Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Förbättringar i kollektivavtalet för dig i kommun och landsting

  Vårdförbundet, Fysioterapeuterna och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har enats om förbättringar i kollektivavtalets Allmänna bestämmelser (AB). Bland annat höjs din OB- och helgersättning.

 • Nominera till Guldpillret 2017

  Nu är det öppet att nominera till Guldpillret. Fram till den 5 september kan du nominera den verksamhet du tycker har gjort läkemedelsanvändning säkrare. Vinnaren får ett pris på 50 000 kr.

 • Vårdförbundet positivt till föreslagen behovsstyrning

  Vårdförbundet ställer sig positivt till flera delar av delbetänkandet till utredningen Samordnad utveckling för god och nära vård.

 • Vi höjer tempot i ambulansförhandlingarna

  Nu skruvar vi upp tempot i förhandlingarna om bättre villkor för dig inom privat ambulans! Förhandlingarna handlar bland annat om bättre villkor för dig kring vila och återhämtning vid nattarbete.

 • Så bra VFU har ditt lärosäte

  I Vårdförbundets VFU-rapport för 2017 rankar 700 svenska studenter, som läser till sjuksköterska, biomedicinsk analytiker eller röntgensjuksköterska, sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU. 25 universitet och högskolor ingår i rankingen. Högskolan i Halmstad placerar sig på första plats, följt av Blekinge Tekniska Högskola och högskolan i Dalarna.

 • Var med i vår film - inställt

  OBS filminspelningen den 18:e juni för Vårdförbundets 40-årsjubileum är inställd.

 • Ta del av vår nya lönestatistik för 2016

  Nu finns uppdaterad lönestatistik från 2016 med siffror för nära 85 000 medlemmar. Statistiken visar på att lönerna i har ökat med i genomsnitt 3,7 procent i landsting och kommun. Störst lönelyft har röntgensjuksköterskor i Södermanlands läns landsting. Se statistiken för ditt län och din yrkesgrupp.

 • AD-dom om indragna semestrar – frågor och svar

  Den 24 maj meddelade arbetsdomstolen dom i fallet om indragna semestrar för fem barnmorskor i Östergötland. Här kan du läsa vanliga frågor och svar.

 • Nytt treårigt avtal med Arbetsgivaralliansen

  Vårdförbundet har tecknat ett treårigt avtal som berör medlemmar som arbetar inom ideell och idéburen vård. Det gäller till exempel dig som är anställd på Gotlands Sjukhem, Vidarkliniken, Stadsmissionen och Bräcke Diakoni.

 • Klargörande: Vårdförbundet om vinster i välfärden

  Just nu pågår en intensiv debatt om vinster i välfärden, där politiker hävdar att Vårdförbundet varnar för "vårdkollaps om vinstbegränsning införs för privata vårdgivare". Grunden är en artikel i Dagens Industri där ordet vårdkollaps stod i rubriken - trots att ingen av de intervjuade använde det begreppet.