Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Usel patientsäkerhet med förslag om nya föreskrifter för läkemedelshantering

  Användningen av delegering av läkemedelshanteringen inom den öppna vården bör utvärderas ordentligt ur ett patientsäkerhetsperspektiv, skriver Svensk sjuksköterskeförening, Svenska Barnmorskeförbundet och Vårdförbundet i Dagens Medicin.

 • Fem medlemsröster från Almedalen

  På söndagen 3 juli hade Vårdförbundet sitt hälso- och sjukvårdsmingel i Almedalen. På minglet träffades både politiker, medlemmar och förbundsstyrelsen i Vårdförbundet. Vi hade många spännande samtal – här berättar några av medlemmarna som var med om tankar och förväntningar inför Almedalen.

 • Nytt AST-avtal i Region Örebro län

  Vårdförbundet och Region Örebro län har tecknat nytt avtal om akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor.

 • Nytt avtal gällande KFS Vård och omsorg

  Löneavtalet gäller mellan 1 april 2016 och 31 mars 2017. Det är ett icke nivåbestämt avtal, men med en uppräkning av särskilda ersättningar på 2,2 procent.

 • Nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

  Avtalet är ettårigt och gäller till och med 31 mars 2017. Löneökningarna landar i nivå med övriga arbetsmarknaden på 2,2 procent.

 • Sineva Ribeiro topp tio på Maktlistan

  Fin placering i toppen på Dagens Medicins maktlista för Sineva Ribeiro, som står upp för Vårdförbundets medlemmar och vårdens utveckling.

 • Vårdförbundet på EHMA:s årliga konferens

  Vårdförbundet deltog på European Health Management Associations årliga konferens i mitten av juni. Vi tog oss en pratstund med två medlemmar som också fanns på plats.

 • Kritiska röster om nytt förslag om delegering

  Nytt förslag från Socialstyrelsen om delegering av läkemedelshantering väcker starka känslor bland våra medlemmar och förtroendevalda. Såväl i bloggar och i intervjuer i tidningen Vårdfokus

 • VFU-ranking 2016

  Onsdagen den 22 juni släppte vi en ny rapport på temat verksamhetsförlagd utbildning. I rapporten finns studenternas ranking av bästa universitet och högskolor när det gäller den verksamhetsförlagda delen av utbildning till sjuksköterska, biomedicinsk analytiker och röntgensjuksköterska, VFU-ranking 2016.

 • Anne Karin Höglund om situationen i Västra Götaland

  Vårdförbundets ordförande i Västra Götaland kommenterar sommarsituationen i SVT Nyheter Väst.