Aktuellt i Norrbotten

 • Vårens OB-ersättningar

  Påsk, Valborg, 1 maj, Kristi himmelsfärd, pingst, nationaldag 6 juni och midsommar – tiden fram till sommaren är full av storhelger. Här reder vi ut vilka OB-ersättningar som gäller.

 • tecknad bild vi har valt dig

  2017 blir ett valår

  Gör din röst hörd genom att vara med och påverka vem som ska ingå i Norrbottens avdelningsstyrelse och vilka som ska vara kongressombud. Här kan du nominera dig själv eller en kollega som du tycker skulle passa för ett förtroendeuppdrag.

 • Bild på tre barnmorskor

  Förtroendevaldamöten

  Mötestider för dig som är förtroendevald i Norrbotten. Genom att delta på möten och utbildningar får du stöd och kunskap i att utföra ditt uppdrag. År 2017 träffas Norrbottens förtroendevalda på tre orter i länet, Gällivare, Piteå och Sunderbyn.

 • Tulpaner av fotograf Yukiko Matsuoka. Flickr Creative Commons

  OB-ersättningar för vårens och sommarens helger 2017

  Det är många helgdagar fram till sommaren – vi ger dig hela listan med vilka OB-tillägg som gäller inom landsting, regioner och kommuner. Kontakta oss för övriga avtalsområden.

 • Material personcentrerad vård

  Studiecirkel om Framtidens vård

  Vill du delta i en studiecirkel som handlar om personcentrerad vård? Du behöver inga förkunskaper för att delta i studiecirkeln - bara nyfikenhet och en lust att lära. Studiecirkeln riktar sig till dig som är patient, anhörig och personal från olika vårdyrken.

 • Chefsforum - den 15-16 mars i Kiruna, Gällivare, Sunderbyn och Luleå

  Välkommen till Chefsforum där du träffar vår nya chefsspecialist Ellen Salén Wettergren som berättar om vilka möjligheter ett medlemskap i Vårdförbundet innebär för dig som är chef och ledare

 • Två personer i korridor på sjukhuset

  Utan förtroendevald - ingen påverkansmöjlighet

  En arbetsplats utan förtroendevald - är en arbetsplats med mycket liten möjlighet att påverka. Vårdförbundet vill att det ska finnas minst en förtroendevald på varje arbetsplats och vi ska berätta varför.

 • Styrelserummet i Norrbotten

  Förändringar i avdelningsstyrelsen

  Då två av styrelseledamöterna övergår till annan verksamhet har Avdelningsstyrelsen och Valberedningen beslutat att adjungera två personer som ledamöter fram till årsmötet 2017.

 • glasburk märkt pension och pengar

  Ta makten över din framtida pension

  Vårdförbundet inbjuder till pensionsinformation i Kiruna, Gällivare, Kalix, Piteå och Sunderbyn. Det är när du är ung och precis har börjat jobba som du har den bästa möjligheten att påverka pensionen.

 • Chefspenna, anteckningsbok

  Vad tycker du som är chef?

  Säg vad du tycker och du deltar i en utlottning av almanacka och en "chefspåse" med material.