Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Privata ambulansavtalet uppsagt

  Vårdförbundet har sagt upp kollektivavtalet Bransch H (sjuksköterskor anställda i ambulansföretag), som förbundet har med Vårdföretagarna. Förhandlingar pågår om bland annat bättre villkor kring vila och återhämtning vid nattarbete.

 • Vårdförbundet välkomnar omställning av vården

  Regeringen har utsett en särskild samordnare som ska ta fram en plan för hur vården ska ställas om, med fokus på primärvården. - Vi ser fram emot en nära dialog med Anna Nergårdh, både vad gäller vårdens styrning och professionernas och patienternas roll, säger Sineva Ribeiro.

 • Sineva Ribeiro möter engagerade medlemmar

  Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro besöker under våren arbetsplatser på flera orter i Sverige. – Jag ser mycket fram emot att träffa och prata med alla fantastiska medlemmar, säger hon.

 • 8 mars: Dags för #lönheladagen!

  Löneskillnaden mellan kvinnor och män är 12,5 procent. Det innebär att kvinnor arbetar gratis efter klockan 16:00 varje dag, räknat på en arbetsdag mellan klockan 08 och 17. Män däremot har betalt hela dagen. Var med och ta ställning på Internationella kvinnodagen för #lönheladagen!

 • Hjälp oss lyfta vårdens hjältar!

  Runt om i Sverige finns fantastiska föregångare som skapar en bättre och mer jämlik hälso- och sjukvård för patienter och en sundare arbetsmiljö för personalen. Nu vill vi ha din hjälp att lyfta vårdens hjältar som gör skillnad varje dag. Nominera till Vårdförbundspriset och Årets Vårdchef!

 • Beställ högaktuella boken "Dagdröm! Lär dig hantera stress" gratis

  Många drabbas idag av oro, utmattning, sömnsvårigheter och en känsla av att ha kunnat göra mer både på jobbet och privat. Stress i sig är inte farligt, men stress utan återhämtning är det. I vår nya bok får du verktyg som hjälper dig att hantera stress innan den blir skadlig.

 • Student: Välkommen till vårens inspirationsmöte 1-2 april!

  Förra årets inspirationsmöte för studenter var en succé - därför gör vi det igen! Är du intresserad av att delta och träffa andra studenter från hela Sverige? Då är detta eventet för dig! En helg i Stockholm där du kommer blir inspirerad, få kunskap om lön och lära dig om ett hållbart yrkesliv.

 • Jordgubbar Cc-licens Erik Forsberg

  Det här gäller när du ska söka sommarsemester

  Snart är det dags att lämna in ansökan om sommarsemester. Här ger vi svar på några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp.

 • Var med och påverka din VFU

  - Är du student på termin 6? Då får du i dagarna en enkät från oss med frågor om din verksamhetsförlagda utbildning. Viviana Lundberg, ordförande Vårdförbundet Student hoppas att ni alla hjälper till och svarar på den!

 • Detta kan locka tillbaka sjuksköterskor

  Högre lön, större kontroll över den egna arbetssituationen samt rimligare arbetsbelastning i förhållande till arbetstid. Det är de tre viktigaste faktorerna som skulle få sjuksköterskor som lämnat yrket att återvända.