Årsmöte 14-21 september

Den 14-21 september är det årsmöte i avdelning Halland – och i år är det ett extra viktigt möte. Det är alla platser i avdelningsstyrelsen och kongressombud, ordinarie och ersättare samt valberedare står till förfogande och ska väljas om.

Vårdförbundet följer nogsamt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att du ska kunna delta och påverka på ett säkert sätt, genomförs årsmötet digitalt och livesänt. 

Årsmötet startar den 14 september klockan 09.00 och pågår till den 21 september klockan 09.00, i mötessystemet VoteIT. Under den här perioden hanteras en del formaliapunkter och samtliga val sker. Därefter ajourneras, det vill säga pausas, mötet några timmar, fram till klockan 17.30.

Den 21 september klockan 17.30 träffas vi live i Teams. Sineva Ribeiro, Vårdförbundets ordförande medverkar, samtliga valresultat presenteras och de sista punkterna på föredragningslistan beslutas. Dessutom tackar vi dem som avslutar sina uppdrag. Vi ser fram emot en trevlig kväll tillsammans! Ett detaljerat program för kvällen kommer att publiceras här så snart det är färdigt.

Väljer du att enbart delta i delar av årsmötet går det naturligtvis bra, kom bara ihåg att anmäla dig för möjlighet att rösta!

ANMÄL DIG TILL ÅRSMÖTET HÄR

Se vilka som är nominerade till förtroendeuppdrag

Som medlem i Vårdförbundet är du med och påverkar - tillsammans gör vi skillnad.

Varmt välkommen på årsmöte!

Årsmöte i VoteIT

Så här fungerar årsmöte i VoteIT

Årsmötet genomförs i ett system som heter VoteIT och du deltar via din dator, mobil eller surfplatta. Dagordningen hanteras som vid ett fysiskt möte. Mötespunkterna öppnas och stängs enligt ett program och du har möjlighet att diskutera, ställa frågor, lägga förslag och rösta. Mötet leds av en mötesordförande som hanterar dagordningen i systemet. Ett digitalt möte kräver att mötesordföranden har kunskap om hur systemet fungerar. Styrelsen har därför föreslagit en årsmötesordförande som är utbildad i VoteIT. 

Delta i årsmötet i VoteIT

Du kommer att få en inloggningslänk skickad till den e-postadress du har registrerad i Vårdförbundets medlemsregister. 
 
Välj själv hur mycket du vill engagera dig i årsmötet och i vilka punkter du vill delta. Vill du bara rösta räcker det att logga in vid röstningspunkten. Vill du både lägga förslag och rösta om förslag behöver du logga in två gånger - en gång för att lägga förslaget och sedan för att rösta, när punkten för förslag stängts.  

Förberedelser

  • Skapa ditt konto i VoteIT, i god tid innan mötet - När du fått din inloggningslänk till VoteIT behöver du skapa ditt konto. När du skapar kontot föreslår systemet ett användar-ID. För tydlighet och transparens bör du använda ditt för- och efternamn som användarnamn. Om flera deltagare har samma för- och efternamn som du, går det bra att lägga till ett mellannamn eller en siffra efter ditt efternamn. När du skapat ditt konto rekommenderar vi att prova logga in en gång, för att vara säker på att det fungerar. 
  • Använd rätt webbläsare - Vi rekommenderar Chrome, Edge eller Firefox när du deltar i årsmötet. Det fungerar inte att använda Internet Explorer. 

Support

Har du frågor om VoteIT eller saknar din inloggningslänk - kontakta någon av våra verksamhetshandläggare via e-post: verksamhetshandlaggare@vardforbundet.se