2017 fyllde Vårdförbundet 40 år. Det firade vi bland annat med ett par jubileumsfilmer på temat ”Vi är vården”. I filmerna kan du följa medlemmar som berättar om sin vardag och om varför de valde ett yrke inom vården.

I filmerna får vi möta fem medlemmar. Det är Britt-Sofi Forss som är barnmorska och jobbar sitt sista pass innan pension. Bassam Al Barkawi är sjuksköterskestudent och ger sin syn på vården samtidigt som vi får följa hans första praktikdag på BB i Malmö.

Vi möter Mikaela Qvarfordt som älskar problemlösning och som insåg att biomedicinsk analytiker är det perfekta yrket för henne.

Röntgensjuksköterskorna Stefan Vasquez och Gökhan Kesen är också med i filmerna och beskriver bland annat fascinationen över att kunna se in i kroppen.

Filmerna finns i tre olika långa versioner

Dessa fem personer kan du möta under antingen en minut eller åtta minuter, då filmen finns i två versioner. En tredje film, på 20 minuter, beskriver Vårdförbundets utveckling och historia under 40 år. I den möter du bland annat tidigare ordföranden i Vårdförbundet.

 Vi är vården - "Utan dem kan man dö" (1 min.)

Vi är vården - medlemmar berättar om varför de valt vården (8 min.)

Vi är vården - Vår historia under 40 år (20 min.)

Filmerna finns även på Vårdförbundets sida på Youtube.