Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Gör sjukförsäkringen till en trygg försäkring

  Öppet brev till socialförsäkringsutskottet från Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro, Kommunals ordförande Tobias Baudin och ST:s ordförande Britta Lejon.

 • Var med och stötta Musikhjälpen!

  Vårdförbundet stöttar årets insamling för Musikhjälpen. Temat är “Ingen människa ska lämnas utan vård” och målet för insamlingen är att i snitt samla in en krona per medlem, vilket innebär 114 000 kr. 

 • Grattis till alla vinnare på Vårdgalan!

  Under fredagseftermiddagen var det äntligen dags för Vårdgalan 2020, som i år var helt digital och sändes live via Youtube. Under galan utsågs Årets Studenthandledare, Årets Vårdchef och vinnaren av det prestigefulla Vårdförbundspriset och 500 000 kr!

 • Coronaskador skjuter i höjden – så anmäler du arbetsskada

  Ny statistik från Arbetsmiljöverket visar att antalet anmälningar om coronarelaterade arbetssjukdomar nu är över 1 800 för Vårdförbundets yrkesgrupper. De flesta anmälningarna gäller sjuksköterskor och hårdast drabbade är regionerna Stockholm, Västra Götaland, Örebro, Jönköping och Dalarna. Vårdförbundet befarar att mörkertalet är stort och uppmanar alla medlemmar att anmäla covid-19 som en arbetsskada.

 • Löneenkät på väg - uppdatera dina uppgifter

  I mitten av november skickar vi ut en enkät till dig som arbetar inom region, kommun eller kommunalt bolag om hur 2020 års löneöversyn fungerat och vad resultatet blev för dig. Enkäten skickas till din angivna mejladress. Passa också på att redan nu uppdatera dina medlemsuppgifter.

 • De är nominerade till Vårdförbundspriset och Årets Vårdchef

  Vinnarna av årets priser kommer att presenteras på digitala Vårdgalan den 6 november. Läs om de kompetenta och innovativa nominerade till årets priser!

 • Höstlöv och pumpa

  Se OB-listorna för vinterns alla storhelger

  Jul, nyår och trettondagen. Vi har många storhelger framför oss. Här hittar du avtalade OB-ersättningar för alla helgdagar.

 • Vad gäller vid övergång till vintertid den 25 oktober?

  Natten mellan den 24 och 25 oktober 2020 gick vi över till vintertid. För de som arbetade natt innebar det en timmes längre arbetspass.

 • Historiskt årsmöte när riksklubb blir avdelning

  Capioklubbens digitala årsmöte invigdes den 23 september och pågår fram till den 30 september. Om årsmötet röstar för att klubben omvandlas till avdelning blir det första gången detta sker i Vårdförbundets historia.

 • Höjd a-kasseavgift från oktober

  Akademikernas a-kassa höjer sin avgift från 1 oktober till 140 kr per månad. Ändringen görs för att kompensera för att ersättningen också har höjts på grund av coronapandemin.