Sommarhälsning från styrelsen!

Så kom den då igen, sommaren! Vissa har redan börjat sin semester och många fler kommer att följa de närmaste veckorna, så det är dags för oss att önska en trevlig sommar.

Vi vill samtidigt passa på att tacka Er för att Ni är medlemmar i Vårdförbundet, och finns i avdelning Västernorrland.

Det är när vi är många och tillsammans som vi kan förändra samt påverka.

Många arbetsplatser har haft en intensiv vår som präglats av bemanningsbekymmer och på vissa håll förändring som i sin tur har påverkat arbetsmiljön. Vid sådana förändring och bekymmer är det därför extra viktigt att ha förtroendevalda som finns med i samverkan och påverkar med stöd av Er som medlemmar.

Vill Ni veta mer om att välja en förtroendevald (länk) så kan ni läsa det här eller så hör av Er till oss! Vi kommer gärna till Er arbetsplats och berättar mer.

Sommaren bjuder som vanligt på stora utmaningar ute i verksamheterna. Vi är väl medvetna om att det finns många vakanta pass som arbetsgivarna vill täcka upp genom att ni säljer veckor eller tar extra pass. Vi vill gärna att ni medlemmar tänker på att ta hand om Er och är rädda om Er återhämtning då ni ska kunna orka i höst och resterande året.

Alla är dessutom värda en lång och skön sommarsemester efter denna intensiva vår och det hoppas vi verkligen att alla trots allt kan få. Läs gärna vad som gäller för sommarsemester (länk).

Årets lönerevision är avslutad och vi i styrelsen vet att lönefrågan är en av de viktigaste villkorsfrågorna bland Vårdförbundets medlemmar.

En lön för våra medlemmar som speglar utbildning, kompetens och erfarenhet. En lönespridning där våra medlemmar som skall gå i pension tjänar dubbelt så mycket som de nya i yrket.

En kraftig ökning av livslönen så att våra medlemmar åtminstone har samma löneutveckling som motsvarande grupper på arbetsmarknaden. Ett rejält lönelyft efter avslutade specialistutbildningar för våra medlemmar. När det gäller kompetenstrappan hävdar vi fortsatt med en dåres envishet att den skall gälla för alla våra medlemmar. Dessa lönefrågor är några vi alltid har i fokus och arbetar med året om.

Fackexpeditionerna är inte bemannade hela sommaren. Vid frågor ring Vårdförbundet Direkt på telefon 0771–420 420 alla vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00.

Till sist vill vi åter önska Er en trevlig sommar!