Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Höstbudgeten 2018: Nödvändiga satsningar på vården

  Regeringens förslag innebär att vården stärks med cirka 5,5 miljarder kronor nästa år, varav 1 miljard går till förlossningsvården. Vårdförbundet gillar satsningarna på vården och dess personal, men vill se en tydligare uppföljning av hur landstingen använder pengarna. Dessutom kan inte alla utmaningar vården står inför lösas med enbart ekonomiska medel, utan det handlar också om att ställa om till en personcentrerad nära vård.

 • Strålande röntgenvecka i Linköping

  Under röntgenveckan i Linköping den 13-15 september deltog Vårdförbundet på plats med monter och seminarium. Vi pratade med medlemmarna om hur de har det på jobbet, karriärvägar, specialistutbildning för röntgensjuksköterskor och mycket mera. Se vårt bildspel här ovanför!

 • Högre tjänstepension för dig i kommun och landsting

  Från den 1 januari 2018 sänks avgifterna i din kollektivavtalade tjänstepension. Det innebär att du och dina 1,1 miljoner kollegor i kommun, landsting och Pacta-anslutna bolag får väsentligt förbättrade pensionsvillkor – alltså mer pension för pengarna.

 • Nu kan du snart dra av din fackföreningsavgift

  Nästa år återinförs avdragsrätten för fackföreningsavgifter. Det föreslår regeringen tillsammans med Västerpartiet i den kommande budgeten. Reformen är tänkt att gälla från 1 juli 2018. Bra tycker Vårdförbundet!

 • Felaktiga påminnelseavier utskickade

  På grund av tekniskt fel har vi skickat ut ett antal felaktiga påminnelseavier. Vi beklagar detta och kommer att kontakta de som berörs via brev och/eller e-post.

 • Äntligen granskas förlossningsvården

  Vårdens största arbetsgivare SKL, Sveriges kommuner och landsting, ska för första gången göra en nationell kartläggning av hur förlossningsvården ser ut i landstingen. Vårdförbundet välkomnar denna granskning, som är ett nödvändigt första steg i det långsiktiga arbete som måste till för att förbättra vården. Det är centralt att barnmorskornas kunskap, kompetens och erfarenheter tas tillvara i granskningen.

 • Möt huvudpersonerna i Vårdförbundets nya film

  I år fyller Vårdförbundet 40 år och vi har gjort en film för att uppmärksamma detta. I den möter du en medlem som snart är färdig som ny sjuksköterska medan en annan andra tvekar inför att gå i pension efter 40 år som barnmorska.

 • Lokalavdelningarnas årsmöten: Vi har hela listan!

  I september och oktober har alla lokala avdelningarna årsmöten. Du som medlem kan vara med och påverka vad du vill att vi ska göra kommande år - och du kan rösta fram din lokala styrelse samt kongressombud till Vårdförbundets kongress 2018.

 • Nationell ambulansdag 2 september

  Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor (RAS) har utropat första lördagen i september till nationella ambulansdagen. Tanken är att det ska bli ett årligt event för att profilera och sprida information om ambulansverksamheten och stärka professionen.

 • Gå med i Prideparad med Vårdförbundet

  Den 5 augusti är det dags för Stockholms Prideparad och den 6 augusti har Pride Malmö sin parad. Vårdförbundet finns på plats i bägge paradtågen. Gå med oss och fira Pride!