Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Ordförande har ordet

Nu är vi redan inne i mitten av mars månad och efter många, långa och mörka månader kan vi skönja våren då det är ljust när vi går till och från våra arbeten. Jag önskar bara att det blir varmare och takdroppet kommer på riktigt.

Med ljuset kommer även planeringarna inför sommaren och kommande semester. På vissa ställen kanske ni börjar komma till en lösning för att alla ska få minst fyra veckor sammanhängande ledighet medan vissa enheter är långt ifrån ett färdigt schema. Vi vet att sommarersättningar och erbjudanden kommer dugga tätt så vår uppmaning är att ta kontakt med Vårdförbundet innan ni tackar ja till ett sådant erbjudande.

I maj är det dags för Vårdförbundets kongress, där alla politiska beslut och viljeinriktningar kommer tas inför kommande fyra år. Vill passa på att uppmana dig att besöka något av våra fyra kongresscaféer vi ordnar 2-3 maj. Där kan du träffa våra kongressombud som ni valde på årsmötet 2017 och passa på att göra medskick.

Några av oss åker just nu runt i länet för löneöversyn i både kommuner och landsting. Vi försöker påverka arbetsgivarna att ta ansvar för kompetensförsörjningen genom att satsa på våra fyra professioner. Har du frågor kring lön och hur du kan påverka genom ditt lönesamtal kan du kontakta Vårdförbundet Direkt på 0771-420 420 eller skicka e-post till info.vasterbotten@vardforbundet.se.

Vårdförbundet är partipolitiskt obundna och inför valet i september kommer vi att påverka politikerna runt om i Sverige. I Västerbotten har vi flera möten inbokade med politiker, journalister och kommun- och landstingsfullmäktige i länet. Vi kommer trycka på läget kring kompetensförsörjningen, akademisk specialisttjänstgöring, att vården behöver ställa om. Vi har även bjudit in politiker att tillsammans med oss ”gå en dag i mina skor”. Vill du göra medskick tar vi tacksamt emot dina tankar och förslag.

Vill passa på att tipsa dig om våra kanaler på sociala medier. Här kan du enkelt följa oss och se vad som är på gång. Vi bloggar efter bästa förmåga och ser gärna att vi har flera gästbloggare. Har du något du vill skriva om så kontakta oss gärna.

Västerbottenbloggen

Facebook

Twitter

Instagram

 

Varma hälsningar
 Jenny Olsson, ordförande avdelning Västerbotten

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -