Aktuellt i Örebro

 • Två personer i förgrunden, står i en sjukhuskorridor

  Politisk utan partipolitik

  Vårdförbundet är partipolitiskt obundna. Vi driver en egen vårdpolitik för att föra fram frågor som både indirekt och direkt påverkar våra medlemmar och därigenom hela vårdkedjan.

 • Två chefsmedlemmar står med en popcorn i handen

  Biokväll med skratt och tårar

  Tack till alla er chefer, ledare och förtroendevalda som kom igår på biokvällen! Vilken kväll!

 • Kvinna i gul skyddsklädsel analyserar ett blodprov

  Högspecialiserad vård kräver högspecialiserat labb

  Vården blir alltmer avancerad och specialiserad och behovet av att vårdens professioner måste vara specialiserade ökar konstant. Men det finns en, oumbärlig del av vårdens hörnstenar som inte ligger i fas med utvecklingen eller som ur ett samhällsperspektiv inte anses vara lika viktig. Men hur ska du som patient få rätt diagnos och behandling utan att korrekt undersökning och analys utförs?

 • Ett antal personer står bredvid en ambulans

  Rapport från Ambulans 2017

  Nordens största konferens för personal i den prehospitala vården. Årets tema var Personcentrerad Vård. Upp mot 1000 deltagare diskuterar ambulanssjukvård, träffar arbetsgivare och får en hands-on inblick i vad som händer inom ambulanssjukvården närmsta åren.

 • Bioprojektorer mot rosa bakgrund.

  Biokväll för chefer

  Är du chef eller ledare och medlem i Vårdförbundet? Vi bjuder in dig och en chefs/ledarkollega som inte är medlem ännu till biokväll den 8 maj.

 • Förtroendevald visar sin skylt

  Är du förtroendevald, nyfiken och vill veta mer?

  Är du nyfiken på ett utökat fackligt uppdrag? Avdelningsstyrelsen söker förtroendevalda som är intresserade av ett utökat fackligt uppdrag.

 • Illustration: Utbildning av förtroendevalda.

  Inbjudan till fortbildningsdag för dig som är förtroendevald

  Lär dig mer om löneavtalet och löneprocessen tillsammans med Vårdförbundets förbundsombudsman och dina kollegor i avdelning Örebro! Onsdag den 31 maj träffas vi på Scandic Grand Hotel.

 • Disktriktssköterska samtalar med äldre kvinnlig patient.

  Vilken sjuksköterska förtjänar extra uppmärksamhet på Internationella Sjuksköterskedagen den 12 maj?

  Den 12 maj är det dags att fira alla fantastiska sjuksköterskor i världen! Men visst finns det några som blänker lite extra? En alldeles underbar kollega som sprider god stämning eller bidrar till arbetsplatsens trivsel? Eller kanske en sjuksköterska eller chef som driver professionen framåt och alltid ser förbättringspotential?

 • Barnmorska berättar om foldern Njut av din graviditet för två gravida kvinnor på kvinnokliniken på Kullbergska sjukhuset.

  Vilken barnmorska vill du hylla på Internationella Barnmorskedagen den 5 maj?

  Har du en alldeles fantastisk barnmorskekollega på ditt jobb, någon som är en schysst arbetskamrat, sprider god stämning och kanske inspirerar andra? Finns det en person på jobbet som du tycker skulle behöva lyftas upp lite extra? Kanske har du en chef som gör ett alldeles ypperligt arbete? Då ska du nominera hen till Årets Barnmorska!

 • Höjda OB-ersättningar är positivt men ingen lönesatsning

  Vårdförbundet ser positivt på Region Örebro läns förslag av höjning av OB ersättning, men vill förtydliga vårt förhållningssätt till lön och kompensation för obekväm arbetstid.