Aktuellt i Stockholm

 • Vill du engagera dig fackligt?

  Vi behöver bli fler engagerade på förtroendeuppdrag med facklig tid i avdelning Stockholm! Är du sugen på ett roligt, utmanande och utvecklande förtroendeuppdrag med chans att göra skillnad? Anmäl ditt intresse för att arbeta på facklig tid! Just nu söker vi särskilt dig som är anställd och förtroendevald på Södersjukhuset.

 • Krislägesavtalet i Region Stockholm avaktiveras

  SKR har på begäran av Region Stockholm beslutat att avaktivera krislägesavtalet från och med 1 september. Vad händer nu och vad innebär det för dig som varit anvisad enligt avtalet?

 • Hur går det med löneöversynen inom Region Stockholm?

  Löneöversynen inom region Stockholm blev uppskjuten i våras, relaterat till pandemin, vilket vi informerat om tidigare. Vårdförbundet begärde en överläggning med regionen utifrån det och vi vill berätta mer för Dig om den.

 • Vad händer i region Stockholm?

  Tanken från vår sida är att önska dig en bra sommar trots allt samt att informerar om vad som händer i region Stockholm.

 • Facklig introduktionsutbildning på distans

  Med anledning av rådande omständigheter som gör det svårt för oss att mötas i den vanliga grundutbildningen, erbjuder Vårdförbundet dig som ny förtroendevald en kort introduktionsutbildning för att du ska känna dig tryggare i ditt nya uppdrag.

 • Krislägesavtal över sommaren?

  Vårdförbundet i Stockholm har blivit uppmärksammade på att Karolinska gått ut med att krislägesavtalet är förlängt över sommaren samt att några sjukhus i regionen kliver av krislägesavtalet.

 • Senaste nytt i Stockholm

  Vårdförbundet arbetar för dig som medlem och just nu är situationen i vården något ingen av oss varit med om tidigare - varken du eller vi. Läget kan snabbt förändras och vi får hela tiden uppmaningar om behov av förändring i verksamheten.

 • Vårdförbundet kräver helhetsansvar för uthållighet i vården

  Vårdförbundet Avdelning Stockholm jobbar hårt på alla nivåer för våra medlemmars bästa i den situation som råder. Vi ser med stor oro hur arbetsgivarna väljer att mycket koncentrerat köra slut på grupper av medarbetare, under en tid av belastning som är mer än tillfällig. Under gårdagen adresserade vi därför Region Stockholms ledning med krav på att se medarbetarperspektivet, planera för uthållighet och ta helhetsansvar.

 • Vi har inte tecknat något avtal

  Vårdförbundet vill informera dig som är anställd vid PMI på Karolinska Universitetssjukhuset, om att vi vare sig förra veckan eller den här veckan, har tecknat något avtal om förändrade arbetstider.

 • Vårdförbundet kräver att Region Stockholm aktiverar krislägesavtalet

  På grund av den stora belastningen på den vårdpersonal som arbetar med att vårda sjuka patienter uppmanar Vårdförbundet nu Region Stockholm att omedelbart ansöka om aktivering av det krislägesavtal som nyligen tecknats mellan Vårdförbundet och SKR (Sveriges kommuner och regioner).