Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Nytt pensionsavtal för dig född 1980 eller tidigare

  Vårdförbundet har genom PTK slutit ett femårigt pensionsavtal med KFO, som företräder kooperativa och ömsesidiga företag. Avtalet innebär förändringar för dig som är född 1980 eller tidigare. Du omfattas nu av pensionsplanen KTP 2, som i huvudsak motsvarar ITP 2.

 • Rätten till semester handlar om rätten till ett hållbart arbetsliv och en god vård

  Uttalande från kongressen 2018: Vårdförbundets medlemmar förenas i en strävan att alltid ge bästa möjliga vård till patienterna. En människas behov av vård är lika stort oavsett bakgrund och nationstillhörighet. Därför vill Vårdförbundets nyligen avslutade kongress stå upp för allas lika värde och rättigheter i sjukvården, vilket omfattar både personal och patienter.

 • Nu får du skatteavdrag för fackavgiften

  Riksdagen har beslutat att återinföra skatteavdrag för en del av fackavgiften. Det innebär att du som medlem kan dra av 25 procent av årsavgiften till Vårdförbundet på din deklaration nästa år.

 • Vårdförbundet gäster i Sköterskepodden

  Den 4 maj släpptes avsnitt 50 i Sköterskepodden. I avsnittet gästar Vårdförbundets Gunilla George och Angelica Kron och samtalar om lön, villkor, politik och styrkan att vara många för att påverka. Kanske såddes även ett frö att bli förtroendevald hos sjuksköterskorna i podden?

 • En sommarbild med äng, blå himmel, grusväg och havet som skymtar i horisonten.

  Bra att veta inför sommarsemestern

  Snart kommer många av oss att få en välförtjänt semester. Här svarar vi på de vanligaste frågorna som brukar uppstå. Som alltid är det omöjligt att ge alla detaljer - kontakta i stället Vårdförbundet Direkt på 0771-420 420 om du inte hittar svaret på dina frågor här.

 • Fika Fairtrade med Vårdförbundet 7-9 maj

  Var med och fika för en bättre värld! Fika med dina arbetskamrater och förtroendevalda och sätt fokus på Fairtrade-märkta produkter.

 • Nytt avtal säkrat på KFS avtalsområde

  Arbetsgivarorganisationen KFS står inför stora förändringar då KFS och Pacta gick samman den 1 januari 2018. För att skapa stabilitet under förändringarna har Vårdförbundet och KFS kommit överens om en ny avtalsperiod som gäller fram till 31 mars 2020. Läs mer om avtalets innehåll gällande lön, sjuklön, arbetsmiljö, arbetstid och särskilda ersättningar.

 • Vårdförbundets opinionsbildning ger resultat!

  Undersökningar visar att hälso- och sjukvården är väljarnas viktigaste valfråga. Vårdförbundet och ordförande Sineva Ribeiro lyfter varje dag medlemmarnas behov i debatten, med fokus på lön, arbetsmiljö och utbildningsanställningar. Vår påverkan ger resultat, både på kort sikt i form av inslag i media och på lång sikt i form av politiska beslut.

 • Stor medlemsundersökning ute

  Om du är en av de tusentals medlemmar som fått e-post om att delta i vår medlemsundersökning - ta chansen att tycka till! Vi behöver ditt svar för att förbättra verksamheten. Kolla din e-postlåda en extra gång.

 • Jordgubbar Cc-licens Erik Forsberg

  Det här gäller när du ska söka sommarsemester

  Snart är det dags att lämna in ansökan om sommarsemester. Här ger vi svar på några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp.