Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Nyhetsbrev juni 2018

Så var vi då framme vid sommar och semester 2018


Framsteg i det fackliga arbetet

Med gemensamma krafter har årets första månader givit oss ytterligare några framsteg i vårt fackliga arbete:
Vi välkomnar Olofströms kommun som infört AST tjänster. Ronneby kommun är sista kommunen som inte har infört akademiska specialisttjänster men arbete pågår och intentionen är att införa samma inom kort.

I den fortsatt långsiktigt kampen med lönevärderingen ser vi nu att arbetsgivarna i vårt län blir bättre och bättre på att förstå vår kunskap och de tar nu årligen fram jämförande statistik med en vilja att våra yrken inte ska hamna "sist på listan". Ett arbete från vår sida som tagit några år att få till.

Vi har med landstinget tagit ytterligare ett steg i vårt avtal kring ohälsan vid nattarbete där vi fick till bättre villkor än tidigare. Även flera av länets kommuner har påbörjat arbete kring natt och ohälsan vilket också känns lovande.

Med högt tempo finns vi även med och påverkar i regionsbildningen och landstingets omställning av hälso- och sjukvården som ska flytta närmre patienten och medborgarna i länet. Ett stort och omfattande arbete som kommer att kräva hårt arbete under de kommande åren, från oss alla förtroendevalda och medlemmar i Blekinge, för att få de förutsättningar vi behöver för att ge medborgarna vår kunskap på bästa sätt.

Som alltid vill vi i styrelsen samtala med dig som är medlem. Om du inte fått ett samtal med oss under alla de möten vi hittills under året varit involverade i, tveka inte att ta kontakt med oss för ett fysiskt möte eller via telefon, föreningslokalen på V Vittusgatan 4 i Karlskrona är alltid öppen för ett samtal och en fika! Här hittar du oss (länk)

Med förhoppning om att vi alla får den återhämtning var och en är i behov av, så att vi kan ta nya kraftfulla tag i höst!

Sommarhälsningar från Styrelse, förtroendevalda på länets arbetsplatser och anställda som stödjer oss i avdelning Blekinge.

Ny VisionVi har nu en ny Vision och nya beslut om vad vi i Vårdförbundet ska fokusera på under den kommande kongressperioden, nyfiken, så klart, läs mer här Kongress 2018

Årsmöte 2018Du kan redan nu anmäla dig (länk) till årsmötet som går av stapeln 4 oktober på Konsthallen i Karlskrona.

Highlights för kvällen: Just du får vara med och tala om hur vi ska genomföra verksamheten 2019, du får träffa Vårdförbundets vice förbundsordförande Ann Johansson, dessutom kommer Landstingsdirektör Peter Lilja bjuda oss på sina framtida tankar kring hälso- och sjukvården och vad han tänker kring våra yrkens betydelse.

God mat tillsammans med både gamla och nya kollegor från hela Blekinge såklart. Har du en gång varit med vill du aldrig missa denna eftermiddag/kväll, fråga en kollega får du höra!

 

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -