Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Vad gäller kring beordran, OB-tillägg och vinterkräksjuka?

  Nu är vintern här och med den även julledigheter och sjukdomssäsong. Vilka rättigheter har du och vad gäller för beordran, ob-tillägg och om du får kräksjuka.

 • Vårdförbundet bidrar till patientsäkerheten i Mellanöstern

  Vårdförbundet stödjer palestinska och israeliska sjuksköterskor och barnmorskor genom ett samarbetsprojekt. Tanken är att öka patientsäkerheten när palestinier vårdas i Israel.

 • Ny webbutbildning om arbetsmiljö för dig i privat sektor

  Hälso- och sjukvården ska se till patientens bästa, men också ge en arbetsmiljö där du och dina kollegor ska kunna arbeta säkert, trivas och utvecklas. Därför lanserar Prevent nu en grundläggande webbaserad arbetsmiljöutbildning för privat öppenvård.

 • Prisregn på Vårdgalan 2018

  Vårdförbundspriset 2018 tilldelades Karin Östling och Maria Haraldson för deras arbete inom hjärtsviktsvård. Priset delades ut i samarbete med Folksam. På Vårdgalan fick också Lars Karlsson, vid Boxholms vårdcentral, priset för Årets Vårdchef och Charlotte Olsson från Halmstads sjukhus blev Årets studenthandledare.

 • Vi firar alla röntgensjuksköterskor den 8 november!

  Vi vill hylla alla röntgensjuksköterskor på den internationella yrkesdagen för professionen. Det gör vi med blogginlägg, lokala aktiviteter och specialerbjudanden. Du som är röntgensjuksköterska kan också visa att det är din dag genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier.

 • Månadsfakturan för dig som har Kivra

  Du som brukar får din månadsfaktura med posten och har Kivra som din digitala brevlåda, kommer att få fakturan skickad endast till Kivra från och med november. Håll utkik.

 • OB-ersättningar under jul- nyårs- och trettonhelg

  Jul-, nyårs och trettonhelg – vad gäller egentligen rörande OB-ersättningar under de dagarna? Vi har hela listan.

 • Vårdförbundet Direkt fyller fem år

  I oktober 2018 firar vi att medlemsrådgivningen Vårdförbundet Direkt har funnits i 5 år. En mycket uppskattad medlemsförmån som vägleder hundratals medlemmar en vanlig vardag. Hur har frågorna förändrats under den här tiden och vilka är rådgivarnas bästa tips?

 • Grattis alla (som har ett) skyddsombud

  Den 24 oktober, under EU:s arbetsmiljövecka, firar vi Skyddsombudens dag. Vi vill naturligtvis passa på att tacka Vårdförbundets 5 400 skyddsombud för en fantastisk insats! I Vårdförbundet är nämligen alla förtroendevalda också skyddsombud. Ni har ett enormt viktigt uppdrag för att utveckla arbetsmiljön och vården.

 • Prehospitala priset till ambulansområdet region Kronoberg

  Den 2 oktober delades Svenska Prehispotala priset för 2018 ut. Vinnarna fick priset för sitt arbete med ett digitalt journalsystem som fungerar i hela regionen och för flera vårdgivare.