Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Senaste nytt från avdelning Västernorrland

Vi är nu inne på årets sista dagar och snart börjar ett nytt år med nya utmaningar.

Löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona, HÖK-19

Det här året har varit fyllt med arbete när det gäller HÖK-19, vårt nya löneavtal med SKR (tidigare SKL), både arbetet innan avtalet var i hamn och sedan arbetet under sommaren och hösten med att ro i land det första året av vårat 3-åriga avtal.

Vi har nått en del framgångar, men är absolut inte nöjda utan vi fortsätter arbetet med att få igenom våra yrkanden, att 25% av våra medlemmar kan anses vara särskilt yrkesskickliga och att det på 3 år skall ge 10 000 kr mer i lönekuvertet.

Akademisk specialisttjänstgöring (AST)

Vi fortsätter också arbetet med AST för alla våra medlemmar, oavsett om du arbetar inom SKR, privat eller statlig sektor. Ett annat viktigt område som vi arbetar med är Hälsosamma arbetstider för alla våra medlemmar.

Aktuellt 2020

Under 2020 kommer vi att fortsätta vårt arbete med att försöka få förtroendevalda på alla arbetsplatser, besöka arbetsplatser, finnas till hands för alla våra medlemmar oavsett var du arbetar eller vad du arbetar med.

Vi kommer också att fortsätta med specifika medlemsmöten för våra fyra yrkesgrupper. Den 27 januari blir det möte för skolsköterskor (se särskild inbjudan), den 21 april för röntgensjuksköterskor (inbjudan kommer) och ett möte för barnmorskor, i samarbete med avdelning Jämtland, är under planering. Våra frukostmöten/lunchmöten fortsätter också för chefer och ledare. Medlemsrekrytering bland studenter och yrkesverksamma är fortsatt en av Vårdförbundets viktigaste prioriteringar.

Informationsmöte gällande pension

Innan du ansöker om pension kan det finnas en del frågor som du kanske funderar lite extra över. Informationsmöten i Sundsvall, Örnsköldsvik, Kramfors och Härnösand. Läs mer och anmäl dig via Pensionsmyndigheten

 

Västernorrlands styrelse, ombudsmän och administratör tackar för i år och önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Åsa Holgersson
Ordförande
Vårdförbundet avdelning Västernorrland

Tips på julklappar

Behöver du julklappstips nu när julen snart står inför dörren. Som medlem har du många bra förmåner och rabatter som du kan ta del av. Här kan du hitta dem.

Ta mig till tipsen!
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -