Aktuellt i Stockholm

 • Är du en av vinnarna i vår tävling om valberedningens förslag till förbundsordförande?

  Roligt att du och så många med dig gillar våra tävlingar! Valberedningen presenterade nyligen sitt förslag till ordförande för förbundsstyrelsen inför kommande kongress 14-17 maj.

 • Företagsamhet och innovation i vården

  Den 20 april bjuder Vårdförbundet in till nästa Start-Up Akademi på temat ”Företagsamhet och innovation i vården”. Vi kommer att pata om framtidens hälso- och sjukvård och nya affärsmöjligheter med fokus på innovationsstöd, digitalisering, upphandlingar och nya sätt att ta betalt för sitt yrkesutövande. Vi utlovar en fullspäckad dag med spännande föreläsningar och inspiration. Vi bjuder på lunch och fika!

 • Gå en dag i mina skor

  Vill du bjuda in en politiker att följa med dig under en dag på din arbetsplats? Om en politiker får prova på hur det är att jobba i våra yrken så kan vi få bättre möjlighet att diskutera hur viktig vår kunskap är och att vårt arbete måste värderas högre. En dag tillsammans med en politiker ger dig möjlighet att föra dialog om hur din dagliga verksamhet ser ut och vad som behövs för att den ska kunna förbättras.

 • Tävling

  Valberedningen har nyligen presenterat sitt förslag till ordförande för förbundsstyrelsen inför kommande kongress 14-17 maj. Vem är valberedningens förslag till ordförande?

 • #nustickerdettill – nolltolerans mot sexuella trakasserier

  I vågen av Metoo har även kvinnlig vårdpersonal startat ett eget upprop under #nustickerdettill. Jag själv är en av den som har undertecknat den. Vågen av arbetsplatsupprop under #metoo har visat omfattningen av sexuella trakasserier.

 • Fackligt arbete som kraft för jämställdhet och mot trakasserier

  Förra veckan var internationella kvinnodagen och det får mig att fundera mycket kring varför det ens funnits behov av att skapa en sån dag. 2018 och den finns kvar. Det borde väl vara en självklarhet i vårt högteknologiskt utvecklade samhälle att både kvinnor och män har samma rättigheter, samma förutsättningar och behandlas likvärdigt. Ändå är det ju inte så.

 • Personcentrerat ledarskap och coaching

  Vårdförbundet avdelning Stockholm bjuder in dig som är medlem och chef eller ledare.

 • Fotografering och manifestation för #Lönheladagen

  Vilket klockslag slutar kvinnor få betalt för sitt arbete? Kom och bilda den nya siffran med oss på t ex Sergels torg i Stockholm från kl 12 den 15 februari. Inför kvinnodagen sker även fotografering och manifestation den 6 mars i Göteborg.

 • Välkommen till en heldag för dig som är förtroendevald på arbetsplats

  Vi vill bjuda in dig som är förtroendevald till en heldag tisdag den 27 mars kl. 9-16.

 • Bästa argumenten vid löneförhandling – här är era tips!

  Vi bad dig som medlem att skicka in ditt bästa argument när du löneförhandlar.