Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Nytt treårigt avtal med Arbetsgivaralliansen

  Vårdförbundet har tecknat ett treårigt avtal som berör medlemmar som arbetar inom ideell och idéburen vård. Det gäller till exempel dig som är anställd på Gotlands Sjukhem, Vidarkliniken, Stadsmissionen och Bräcke Diakoni.

 • Klargörande: Vårdförbundet om vinster i välfärden

  Just nu pågår en intensiv debatt om vinster i välfärden, där politiker hävdar att Vårdförbundet varnar för "vårdkollaps om vinstbegränsning införs för privata vårdgivare". Grunden är en artikel i Dagens Industri där ordet vårdkollaps stod i rubriken - trots att ingen av de intervjuade använde det begreppet.

 • Grattis alla sjuksköterskor!

  12 maj är den internationella yrkesdagen för sjuksköterskor. Vi ger dig ett fint medlemserbjudande som gäller hela veckan. Visa hur du och dina kollegor uppmärksammar dagen genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier!

 • Grattis alla barnmorskor!

  5 maj är den internationella yrkesdagen för barnmorskor. Vi ger dig ett fint medlemserbjudande som gäller hela veckan. Visa hur du och dina kollegor uppmärksammar dagen genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier!

 • Fika fairtrade med Vårdförbundet 11-13 maj

  Delta i World Fairtrade Challenge med Vårdförbundet den 11-13 maj. Fika med dina arbetskamrater och förtroendevalda och sätt fokus på Fairtrade-märkta produkter.

 • Riktigt bra bolån från Danske Bank

  Nu kan du som medlem få riktigt bra bankerbjudanden från Danske Bank. Bolån, bil- och båtlån samt digital rådgivning är några av erbjudandena.

 • Sjuksköterskestudenterna håller manifestation i Stockholm 24 april

  Måndagen den 24 april håller organisationen Inte under 24K en manifestation för att få studenter och yrkesverksamma att tacka nej till löner under 30 000 kr.

 • Nytt nattavtal i Habo kommun gläder medlemmarna

  De nattarbetande sjuksköterskorna i Habo kommun jublar. Det nya avtalet ger en veckoarbetstid på 34 timmar och 20 minuter i veckan. – Det här är ett delmål på väg mot hälsosamma arbetstider för nattpersonal i alla våra kommuner, säger Vårdförbundets ordförande i Jönköping Eva-Lotta Lager som siktar på fler avtal.

 • Sjuksköterskestudent får pris för app

  Den 19 april fick Saga Wahlström fick ta emot Queen Silvia Nursing Award från drottning Silvia. Stipendiet omfattar 50 000 kronor och ett specialutformat internship inom vård- och omsorgssektorn. Stort grattis Saga!

 • Nya föreskrifter för läkemedelshantering

  Socialstyrelsen har beslutat om nya föreskrifter för läkemedelshantering. – Det är bra att vi nu får en ökad reglering i kommunal hälso- och sjukvård där den stora mängden delegeringar är ett problem, säger Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet.