Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Prisregn på Vårdgalan 2018

  Vårdförbundspriset 2018 tilldelades Karin Östling och Maria Haraldson för deras arbete inom hjärtsviktsvård. Priset delades ut i samarbete med Folksam. På Vårdgalan fick också Lars Karlsson, vid Boxholms vårdcentral, priset för Årets Vårdchef och Charlotte Olsson från Halmstads sjukhus blev Årets studenthandledare.

 • Månadsfakturan för dig som har Kivra

  Du som brukar får din månadsfaktura med posten och har Kivra som din digitala brevlåda, kommer att få fakturan skickad endast till Kivra från och med november. Håll utkik.

 • OB-ersättningar under allhelgona-, jul- nyårs- och trettonhelg

  Allhelgona-, jul-, nyårs och trettonhelg – vad gäller egentligen rörande OB-ersättningar under de dagarna? Vi har hela listan.

 • Vårdförbundet Direkt fyller fem år

  I oktober 2018 firar vi att medlemsrådgivningen Vårdförbundet Direkt har funnits i 5 år. En mycket uppskattad medlemsförmån som vägleder hundratals medlemmar en vanlig vardag. Hur har frågorna förändrats under den här tiden och vilka är rådgivarnas bästa tips?

 • Grattis alla (som har ett) skyddsombud

  Den 24 oktober, under EU:s arbetsmiljövecka, firar vi Skyddsombudens dag. Vi vill naturligtvis passa på att tacka Vårdförbundets 5 400 skyddsombud för en fantastisk insats! I Vårdförbundet är nämligen alla förtroendevalda också skyddsombud. Ni har ett enormt viktigt uppdrag för att utveckla arbetsmiljön och vården.

 • Prehospitala priset till ambulansområdet region Kronoberg

  Den 2 oktober delades Svenska Prehispotala priset för 2018 ut. Vinnarna fick priset för sitt arbete med ett digitalt journalsystem som fungerar i hela regionen och för flera vårdgivare.

 • Vad gäller vid övergång till vintertid?

  Natten mellan den 27 och 28 oktober går vi över till vintertid, eller så kallad normaltid. Här kan du läsa vad som gäller för dig som jobbar en timme extra den natten.

 • Fira Tjänstepensionens dag 27 september

  Du som arbetar på en arbetsplats med kollektivavtal får tjänstepension utöver den allmänna pensionen. Därför är det viktigt att hålla koll på den och veta vad du får ut den dagen då du går i pension. Jan Dahlström, Vårdförbundets pensionsexpert, ger sina tips.

 • Stå upp för aborträtten 28 september

  Den 28 september är det aborträttens dag och det vill vi uppmärksamma. Ta en bild, dela den i sociala medier och lägg till taggen #ståuppföraborträtten.

 • Vårdförbundet vann tvist om övertid

  Vårdförbundet gick segrande ur uppgörelsen med Sveriges kommuner och landsting, SKL.