Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Dina kontrolluppgifter för 2019

  Inför deklarationen för 2019 har du fått information om din kontrolluppgift från oss. Skattereduktionen på 25 procent av fackföreningsavgiften gäller från 1 januari 2019 till 31 mars 2019, då den avskaffades av regeringen från 1 april 2019. Du kan därmed få skattereduktion för upp till tre månaders avgift. Du hittar kontrolluppgiften här på vårdförbundet.se.

 • Maria Larsson tilldelas Queen Silvia Nursing Award 2019

  32-åriga Maria Larsson från Högskolan Kristianstad tilldelades Queen Silvia Nursing Award för sin idé ”Hjälpmedel för att ta av stödstrumpor”.

 • Ny överenskommelse för omställning i välfärden

  Vårdförbundet har tillsammans med de andra facken inom kommunal och regional sektor tecknat en principöverenskommelse med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona om kompetensutveckling och omställning. Ett nytt avtal börjar gälla den 1 maj 2020.

 • Hjälp en kollega - bli fadder

  Vill du göra skillnad för en medmänniska och en framtida kollega? I januari 2020 startar vi ett fadderprogram och vi söker nu dig som vill bli fadder för en sjuksköterska som är utbildad utomlands och som söker svensk sjuksköterskelegitimation.

 • Ny guide: Bra att veta innan du skriver på anställningsavtal

  Har du fått ett nytt jobb och står i startblocken? Vad behöver du ha koll på innan du skriver på anställningsavtalet? Kolla då igenom vår digitala guide Hallå, innan du skriver på.

 • Hjälp en kollega - bli fadder

  Vill du göra skillnad för en medmänniska och en framtida kollega? I januari 2020 startar vi ett fadderprogram och vi söker nu dig som vill bli fadder för en sjuksköterska som är utbildad utomlands och som söker svensk sjuksköterskelegitimation.

 • Julklappstips från Vårdförbundet

  Behöver du julklappstips nu när julen snart står inför dörren. Som medlem har du många bra förmåner och rabatter som du kan ta del av. Här kan du hitta dem.

 • Löneenkät på väg – uppdatera dina uppgifter

  I slutet av november kommer vi att skicka ut en enkät där vi ber dig som arbetar inom region, kommun eller kommunalt bolag att fylla i hur 2019 års lönerevision fungerat och vad resultatet blev för dig. Passa på att uppdatera dina medlemsuppgifter redan idag, så att enkäten kommer fram till dig!

 • Grattis alla vinnare i 2019-års vårdgala!

  Årets Vårdchef, Årets Studenthandledare och vinnaren i Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam utsågs på Vårdförbundets Vårdgala 2019. En nyhet var Rekryteringspriset där en lycklig vinnare korades.

 • Vad gäller vid övergång till vintertid?

  Natten mellan den 26 och 27 oktober gick vi över till vintertid, eller så kallad normaltid. Här kan du läsa vad som gäller för dig som jobbar en timme extra den natten.