• Region Skåne har använt sig av olaglig övertid

  Under våren 2022 begärde Vårdförbundet att Arbetsmiljöverket granskade övertiden i Region Skåne för 2021. Det visade sig att arbetsgivaren hade tagit ut 18 523 otillåtna övertidstimmar från våra grupper och måste nu betala 8 816 948 kronor i sanktionsavgift enligt Arbetsmiljöverkets beslut, som kom 1,5 år senare.

 • Van Gogh Alive - gå 2 för 1!

  Upplev den världskända konstnären Vincent van Goghs konstnärskap på ett helt nytt sätt. Van Gogh Alive är en digital konstupplevelse med levande grafik och musik, väggar, golv och tak förvandlas till konstverk! Utställningen har visats över hela världen och nu är det Malmös tur. Som medlem har du chans att se den till ett rabatterat pris.

 • Höjd ob-ersättning i Region Skåne från 1 januari

  Vid regional samverkan den 6 september 2023 hanterades ärendet kring höjda ob-ersättningar. Vad tycker Vårdförbundet om det? Det finns både bra och mindre bra aspekter med beslutet.

 • Är du förtroendevald i Region Skåne och intresserad av ett uppdrag för Vårdförbundet Skåne?

  Nu behövs det fler förtroendevalda till våra team, både som HSO (huvudskyddsombud) samt i Support- och utbildningsteamet. Båda uppdragen är spännande och utvecklande för dig med engagemang och driv!

 • Årets lönerevision i Region Skåne

  Viktig information för dig som är medlem och har din anställning i Region Skåne. Läs vad Vårdförbundet avdelning Skåne gör kring årets lönerevision och hur du enkelt kan bidra. Vi hoppas på din hjälp! Har du frågor eller funderingar, kontakta info.skane@vardforbundet.se