Aktuellt i Norrbotten

 • Fyllnadsval till Valberedningen

  Här kan du nominera dig själv eller en kollega till ett förtroendeuppdrag i Valberedningen. Du kan göra dina nomineringar till och med den 15 maj.

 • styrelserum med tre ledamöter och en skriver på whiteboardtavla

  På gång i Vårdförbundet Norrbotten

  Avdelningsordförande informerar om vad som är aktuellt för dig som är medlem i Vårdförbundet Norrbotten. Vi arbetar för att skapa hälsosamma arbetstider och vi tecknar just nu kollektivavtal med kommunerna utifrån löneavtalet HÖK16.

 • Pennficka legitimerad barnmorska

  Barnmorskeföreningens årsmöte med föreläsning av Maria Hogenäs, som vann stora Vårdförbundspriset 2016

  Norrbottens läns Barnmorskeförening har årsmöte på den Internationella yrkesdagen den 5 maj. Barnmorskeföreningen och Vårdförbundet inbjuder till årsmötesförhandlingar och en spännande föreläsning på Sunderby sjukhus.  Maria Hogenäs, vinnare av Vårdförbundspriset, föreläser om: Yalladoula – hur stöd vid födseln leder till integration.

 • Tecknad bild av biomedicinsk analytiker samt texten

  Grattis till dig som är Biomedicinsk analytiker

  Vi firar den internationella yrkesdagen för Biomedicinska analytiker den 15 april. Visa hur du och dina kollegor uppmärksammar dagen genom att tagga #minyrkesdag i sociala medier! Vårdförbundet ger dig ett fint medlemserbjudande som gäller hela veckan.

 • Gren med nypon

  Chefsinternat i september

  Välkommen till Chefsinternat den 15-16 september. Du träffar kollegor och oss i Vårdförbundet där vi samtalar om hur det är att vara chef i syfte att stärka dig i din chefsroll.

 • EU flaggor framför byggnad

  Kurs i Europasamarbetets möjligheter

  TCO-tidningen skriver om Sjuksköterskan Camilla Eriksson Sundberg som gick kursen Europasamarbetets möjligheter våren 2016. - Även vi som jobbar fackligt inom välfärden behöver förstå hur EU fattar beslut och hur det påverkar oss, säger hon.

 • pengar sedlar och mynt

  Vårdförbundets yrkanden inför löneöversyn 2017

  Sammanfattning av Vårdförbundets yrkanden inför löneöversyn 2017 med Region Norrbotten. Avtalet gäller med retroaktiv utbetalning från april. Utbetalning av ny lön från maj månad om löneavstämningen färdigställts i mars.

 • tecknad bild vi har valt dig

  2017 blir ett valår

  Gör din röst hörd genom att vara med och påverka vem som ska ingå i Norrbottens avdelningsstyrelse och vilka som ska vara kongressombud. Här kan du nominera dig själv eller en kollega som du tycker skulle passa för ett förtroendeuppdrag.

 • Bild på tre barnmorskor

  Förtroendevaldamöten

  Mötestider för dig som är förtroendevald i Norrbotten. Genom att delta på möten och utbildningar får du stöd och kunskap i att utföra ditt uppdrag. År 2017 träffas Norrbottens förtroendevalda på tre orter i länet, Gällivare, Piteå och Sunderbyn.

 • Tulpaner av fotograf Yukiko Matsuoka. Flickr Creative Commons

  OB-ersättningar för vårens och sommarens helger 2017

  Det är många helgdagar fram till sommaren – vi ger dig hela listan med vilka OB-tillägg som gäller inom landsting, regioner och kommuner. Kontakta oss för övriga avtalsområden.