Aktuellt i Stockholm

 • Krislägesavtal över sommaren?

  Vårdförbundet i Stockholm har blivit uppmärksammade på att Karolinska gått ut med att krislägesavtalet är förlängt över sommaren samt att några sjukhus i regionen kliver av krislägesavtalet.

 • Senaste nytt i Stockholm

  Vårdförbundet arbetar för dig som medlem och just nu är situationen i vården något ingen av oss varit med om tidigare - varken du eller vi. Läget kan snabbt förändras och vi får hela tiden uppmaningar om behov av förändring i verksamheten.

 • Vårdförbundet kräver helhetsansvar för uthållighet i vården

  Vårdförbundet Avdelning Stockholm jobbar hårt på alla nivåer för våra medlemmars bästa i den situation som råder. Vi ser med stor oro hur arbetsgivarna väljer att mycket koncentrerat köra slut på grupper av medarbetare, under en tid av belastning som är mer än tillfällig. Under gårdagen adresserade vi därför Region Stockholms ledning med krav på att se medarbetarperspektivet, planera för uthållighet och ta helhetsansvar.

 • Vi har inte tecknat något avtal

  Vårdförbundet vill informera dig som är anställd vid PMI på Karolinska Universitetssjukhuset, om att vi vare sig förra veckan eller den här veckan, har tecknat något avtal om förändrade arbetstider.

 • Vårdförbundet kräver att Region Stockholm aktiverar krislägesavtalet

  På grund av den stora belastningen på den vårdpersonal som arbetar med att vårda sjuka patienter uppmanar Vårdförbundet nu Region Stockholm att omedelbart ansöka om aktivering av det krislägesavtal som nyligen tecknats mellan Vårdförbundet och SKR (Sveriges kommuner och regioner).

 • Information om lönerevisionen inom Region Stockholm

  Region Stockholm har kontaktat Vårdförbundet avdelning Stockholm med förfrågan om att skjuta fram genomförandet av årets lönerevision i regionen på grund av situationen med covid-19.

 • Corona och Vårdförbundets verksamhet i Stockholm

  Vårdförbundets verksamhet i Stockholm påverkas av rådande situation. Här får du mer information om det och kan också läsa var du kan hålla dig uppdaterad på läget.

 • Kom och träffa politiker för samtal om kompetens och utveckling den 15 april?

  Vårdförbundet har de senaste åren vid två tillfällen bjudit in medlemmar och politiker för samtal om framtiden och kompetensområdet som leg. biomedicinsk analytiker har i vården. Medlemmarna har på mötet bidragit och talat om vad som är viktigt att utveckla på arbetsplatserna.

 • Coronaviruset och ditt arbete

  I takt med att coronaviruset och sjukdomen covid-19 sprider sig både utomlands och här i Sverige uppstår både oro och frågor. Du som arbetar inom vården kan vara extra utsatt, eftersom du kan känna oro och möta smittan både privat och på arbetet. Vi fyller på FAQ:n löpande.

 • Lön

  Allt du behöver om lön: lönestatistik, löneprocessen, tips inför lönesamtalet, hur du påverkar din lön. Och mycket mer.