Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • närbild på fötter med skor som går i sommarskog

  Semester: vilka regler gäller och hur kan Vårdförbundet och jag själv påverka?

  Vilka semesterregler gäller? Vad bör jag tänka på om arbetsgivaren vill att jag flyttar min semester? Vi har satt ihop de vanligaste frågorna och svaren kring sommarsemester.

 • Träffa oss på Kvalitetsmässan i Göteborg!

  Den 2-4 maj är det återigen dags för Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Vi på Vårdförbundet kommer vara på plats och hoppas få träffa dig och prata om utveckling av Hälso- och sjukvård. Dessutom har du som medlem fritt inträde till mässan och 500 kr i rabatt på konferensbiljetten!

 • Tips på poddar om hälsa och vård

  Här får du tips på några poddar inom områdena hälsa och vård. Lyssna på bussen eller tåget, på väg till jobbet, när du städar, när du är ute och går eller när du får en stund över för dig själv.

 • Vårdförbundet välkomnar omställning av vården

  Regeringen har utsett en särskild samordnare som ska ta fram en plan för hur vården ska ställas om, med fokus på primärvården. - Vi ser fram emot en nära dialog med Anna Nergårdh, både vad gäller vårdens styrning och professionernas och patienternas roll, säger Sineva Ribeiro.

 • Strandade förhandlingar på Svenska kyrkans område

  Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation SKAO kräver försämrade villkor för att ge samma möjligheter till omställning som redan avtalats om för resten av arbetsmarknaden. Detta kan de fackliga parterna, däribland Vårdförbundet, inte acceptera och begär därför frivillig medling för att lösa förhandlingarna.

 • HÖK 22 – för ett jämställt och hållbart yrkesliv

  Från 1 april gäller ett nytt 2-årigt kollektivavtal för dig som arbetar i region, kommun och kommunalt bolag. Avtalet innehåller bland annat fortsatt satsning på särskilt yrkesskickliga, flera koll- och kontrollpunkter för bättre arbetsmiljö, förbud mot återkrav vid utbildningsanställningar samt höjd ersättning vid mer är 200 timmar övertid eller mertid. Vi har också träffat en överenskommelse om en Kompetenskommission som ska arbeta med att trygga kompetensförsörjning och god arbetsmiljö i hälso- och sjukvården samt omsorgen.

 • Förhandlingarna med SKR och Sobona förlängs

  Vårdförbundet är överens med SKR och Sobona om att fortsätta förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal. Därför förlängs det nuvarande avtalet medan den centrala förhandlingen fortsätter.

 • Information med anledning av kriget i Ukraina

  Med anledning av pågående krig i Ukraina får Vårdförbundet frågor exempelvis om krigsplacering samt hur situationen påverkar anställningen och det fackliga inflytandet. Här finns samlad information om situationen just nu, om regler som kan gälla vid krigsfara samt länkar till fördjupad information.

 • Så stöder Vårdförbundet Ukraina

  Vårdförbundet följer med stor oro den våldsamma utvecklingen i det attackerade Ukraina. Vi stöder Ukrainas befolkning och våra ukrainska kollegor och vi vill se ett omedelbart slut på kriget. Genom vårt fackliga stöd bidrar alla medlemmar med både humanitär hjälp och viktig kontakt med internationella nätverk.

 • Den 17 mars firar vi kollektivavtalets dag!

  Grattis till alla oss som har kollektivavtal på arbetsplatsen! Det firar vi på kollektivavtalets dag den 17 mars.