2015 i text och bilder

Landstinget Blekinge blev först ut i landet att införa AST- tjänster för sjuksköterskor (Akademisk specialisttjänstgöring), tätt efter kom Karlskrona kommun.  Äntligen har vi påbörjat förändringen mot att arbetsgivaren tar ansvar för kompetensutvecklingen för våra yrken, där sjuksköterskeyrket blev först.  Vi ser fram emot en fortsatt utveckling av detta hos länets arbetsgivare!  Här kan du förkovra dig mer kring AST

Landstinget Blekinge införde äntligen ett års yrkesintroduktion för sjuksköterskor vilket vi efterfrågat och kämpat för i flera år!

Vårdförbundet i Blekinge växte i medlemsantal under 2015, näst bäst i landet till och med, så roligt att se att fler tillsammans vill vara med och påverka vården och delta i gemenskapen, extra välkomna alla ni som blev medlemmar under 2015!

Tillsammans med Länets landsting och kommuner har förhandlingsdelegationen genom förhandlingsframställan fått flera samtal kring arbetstid och hälsa där nattarbetet är ett stort fokus, samtalen har varit givande och vi ser fram emot uppföljning på dessa. Sugen på att fördjupa dig i Vårdförbundets tänk i arbetstidsfrågan, kika in här.


Ett handslag för AST i Karlskrona.
Stående fr v: Börje Dovstad ordförande för personaldelegationen i Karlskrona kommun, Gunilla Månsson ordförande för Vårdförbundet Blekinge, Eva-Marie Malmgren ordförande i äldrenämnden. Sittande: Mikael Jansson förhandlingschef Karlskrona kommun och Tobias Blümke förbundsombudsman Vårdförbundet.