  Förhandlingsorganet OFR/S,P,O har den 5 oktober tecknat ett nytt löneavtal med Arbetsgivarverket. Det blir löneökningar i nivå med övriga arbetsmarknaden på 2,2 procent. Avtalet är ettårigt och gäller från den 1 oktober för 100 000 anställda.

 • Vårdförbundet stöttar UNHCR:s flyktingarbete

  I år stöder Vårdförbundet UNHCR:s arbete med flyktingsituationen i Syrien genom att skänka 100 000 kronor.

 • Avtalet förlängs för statligt anställda

  Det statliga löneavtalet löper ut idag den 30 september och ännu är det nya avtalet inte klart. Intensiva förhandlingar pågår och det fackliga förhandlings- och samverkansorganet OFR/ S, P, O* kom idag överens med Arbetsgivarverket om att förlänga avtalet till den 5 oktober.

 • Fika Fair med Vårdförbundet 20 oktober

  Var med och fika den 20 oktober. Fika med dina arbetskamrater och förtroendevalda och sätt fokus på Fairtrade-märkta produkter.

 • Personcentrerad vård tog plats på Patientsäkerhetskonferensen

  Den 21-22 september gick Patientsäkerhetskonferensen av stapeln på Stockholmsmässan. Över 2 000 deltagare deltog under två dagar i en rad seminarier och föreläsningar i ämnet patientsäkerhet.