Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vårdförbundet och Danske Bank inleder samarbete

  Vårdförbundet inleder nu ett långsiktigt samarbete med Danske Bank. Du som medlem kan ta del av Danske Banks erbjudanden från onsdagen den 26 april.

 • Sjuksköterskestudenterna håller manifestation i Stockholm 24 april

  Måndagen den 24 april håller organisationen Inte under 24K en manifestation för att få studenter och yrkesverksamma att tacka nej till löner under 30 000 kr.

 • Nytt nattavtal i Habo kommun gläder medlemmarna

  De nattarbetande sjuksköterskorna i Habo kommun jublar. Det nya avtalet ger en veckoarbetstid på 34 timmar och 20 minuter i veckan. – Det här är ett delmål på väg mot hälsosamma arbetstider för nattpersonal i alla våra kommuner, säger Vårdförbundets ordförande i Jönköping Eva-Lotta Lager som siktar på fler avtal.

 • Sjuksköterskestudent får pris för app

  Den 19 april fick Saga Wahlström fick ta emot Queen Silvia Nursing Award från drottning Silvia. Stipendiet omfattar 50 000 kronor och ett specialutformat internship inom vård- och omsorgssektorn. Stort grattis Saga!

 • Nya föreskrifter för läkemedelshantering

  Socialstyrelsen har beslutat om nya föreskrifter för läkemedelshantering. – Det är bra att vi nu får en ökad reglering i kommunal hälso- och sjukvård där den stora mängden delegeringar är ett problem, säger Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet.

 • Betald specialistutbildning för sjuksköterskor i Dalarna

  - Vi är glada att nu ha nått fram till ett modernt avtal om utbildningsanställningar (AST) med Landstinget Dalarna. Det tidigare upplägget med studielön var gårdagens lösning, säger Kerstin Erlandsson, Vårdförbundets ordförande avdelning Dalarna.

 • Stolt över vårdpersonalens insatser

  Igår kl 12 höll många i Sverige en tyst minut för offren i den tragiska händelsen som drabbade Stockholm under fredagen 7 april. Den här helgen har vårdpersonal, polis och räddningstjänst gjort fantastiska insatser i en fruktansvärd situation.

 • Grattis alla biomedicinska analytiker!

  15 april är den internationella yrkesdagen för biomedicinska analytiker. Vi ger dig ett fint medlemserbjudande som gäller hela veckan. Visa hur du och dina kollegor uppmärksammar dagen genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier!

 • Öppen utfrågning om vården i riksdagen

  Den 6:e april kl 8:30 -  ca12 höll socialutskottet i riksdagen en öppen utfrågning om kompetensförsörjningen inom hälso- sjukvården. Vårdförbundet, arbetsgivarorganisationer, läkarförbundet, SKL och en stor grupp representanter från vården var inbjudna. Här följer ett kort utdrag ur sociala medier.

 • Möt Vårdförbundet på Ambulans 2017

  Den 25-26 april är det dags för Nordens största mötesplats för dig som arbetar inom ambulanssjukvård. Vårdförbundet finns naturligtvis på plats! Kom till oss och prata om förutsättningarna i ditt yrke, dina villkor och hur det går i förhandlingarna i det uppsagda privata ambulansavtalet.