Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Nationell ambulansdag 2 september

  Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor (RAS) har utropat första lördagen i september till nationella ambulansdagen. Tanken är att det ska bli ett årligt event för att profilera och sprida information om ambulansverksamheten och stärka professionen.

 • Gå med i Prideparad med Vårdförbundet

  Den 5 augusti är det dags för Stockholms Prideparad och den 6 augusti har Pride Malmö sin parad. Vårdförbundet finns på plats i bägge paradtågen. Gå med oss och fira Pride!

 • Vårdförbundet hälsar Annika Strandhäll välkommen som ny socialminister

  I samband med regeringsombildningen blir Annika Strandhäll socialminister med ansvar för folkhälso- och sjukvårdsfrågor. Hon tar över sjukvårdsfrågorna från Gabriel Wikström som sedan en tid varit sjukskriven. Agneta Karlsson blir ny statssekreterare hos Strandhäll.

 • Vårdförbundet välkomnar utredning av specialistsjuksköterskeutbildning

  Specialistsjuksköterskeutbildningen ska ses över i en utredning på uppdrag av regeringen. Även andra frågor som handlar om barnmorskeutbildningen och andra hälso- och sjukvårdsutbildningar kommer ses över. Vårdförbundet välkomnar utredningen och hoppas på att ett helhetsgrepp nu tas för att få till en god kompetensförsörjning för framtiden.

 • Manifestation: En annan vård är möjlig

  Var med och gör din röst hörd! Den 3 september kl. 14–15.30 kommer det att anordnas manifestationer runt om i landet där vårdpersonal och patienter höjer rösten för en bättre vård. Demonstrationen anordnas för andra året i rad och stöttas av Vårdförbundet.

 • Vem vill ta ansvar för de ojämställda lönerna?

  Måndag kväll 3 juli bjöd Vårdförbundet in till viktiga samtal om jämställda löner i Almedalen. Vi samlade runt 50 politiker, beslutsfattare, företrädare för arbetsmarknadens parter, forskare och professorer. Bland gästerna syntes Annika Strandhäll, Lars Calmfors, Carina Gunnarsson, Gertrud Åström och Lena Svenaeus.

 • Vårdförbundets styrelse trycker på i Almedalens debatter

  Under fem aktiva dagar i Visby trycker Vårdförbundets styrelse på och bildar opinion bland politiker, beslutsfattare och opinionsbildare, för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

 • Framtidens vård - en personcentrerad och nära vård

  Måndagen 3 juli bjöd Vårdförbundet in till ett Almedals-seminarium i tre akter med rubriken Framtidens vård - vem visar vägen? Vårdförbundets utgångspunkt är att en omställning till en personcentrerad nära vård är en avgörande del av framtidens vård för att bättre möta befolkningens behov.

 • Mingel med hjärta i Almedalen

  Almedalsveckan började med Vårdförbundets hälso- och sjukvårdsmingel på söndag kväll före första politikertalet. Det var en uppskattad mötesplats för medlemmar, patientorganisationer, förbundsstyrelse och beslutsfattare i Vårdsverige. Det kom runt 250 personer och lyssnade, knöt kontakter och fick inspiration från medlemmarna och Vårdförbundspristagarna som mingeltalade.

 • Kom på rolig studenthelg med årsmöte!

  Du är inbjuden! 20-22 oktober är det dags för studenthelg i Stockholm. Du får gå på Vårdförbundets Vårdgala, påverka framtiden på årets årsmöte, vara med på studentfest och en lyssna på en hemlig inspirationsföreläsare. Kostnadsfritt. Anmäl dig direkt, vi har begränsat med platser.