Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vårdförbundet ställer sig neutral till Kommunals varsel om strejk

  Kommunal varslar om strejk för privatanställda undersköterskor. Vårdförbundet ställer sig neutral i den uppkomna konflikten.

 • Vårdförbundet rankas högst

  Vårdförbundet rankas högst bland alla fackförbund av journalistkåren. Detta enligt en ny undersökning.

 • Nytt avtal med SKL om nattarbete och AST

  Vårdförbundet och SKL har tecknat ett nytt centralt avtal som innebär vila och återhämtning för våra medlemmar som arbetar dag/kväll/natt. Avtalet gäller för sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor.

 • Vårdförbundet fikade fair i Fairtrade Challenge

  Ännu fler än förra året fikade med Vårdförbundet under Fairtrade Challenge.

 • OB-ersättningar under jul- och nyårshelgerna

  Jul, nyår och trettondag – vad gäller egentligen rörande OB-ersättningar under de kommande helgerna? Vi har hela listan. Nu uppdaterad med nya OB-ersättningarna från SKL-avtalet 1 december.

 • Sjuksköterskedagarna 2016

  Många möten på Sjuksköterskedagarna

  Den 22-23 november deltog Vårdförbundet vid Sjuksköterskedagarna i Stockholm. På vår Sverigekarta i montern fick medlemmarna berätta om hur de har det på jobbet. Det ledde till många spännande samtal om vårdens vardag och sjuksköterskans roll.

 • Specialistutbildning i fokus på karriärkväll

  Vilka karriärvägar finns det? Vilka drivkrafter har du? Det var två av de frågor som diskuterades på karriärkvällen som avdelning Västra Götaland arrangerade 7 november.

 • Barnmorskan Maria Hogenäs vann Vårdförbundspriset

  Maria Hogenäs får förstapriset på 250 000 kronor för ett personcentrerat arbetssätt tillsammans med doulor som stärker kvinnans och hennes närståendes egna resurser och kunskaper.

 • Vårdförbundet utökar stödet för chefsmedlemmar

  Tre chefsspecialister tillträdde på Vårdförbundet i september. Det är ett led i den satsning som förbundet gjort för att behålla befintliga och attrahera nya chefsmedlemmar. "Chefer har en nyckelroll i vården och att vi ger stöd till utveckling för den gruppen kommer gynna alla medlemmar", menar Anders Printz kanslichef Vårdförbundet.

 • Grattis alla röntgensjuksköterskor!

  Den 8 november firar vi internationella yrkesdagen för röntgensjuksköterskor. Visa hur du och dina kollegor uppmärksammar dagen genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier!