Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Student: Välkommen till vårens inspirationsmöte 1-2 april!

  Förra årets inspirationsmöte för studenter var en succé - därför gör vi det igen! Är du intresserad av att delta och träffa andra studenter från hela Sverige? Då är detta eventet för dig! En helg i Stockholm där du kommer blir inspirerad, få kunskap om lön och lära dig om ett hållbart yrkesliv.

 • Jordgubbar. Cc-licens Erik Forsberg

  Det här gäller när du ska söka sommarsemester

  Snart är det dags att lämna in ansökan om sommarsemester. Här ger vi svar på några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp.

 • Var med och påverka din VFU

  - Är du student på termin 6? Då får du i dagarna en enkät från oss med frågor om din verksamhetsförlagda utbildning. Viviana Lundberg, ordförande Vårdförbundet Student hoppas att ni alla hjälper till och svarar på den!

 • Detta kan locka tillbaka sjuksköterskor

  Högre lön, större kontroll över den egna arbetssituationen samt rimligare arbetsbelastning i förhållande till arbetstid. Det är de tre viktigaste faktorerna som skulle få sjuksköterskor som lämnat yrket att återvända.

 • Våra Hjärtan slår för vården! Manifestation 14 februari

  Nätverket "En annan vård är möjlig – 4 sept" ordnar drop-in-manifestation på alla hjärtans dag utanför Landstingshuset i Stockholm.

 • Fira Vårdförbundet students dag 23 februari

  Vi i studentstyrelsen och studentrepresentanter laddar inför 23 februari. Vårdförbundet Students dag är något vi börjar med i år. Vi ville ha en dag för att fira och låta våra yrken mötas och lära av varandra redan under studietiden.

 • Tulpaner av fotograf Yukiko Matsuoka. Flickr Creative Commons

  OB-ersättningar för vårens och sommarens helger 2017

  Det är många helgdagar fram till sommaren – vi ger dig hela listan med vilka OB-tillägg som gäller inom landsting, regioner och kommuner. Kontakta oss för övriga avtalsområden.

 • Vården är nu väljarnas viktigaste fråga

  Den viktigaste politiska frågan just nu är sjukvården. Det visar en ny undersökning från Novus. Bemanningsproblemen i landstingen har granskats av Vårdfokus. Sineva Ribeiro och flera av våra medlemmar har debatterat i tidningar, radio och TV för att lyfta att nu måste även personalens villkor upp på dagordningen!

 • Sineva Ribeiro på arbetsplatsbesök i Skåne

  Under våren kommer Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro att fortsätta åka ut på arbetsplatser för att träffa medlemmar på jobbet. Först ut är Skåne den 2 februari.

 • Medverka i viktig forskning för säker vård

  Vill du medverka till att minska arbetsskador och vårdskador? Just nu pågår en forskningsstudie i Linköping som riktar sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården som varit med om en riskfylld vårdsituation.