Aktuellt i Gävleborg

 • Aktuell medlemsutbildning: Rättigheter och skyldigheter i din anställning

  Har arbetsgivaren rätt att flytta dig till en ny arbetsplats? Har du rätt att få ut din beviljade semester eller kan arbetsgivaren återta den? Hur lång uppsägningstid gäller? Dessa och andra liknande frågor besvaras i denna pandemianpassade och högst aktuella medlemsutbildning.

 • Krislägesavtal aktiverat i flera regioner

  SKR och Sobona har beslutat att aktivera krislägesavtalet i bland annat Region Gävleborg. Anledningen är avgörande påverkan på personalförsörjningen.

 • Jultävling!

  Nu är det dags för jultävling där du kan vinna en smaskig fikakasse till din arbetsplats! Vi kommer att lotta vinnaren bland dem som har flest rätt. Sista dagen att delta är 22 december och priserna delas ut i januari, då vi också publicerar namnen på vinnarna samt de rätta svaren här på webbsidan. Lycka till!

 • Var med och stötta Musikhjälpen!

  Vårdförbundet stöttar årets insamling för Musikhjälpen. Temat är “Ingen människa ska lämnas utan vård” och målet för insamlingen är att i snitt samla in en krona per medlem, vilket innebär 114 000 kr.

 • Grattis önskar vi våra kollegor i Hofors kommun!

  Första kollektivavtalet med AST:en, Akademisk specialisttjänstgöring, i vårt län!

 • Nominera till valberedningen

  Vårdförbundet Gävleborg saknar några valberedare och vid årsmötet i höst ska vi välja in nya personer till detta ärofylld uppdrag!

 • Dags att välja förtroendevald på arbetsplatsen!

  Vid årsskiftet går mandatet ut för alla nuvarande förtroendevalda. Det börjar därför bli dags för er att genomföra val på arbetsplatsen för att säkra att ni fortsätter ha en förtroendevald och därmed ha större möjligheter att inflytande och möjlighet att påverka på arbetsplatsen.

 • Vad är viktigt för dig 2021? Skriv en motion!

  Skicka in en motion till avdelning Gävleborgs årsmöte som pågår mellan den 28 september och 2 oktober. Senast den 20 september behöver vi få in din motion, så att styrelsen har möjlighet att förbereda svaret inför årsmötet.

 • text grattis

  Vi har ett resultat!

  Nu ska vi äntligen presentera vinnaren i vårens webbtävling! Tävlingen pågick under april månad och hade då ett påsktema och bättre sent än aldrig kommer här de rätta svaren och vinnaren!

 • Sommar och semester även i år... Eller?

  För många av våra medlemmar är semesterplanering alltid en tid av frågetecken, oro, ovisshet och frustration och kanske är det så extra mycket i år då det dessutom råder en pandemi där Vårdförbundets medlemsgrupper spelar en central och viktig roll.