Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Privata avtal förlängda – förhandlingar fortsätter

  De centrala förhandlingarna med Almega Vårdföretagarna rörande Bransch D, E och F samt med Fremia rörande HVO-avtalet är förlängda. Parterna bedömer att de behöver mer tid för att slutföra förhandlingarna.

 • Högskolan Kristianstad bäst på VFU enligt vårdstudenter

  I en studie som gjordes under våren 2023 har nästan 1000 medlemmar i Vårdförbundet Student svarat vad de tycker om sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU. Högskolan Kristianstad får bäst betyg av studenterna, följt av Röda Korsets Högskola och Högskolan i Halmstad.

 • Ny överenskommelse om restriktiv dispens från dygnsvilan

  Vårdförbundet har tillsammans med övriga fackliga parter och SKR/Sobona sett att det kan finnas ytterligare behov utöver de undantag som redan finns kopplade till minst 11 timmars alternerande dygnsvila. Dispensen ska tillämpas restriktivt och kan som mest medge att jour och arbete tillsammans kan förläggas upp till maximalt 24 timmar.

 • Ny lönestatistik för 2022 ute nu!

  Nu hittar du lönestatistiken för 2022 i vårt lönestatistikverktyg. Där kan du söka på yrke, befattning och län för att hitta de löner som ligger närmast dig. Lönestatistikverktyget är tillgängligt för dig som är medlem.

 • Nytt pensionsavtal klart för anställda inom staten

  Statligt anställda kommer att få mer i pension när avsättningen till tjänstepensionen ökar med upp till 1,5 procent. Dessutom kommer man att tjäna in till pensionen ända tills man slutar att arbeta vid 69 års ålder. Det är resultatet av förhandlingar mellan Arbetsgivarverket och Vårdförbundet tillsammans med övriga förbund inom OFR/S,P,O.

 • Vårdförbundet stödjer kvinnors rättigheter i Iran

  Vi står upp för kvinnorna i Iran och fördömer den iranska regimens bemötande av sina medborgares protester. Våld och förtryck är oacceptabelt och vi ser att kvinnor är särskilt utsatta i sin kamp för lika rättigheter.

 • Dags att välja tjänstepensionsavtal

  Du som är född mellan 1958 och 1985 och har en fast månadslön över 44 375 kr eller som vid årsskiftet 22/23 hade en förmånsbestämd ålderspension (FÅP) har fått eller kommer att få ett erbjudande om att byta till tjänstepensionsavtalet AKAP-KR.

 • Tips på poddar om hälsa och vård

  Här får du tips på några poddar inom områdena hälsa och vård. Lyssna på bussen eller tåget, på väg till jobbet, när du städar, när du är ute och går eller när du får en stund över för dig själv.

 • Nyhet: Ombudsmän med fokus på chefsfrågor inom arbetsrätt

  Det nya stödet för dig som är chefsmedlem bygger på att tillvarata din arbetssituation på bästa sätt, som att ge råd och stöd i rättigheter som rör din egen anställning samt vid förhandlingar. Målet är att tillgodose dina specifika frågor inom det arbetsrättsliga området.

 • Så påverkar det nya industrimärket dig som medlem

  Nu är det så kallade märket framförhandlat mellan parterna inom industrin. Det blev 4,1 procent. Så påverkar det dig som medlem i Vårdförbundet