Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Nytt avtal gällande KFS Vård och omsorg

  Löneavtalet gäller mellan 1 april 2016 och 31 mars 2017. Det är ett icke nivåbestämt avtal, men med en uppräkning av särskilda ersättningar på 2,2 procent.

 • Sineva Ribeiro topp tio på Maktlistan

  Fin placering i toppen på Dagens Medicins maktlista för Sineva Ribeiro, som står upp för Vårdförbundets medlemmar och vårdens utveckling.

 • Vårdförbundet på EHMA:s årliga konferens

  Vårdförbundet deltog på European Health Management Associations årliga konferens i mitten av juni. Vi tog oss en pratstund med två medlemmar som också fanns på plats.

 • VFU-ranking 2016

  Onsdagen den 22 juni släppte vi en ny rapport på temat verksamhetsförlagd utbildning. I rapporten finns studenternas ranking av bästa universitet och högskolor när det gäller den verksamhetsförlagda delen av utbildning till sjuksköterska, biomedicinsk analytiker och röntgensjuksköterska, VFU-ranking 2016.

 • Kritiska röster om nytt förslag om delegering

  Nytt förslag från Socialstyrelsen om delegering av läkemedelshantering väcker starka känslor bland våra medlemmar och förtroendevalda. Såväl i bloggar och i intervjuer i tidningen Vårdfokus

 • Fyra kandidater till final för Vårdförbundspriset

  Bland de 34 nominerade till Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam har expertjuryn valt fyra kandidater. De kommer från Västra Götaland och Jämtland. De har med sitt personcentrerade förhållningssätt möjlighet att vinna 500 000 kronor. Bubblarna kommer från Stockholm och Jönköping.

 • Anne Karin Höglund om situationen i Västra Götaland

  Vårdförbundets ordförande i Västra Götaland kommenterar sommarsituationen i SVT Nyheter Väst.

 • SCB larmar: Bristen ökar framöver

  Nya siffror från SCB visar att bristen på specialistsjuksköterskor inte bara fortsätter - den förvärras de närmaste tio åren.

 • Vårdförbundet i SVT om bristen på specialistsjuksköterskor

  Nya prognoser visar att under de närmaste tio åren kommer bristen bli större än tidigare beräknat. Störst blir den i Stockholm och Västra Götaland, med en ökning på 25 procent ökning. Se Vårdförbundets förhandlingschef Annelie Söderberg kommentera bristen i SVT Gomorron Sverige.

 • Studenter – boka in höstens årsmöte

  Den 15-16 oktober är det dags för Vårdförbundet Students årsmöte. Vill du vara med och påverka din utbildning och framtida yrke? Intresserad av ett styrelseuppdrag? Då ska du ta chansen och kandidera till nästkommande nationella styrelse.