Vårdförbundet är ett yrkesförbund som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen. Vi organiserar över 114 000 legitimerade barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor samt studenter inom respektive utbildning.

Tillsammans utvecklar vi vården samt arbetar för ett hållbart yrkesliv och bra villkor. Vårdförbundet är en plattform för dig att utvecklas i ditt yrke.

Vårdförbundet har funnits i 40 år. Under åren har vi drivit utvecklingen av professionerna: kämpat för utbildningar, för mer forskning, för högre lön och bättre arbetsmiljö.

Idag har alla våra yrken legitimation, individuell lönesättning och högre löner. Men vi kan inte ta några landvinningar för givna.

Genom att gå samman ger vi varandra kraft. Det är lättare att göra sin röst hörd när vi är många. Rätten att sluta sig samman i kampen för bra villkor har varit och är förutsättningar för våra yrkens utveckling.

Solidaritet är viktigt för oss, med varandra och med det arbete vi utför.

Vårdförbundet vill:

  • Utveckla vården och göra den säker
  • Arbeta för en personcentrerad vård
  • Arbeta för ett hållbart yrkesliv
  • Arbeta för högre löner

För att lyckas med detta och för att vi ska vara fortsätta att vara en viktig röst i samhällsdebatten behöver vi vara starka. Och för att var starka behöver vi vara många.

Du som ännu inte är medlem. Gå med i Vårdförbundet!

Bli medlem!

Det är enkelt att bli medlem i Vårdförbundet. 

Ansök direkt här via vår webbplats eller kontakta oss på telefon 0771-420 420. Du kan också sms:a "medlem" till 71700 så ringer vi upp dig.