Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Valberedningens förslag till ny förbundsstyrelse, avtalsråd och förbundsrevisorer

  Vårdförbundets förbundsvalberedning har tagit fram sitt förslag till förbundsstyrelse, avtalsråd och förbundsrevisorer. Förslaget kommer att behandlas på Vårdförbundets kongress den 13-16 maj 2022.

 • Usel arbetsmiljö i hälso- och sjukvården är ett samhällsproblem

  Inför Internationella kvinnodagen 8 mars uppmanar Vårdförbundet politiker och arbetsgivare till krafttag mot den dåliga arbetsmiljön i hälso- och sjukvården, som ett led i att nå de jämställdhetspolitiska målen om ekonomisk jämställdhet och jämställd hälsa.

 • Träffa oss på Kvalitetsmässan i Göteborg!

  Den 2-4 maj är det återigen dags för Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Vi på Vårdförbundet kommer vara på plats och hoppas få träffa dig och prata om utveckling av Hälso- och sjukvård. Dessutom har du som medlem fritt inträde till mässan och 500 kr i rabatt på konferensbiljetten!

 • Vårdförbundet skänker pengar till UNICEF i Ukraina

  Barnen i Ukraina är i stort behov av hjälp och UNICEF finns på plats och bistår. Vårdförbundet skänker 50 000 kr till organisationen. Du kan också hjälpa till! Swisha till 9020017 och skriv UKRAINA.

 • Vårda vården! Upprop för bättre arbetsmiljö

  Nu är det nog! Situationen inom vården är ohållbar då hundratusentals svenskar väntar på operation och vårdbesök. Vi vill kunna vårda de som behöver vård och ställer därför krav på stora förbättringar av arbetsmiljön. Skriv under uppropet som vi gör tillsammans med 12 andra professions- och fackförbund.

 • Vi stöttar Ukraina

  Vi fördömer all användning av våld och är bestörta över den våldsamma utvecklingen som pågår i Ukraina. Vi står upp för våra kollegor och civilbefolkningen som helt oskyldigt drabbats. Vi tänker på er och uppmanar till en omedelbar fredlig lösning.

 • OB-listor för vårens och sommarens helgdagar 2022

  Här hittar du avtalade OB-ersättningar för påsk, valborg, kristi himmelfärd , pingst, 6 juni och midsommar.

 • Aktuellt om #lönheladagen den 24 februari

  Årets siffra för 2022 är klar - kvinnor jobbar gratis efter klockan 16.13 medan män får betalt fram till 17.00. Det visar den årliga uträkning som görs av Lön hela dagen.

 • Vårdförbundet står bakom statens satsning på vaccinering

  För Vårdförbundet är det en självklarhet att vi ställer oss bakom statens satsning på att erbjuda vaccination till befolkningen mot covid-19.

 • Löneenkät på väg till dig i privat och statlig sektor

  Nu är årets löneenkät på väg till dig som arbetar för en privat eller statlig arbetsgivare. Vi tackar på förhand dig som tar dig tid att svara på några frågor kring lön, lönesamtal och anställning!