Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Ny överenskommelse ska ge bättre balans på jobbet

  Vårdförbundet och SKL har kommit i mål med avsiktsförklaringen kring hälsosamma arbetstider, som gäller för dig som är anställd i kommun och landsting/region. Fokus ligger på hur vi kan uppnå balans mellan arbete och fritid genom en arbetstidsförläggning som tar hänsyn till behoven hos både verksamheten och dig som medarbetare.

 • Kraftig prissänkning på livförsäkring

  Som medlem i Vårdförbundet har du möjlighet att teckna en förmånlig livförsäkring för dig och din partner hos Folksam. Från 1 januari blir livförsäkringen extra förmånlig eftersom Folksam sänker priset med upp till 70 %!

 • Rebecca Eriksson tilldelas Queen Silvia Nursing Award 2017

  I år tilldelas 26-åriga Rebecca Eriksson från Röda Korsets högskola Queen Silvia Nursing Award för sin idé om en speciell eltandborste för demenssjuka, som kombinerar anpassad ergonomi och design med en elektronisk påminnelse-funktion om tandborsten inte använts på över ett dygn.

 • Ändrad avisering för dig med hel sjukersättning

  Från och med den 1 januari 2018 kan du som har hel sjukersättning tillsvidare bli pensionärsmedlem i Vårdförbundet.

 • 10-årsjubileum för vårdcentralprojekt i Lesotho

  I slutet av november besökte representanter från Vårdförbundet det vårdcentralsprojekt i Lesotho som är till för vårdpersonal som drabbats av HIV eller som har andra sjukdomar. Där har vi stöttat våra kollegor i Lesotho Nurse Association (LNA) med att bygga upp vårdcentralen.

 • Vårdförbundet ger bidrag till Läkare utan gränser

  I år ger Vårdförbundet sitt bidrag på 100 000 kronor till arbete mot kris och katastrofer till Läkare utan gränser.

 • Sexuella trakasserier på jobbet? Ta hjälp av facket!

  En ny undersökning från ”Framtidens Karriär – Sjuksköterska” visar att 40 procent av kvinnliga sjuksköterskor har blivit utsatta för sexuella trakasserier eller sexuella övergrepp. I 26 procent av fallen har förövaren varit en chef eller överordnad medarbetare och i 33 procent en kollega. Arbetsgivaren har ansvaret att utreda, åtgärda och förebygga sexuella trakasserier, men Vårdförbundet uppmanar medlemmar att kontakta facket för att få stöd i alla former av diskrimineringsärenden.

 • Vårdförbundet besöker vårdcentral i Lesotho

  Den 21-29 november besöker förbundsordförande Sineva Ribeiro och kanslichef Anders Printz Wellnesscenter i Lesotho. Där firas 10-års jubileum för vårdcentralen, som riktar sig till sjukvårdspersonal som har blivit hiv-smittade och/eller drabbats av tuberkulos.

 • Sista chansen att söka internationellt resebidrag i år

  Visste du om att du som medlem har möjlighet att söka resebidrag om du medverkar på en internationell konferens med poster eller föreläsning? Sök ditt resebidrag senast den 9 november. Vi delar ut internationella resebidrag så att du kan sprida svensk forskning internationellt. Läs om hur du söker resebidraget här.

 • Grattis alla röntgensjuksköterskor!

  Den 8 november firar vi internationella yrkesdagen för röntgensjuksköterskor. Visa hur du och dina kollegor uppmärksammar dagen genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier!