Aktuellt i Stockholm

 • Röntgensjuksköterska och medlem i Vårdförbundet?

  Missa inte chansen att äta lunch med kollegor och diskutera yrkesfrågor!

 • Fika Fair med Vårdförbundet 20 oktober

  Var med och fika den 20 oktober. Fika med dina arbetskamrater och förtroendevalda och sätt fokus på Fairtrade-märkta produkter.

 • Nyhetsbrev oktober 2016 - Din karriär

  Att ständigt byta arbetsplats för att få en högre lön ger kanske en lönekarriär, men innebär det att du får en fördjupad kunskap?

 • Workshop i Ramallah och ambulanssjukvården i Palestina

  Vårdförbundet har sedan 2007 ett solidariskt projekt, ekonomiskt finansierat av Union to Union före detta LO-TCOs biståndsnämnd, tillsammans med PNMA (Palestinian Nursing and Midwifery Assosiation). Vårdförbundet stöttar dem på olika sätt i att bygga upp sin fackförening. Allt startade med en förfrågan från en israelisk sjuksköterska och har nu resulterat i att de har blivit upptagna i ICN och ICM [1-2].

 • Bli ambassadör för Fairtrade

  Vill du göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom? Gå Fairtrades ambassadörsutbildning och lär dig mer om Fairtrade-märket.

 • Teatererbjudande till medlemmar i Vårdförbundet avdelning Stockholm

  Ett glidande maktspel fritt inspirerat av Ingmar Bergmans filmklassiker. En höghuslägenhet i en svensk stad 2016. En ung kvinna är sjuk i MS, hennes jämngamla vårdare är en kvinna från ett lägre samhällsskikt. I takt med att deras relation utvecklas skapar frågor som klass, status, etnicitet, kulturellt kapital och språkets makt en glidning mellan de två: vem är egentligen underordnad och vem är överordnad? Vem är det som är beroende av den andra? Vem är sjuk och vem är frisk?

 • Nyhetsbrev september 2016 - Personcentrerad vård

  Så är sommaren snart över igen och än en gång har det i media handlat om bristen på våra yrkesgrupper och att vi har valt att säga upp oss på grund av den tuffa arbetsmiljön och de förutsättningar som vi har på våra arbetsplatser. Man skriver och talar om detta som att det bara är ett problem på sommaren.

 • Välkommen till avdelningsforum den 30 september!

  Vi vill bjuda in dig som är förtroendevald på arbetsplats till avdelningsforum den 30 september som handlar om kommunikation, förhandling och samverkan.

 • Årsmöte 2016 avdelning Stockholm

  Den 5 oktober är det dags för årsmöte! På Münchenbryggeriet väntar en rolig och viktig kväll på dig. En årsmöteskväll med temat internationellt arbete.

 • Are you a nurse or a midwife and have just come to Sweden?

  Do you live in the Stockholm area? Do you want to meet colleagues working here? We are a group of nurses and midwives who would really like to meet you.