Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Sommarhälsning med lön och årsmöte i fokus

Vi i styrelsen vill passa på att skicka en sommarhälsning, och samtidigt lyfta lite aktuella viktiga kommande händelser.

Lön

I år är alla medlemmars löneöversyner i full gång oavsett om man är anställd i privat regi eller inom Sveriges kommuner och landsting(SKL). Att vi är sena i SKL beror på att vi nästan var på väg in i en konflikt innan medlare kom in och vi blev överens om nytt avtal. Du som är anställd hos privat arbetsgivare bör snart vara klara med löneöversynen medan vi nu i Regionen och kommunerna kanske blir klara oktober, november.

Du som är medlem inom våra kommuner och i regionen har nya texter i löneavtalet som handlar om erfarenhet och särskilt yrkesskickliga. Vem som är särskilt yrkesskicklig behöver landa i tydliga lokala lönekriterier. Kriterierna behöver tas fram på arbetsplatsen genom ett samarbete mellan er förtroendevalda och er chef.

För att kunna anamma det nya avtalet redan i år, behöver ni som medlemmar ta ett nytt samtal med er chef och då samtala kring erfarenheten och yrkesskickligheten. Behöver du stöd eller undrar något kring detta ta kontakt med er förtroendevald eller direkt till oss på kansliet.

Du som är pensionär och vill arbeta extra – tänk på att varje arbetspass du bokar med en arbetsgivare är ett nytt avtal och då kan ni alltid förhandla om ny lön.

Årsmöte

Tisdagen den 24 september klockan 18.30 till ca 21.30 har vi årsmöte 2019 på Laxbutiken i Heberg, registreringen öppnar en halvtimme innan.

Vi bjuder på middag och får en föredragning av bästa examensarbetet på magisternivå utav årets stipendievinnare. Vi har också glädjen över att kunna välkomna vår Förbundsordförande Sineva Ribeiro som kommer ner från Stockholm och deltar på vårt årsmöte.

Mer information om mötet, motioner och fyllnadsval på vår webbsida Årsmöte 2019

Anmälan
Vi tar endast emot anmälan via länken anmälan till årsmöte senast den 10 september. 

Glad sommar och hoppas vi syns på årsmötet i september om inte innan!

Styrelsen Halland

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -