Aktuellt i Norrbotten

 • Medlemsmöten i Kalix den 3 november och i Piteå den 10 november

  Välkommen till möte med Vårdförbundet. Vi vill föra en dialog med dig om nutid och framtid utifrån förändringar inom Norrbottens läns landsting.

 • Maarit Kylmämaa

  Maarit Kylmämaa - ny förtroendevald för chefer i Landstinget

  Min tanke om uppdraget som förtroendevald för chefer grundar sig mycket på mina egna upplevelser som ny chef. Jag upplevde en känsla av att inte ha någon som drev mina specifika frågor inom Vårdförbundet, samt att jag inte hade något stöd som chef och medlem.

 • Tre chefer som träffas på chefsmöte

  Lunchmöten för chefer 21 november till 1 december

  Vårdförbundet utvecklar vården tillsammans med dig som är chef, samtidigt som vi tryggar din arbetssituation. Vårdförbundet vill träffa dig under ett lunchmöte för att diskutera din anställning och din roll som chef.

 • Höstlöv

  Vårdförbundet inbjuder till After Work i Luleå

  Välkommen till After Work - eller kanske ska vi kalla det "After Vård". Vi träffas på Restaurang Nygatan den 25 november.

 • trädgren med nypon

  Inbjudan till dig som arbetar inom privat verksamhet 10-11 december

  Vårdförbundet inbjuder dig som arbetar inom privat verksamhet till ett möte. Vi träffas på Vårdförbundets expedition den 10 december klockan 12.00 och går därefter ut och äter en gemensam lunch.

 • Årsmötet den 1 oktober

  Vid årsmötet uppvaktades medlemmar med ett 25-årigt medlemskap och doktoranden Sebastian Gabrielsson uppmärksammades för sin doktorsavhandling. Till nya styrelseledamöter valde årsmötet Sara Turtola, och Therese Mämmi. Mötesordförande Ingrid Frisk, RFSU inledde dagen med sin föreläsning om professionernas ansvar och kunskap gällande sexualitet och hälsa.

 • sjuksköterska med patient

  Studiecirkel om Framtidens vård

  Vill du delta i en studiecirkel som handlar om personcentrerad vård? Anmäl ditt intresse så startar vi upp till hösten.

 • En person i en lång sjukhuskorridor

  Vi behöver ibland stanna upp och reflektera

  För oss inom vården är det med kluvna känslor vi närmar oss semestertider. Utifrån bristen på våra fyra professioner är det inte längre en självklarhet att få den så viktiga och värdefulla återhämtningen och lagstadgade semestern när vi önskar den.

 • AST-kartan

  Bodens kommun betalar sjuksköterskornas specialistutbildning

  Bodens kommun är först ut i Norrbotten med att införa akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor inom ramen för anställningen. Den 18 mars tecknades ett kollektivavtal med Vårdförbundet.

 • Tårta med ros och text Vårdförbundet

  Värva en ny medlem - Vårdförbundet bjuder dig och dina kollegor på tårta.

  Tag chansen och ha tårtkalas på jobbet genom att värva en ny medlem till Vårdförbundet. Ju fler medlemmar vi är, desto större påverkansmöjligheter har vi.