Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vinnarna på Vårdgalan 2022

  På fredagen 18 november gick Vårdgalan av stapeln och välförtjänta vinnare utsågs. Jasmine Glantz vann Vårdförbundspriset och det gjorde även PD-mottagningen dialysen Östersunds sjukhus. Årets Studenthandledare blev Helena Ousbäck och Jenny Grälls blev Årets Vårdchef.

 • OB-listor för höstens och vinterns storhelger 2022–2023

  Här hittar du avtalade OB-ersättningar för allhelgona, jul, nyår och trettonhelgen. Gäller hösten och vintern 2022-2023.

 • Vårdförbundet stödjer kvinnors rättigheter i Iran

  Vi står upp för kvinnorna i Iran och fördömer den iranska regimens bemötande av sina medborgares protester. Våld och förtryck är oacceptabelt och vi ser att kvinnor är särskilt utsatta i sin kamp för lika rättigheter.

 • Avtal uppsagt på Fremias avtalsområde Hälsa, vård och omsorg

  Arbetsgivarorganisationen Fremia har sagt upp kollektivavtalet Hälsa, vård och omsorg med Vårdförbundet.

 • Löneenkät på väg – uppdatera dina uppgifter!

  I november skickar vi en löneenkät till dig som arbetar inom region, kommun och kommunala bolag. Vi vill veta hur löneöversynen 2022 fungerat, vad resultatet blev för dig och om du bedömts vara särskilt yrkesskicklig. Passa på att uppdatera dina medlemsuppgifter redan idag, så att enkäten kommer fram till dig!

 • Vad gäller vid övergång till vintertid?

  Natten mellan den 29 och 30 oktober går vi över till vintertid, eller så kallad normaltid. Här kan du läsa vad som gäller för dig som jobbar en timme extra den natten.

 • Yrkande om jämställt och hållbart yrkesliv i den privata välfärdssektorn

  Vårdförbundet har sagt upp avtalen Bransch D, E och F och förhandlingar har inletts med Almega Vårdföretagarna. Fokus ligger på arbetsmiljö och ett hållbart yrkesliv samt ökad livslön och förbättrade pensionsvillkor.

 • Hjälp oss att bli bättre - få värdecheck på 300 kr

  Vad vill du se när du loggar in på Mina sidor på Vårdförbundet.se? Vilka tjänster och funktioner är viktiga för dig i ditt medlemskap? Berätta det för oss - som tack får du en värdecheck på 300 kr.

 • Dags för lönesamtal

  Under februari och mars är det många som har sina årliga lönesamtal. Genom att förbereda dig noga utifrån våra tips – och även ta hjälp av våra duktiga förtroendevalda – har du goda förutsättningar att lyckas bra i samtalet med din chef.

 • Svenska Kyrkan: Nytt omställningsavtal och nya möjligheter för att studera

  Parterna inom Svenska Kyrkans avtalsområde har kommit överens om ett nytt omställningsavtal och ett nytt studiestöd för anställda inom Svenska Kyrkan. Den nya överenskommelsen ger motsvarande möjligheter till omställnings- och kompetensstöd som för regioner, kommuner och kommunala bolag. Det nya omställningsavtalet gäller från och med den 1 oktober 2022.