Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vilse i vården – vardag för de kroniskt sjuka

  Om vården blir personcentrerad och följer patientlagen kommer ingen patient att gå vilse i vårddjungeln, skriver Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet, Handikappförbunden och Vårdförbundet i Dagens Medicin.

 • Nytt AST-avtal i Region Örebro län

  Vårdförbundet och Region Örebro län har tecknat nytt avtal om akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor.

 • Vårdförbundet i SVT om bristen på specialistsjuksköterskor

  Nya prognoser visar att under de närmaste tio åren kommer bristen bli större än tidigare beräknat. Störst blir den i Stockholm och Västra Götaland, med en ökning på 25 procent ökning. Se Vårdförbundets förhandlingschef Annelie Söderberg kommentera bristen i SVT Gomorron Sverige.

 • Nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

  Avtalet är ettårigt och gäller till och med 31 mars 2017. Löneökningarna landar i nivå med övriga arbetsmarknaden på 2,2 procent.

 • Nytt avtal gällande KFS Vård och omsorg

  Löneavtalet gäller mellan 1 april 2016 och 31 mars 2017. Det är ett icke nivåbestämt avtal, men med en uppräkning av särskilda ersättningar på 2,2 procent.

 • Sineva Ribeiro topp tio på Maktlistan

  Fin placering i toppen på Dagens Medicins maktlista för Sineva Ribeiro, som står upp för Vårdförbundets medlemmar och vårdens utveckling.

 • VFU-ranking 2016

  Onsdagen den 22 juni släppte vi en ny rapport på temat verksamhetsförlagd utbildning. I rapporten finns studenternas ranking av bästa universitet och högskolor när det gäller den verksamhetsförlagda delen av utbildning till sjuksköterska, biomedicinsk analytiker och röntgensjuksköterska, VFU-ranking 2016.

 • Kritiska röster om nytt förslag om delegering

  Nytt förslag från Socialstyrelsen om delegering av läkemedelshantering väcker starka känslor bland våra medlemmar och förtroendevalda. Såväl i bloggar och i intervjuer i tidningen Vårdfokus

 • Anne Karin Höglund om situationen i Västra Götaland

  Vårdförbundets ordförande i Västra Götaland kommenterar sommarsituationen i SVT Nyheter Väst.

 • Minister Gabriel Wikström och Guniilla George, Vårdförbundet i tv-sändning på SVT.

  Vårdförbundet i både SVT:s och TV4:s morgonsändningar

  Gunilla George pratar förlossningsvård och kvinnors hälsa med minister Gabriel Wikström i SVT. Jane Stegring diskuterar villkoren för våra barnmorskor och sjuksköterskor med föräldraföreningen Födslovrålet i TV4. Se inslagen.