Sineva Ribeiro är Vårdförbundets förbundsordförande. Här kan du läsa hennes ledare som också publiceras i tidningen Vårdfokus.
 • Förändring behövs på alla nivåer

  Allt fler kommuner och landsting beslutar om att införa personcentrerad vård. Det är bra. Men det kräver också förändringar av hur vården styrs, leds och samordnas.

 • Var med och förändra vår framtid

  Har du sett vår kampanj ”Är det här vår framtid”? Genom bland annat filmer och affischer i kollektivtrafiken vill vi peka på problem och lyfta fram lösningar.

 • Skärpta krav för bättre arbetsmiljö

  För mycket att göra, högt tempo och problem i relationerna på jobbet är stora riskfaktorer för psykisk ohälsa. Nu skärps kraven på din arbetsgivare att ordna en god psykosocial arbetsmiljö.

 • AST – bra villkor när du specialistutbildar dig

  Skulle du vilja specialistutbilda dig, men tycker att villkoren är för dåliga? Nu finns Vårdförbundets modell AST i allt fler landsting och kommuner. Med AST får du full lön och villkor enligt kollektivavtal under hela utbildningstiden. Nu sprider sig AST över landet.

 • Vi vill se långsiktighet

  Nu börjar ett intensivt arbete om våra arbetstider, löner och kompetens, som är förutsättningar för en god och säker hälso- och sjukvård.