Aktuellt i Norrbotten

 • Hej medlemmar i Norrbotten!

  Först. Hoppas att sommaren har gett er en sammanhängande välförtjänt semester – med tid för återhämtning. Många av er har innan och under sommaren haft en arbetsmiljö som varit mer krävande och annorlunda.

 • Facklig grundutbildning dag 2-4

  Med anledning av rådande omständigheter har vi inte kunnat erbjuda fysiska utbildningsträffar i den omfattningen vi brukar. Därför är vi glada att nu ge dig som förtroendevald möjlighet att fortsätta din grundutbildning, med ett begränsat antal platser.

 • Dags för årsmöte!

  Vi ställer inte in, vi ställer om! Vårdförbundet följer nogsamt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att du ska kunna delta och påverka på ett säkert sätt, är du som är medlem inbjuden till årsmötet som i år sker digitalt.

 • Nominera till uppdrag som styrelseledamot och valberedare

  Har du ett starkt engagemang för fackliga frågor och utveckling av yrke, villkor och vård? Vill du utvecklas, ha roligt och göra skillnad för dina kollegor? Eller känner du någon som passar in på den här beskrivningen?

 • Dags att välja förtroendevald på din arbetsplats!

  Snart går mandatperioden ut för de som är förtroendevalda och det är dags att ordna ett val på din arbetsplats. Det är viktigt att ha en förtroendevald för att ha en möjlighet att påverka på arbetsplatsen och få värdefullt stöd och information från Vårdförbundet.

 • Fackliga utbildningar genomförs digitalt

  På grund av pandemin kommer flera av våra fackliga utbildningar att genomföras digitalt istället under hösten.

 • Nominera till uppdrag som styrelseledamot

  På årsmötet kommer vi välja en ny styrelseledamot. Passa på att nominera dig själv eller någon annan till ett spännande uppdrag!

 • Ordförande har ordet

  En tuff vår på många sätt. Corona kom till länet. En vår där vi som fackförbund reagerat och agerat för medlemmars villkor och där våra skyddsombud haft en viktig roll i arbetsmiljöarbetet. En vår där vi hanterat snabba arbetsgivarbeslut och där riskbedömningar genomförts i efterhand.

 • Facklig introduktionsutbildning på distans

  Med anledning av rådande omständigheter som gör det svårt för oss att mötas i den vanliga grundutbildningen, erbjuder Vårdförbundet dig som ny förtroendevald en introduktionsutbildning på distans, för att du ska känna dig tryggare i ditt nya uppdrag. Välkommen den 17 juni.

 • Löneläget i Norrbotten 2020

  Den 7 maj hade vi löneavstämning med Region Norrbotten. Nya löner till Vårdförbundets 2000 medlemmar i regionen redovisades och vi är allt annat än nöjda. Utan oss stannar vården och vår akademiska kompetens räddar patienters liv dygnet runt, året runt - det ska värdesättas.