Sineva Ribeiro är Vårdförbundets förbundsordförande. Här kan du läsa hennes ledare som också publiceras i tidningen Vårdfokus.
 • Var med och förändra vår framtid

  Har du sett vår kampanj ”Är det här vår framtid”? Genom bland annat filmer och affischer i kollektivtrafiken vill vi peka på problem och lyfta fram lösningar.

 • Skärpta krav för bättre arbetsmiljö

  För mycket att göra, högt tempo och problem i relationerna på jobbet är stora riskfaktorer för psykisk ohälsa. Nu skärps kraven på din arbetsgivare att ordna en god psykosocial arbetsmiljö.

 • AST – bra villkor när du specialistutbildar dig

  Skulle du vilja specialistutbilda dig, men tycker att villkoren är för dåliga? Nu finns Vårdförbundets modell AST i allt fler landsting och kommuner. Med AST får du full lön och villkor enligt kollektivavtal under hela utbildningstiden. Nu sprider sig AST över landet.

 • Vi vill se långsiktighet

  Nu börjar ett intensivt arbete om våra arbetstider, löner och kompetens, som är förutsättningar för en god och säker hälso- och sjukvård.

 • Vi jobbar när andra är lediga

  Sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor anställs ofta med arbetstider som omfattar dag, kväll, helg och natt i ett rullande schema. I såväl press, radio, tv och sociala medier som i möten med politiker och arbetsgivare har medlemmar och förtroendevalda lyft frågan om nattarbete.