Grattis på specialistsjuksköterskans dag 8 februari

Idag den 8 februari firar vi alla våra duktiga specialistsjuksköterskor i avdelning Värmland.

Hej!

Jag heter Daniel Boström och jag är specialistsjuksköterska inom anestesi.

Jag har arbetat i akutsjukvården under större delen av mitt vuxna liv och alltihop började som undersköterska på akuten i Uddevalla. Idag cirka nitton år senare firar jag mitt tionde år som Specialistsjuksköterska inom Anestesi.

Jag brukar säga att jag visste mitt val av karriär när jag gick i åttonde klass men det stämmer inte riktigt, jag ville som de allra flesta snubbar arbeta på ambulansen. Jag testade ambulanslivet och arbetade ett år i Stockholm på Södermalmsambulansen men tröttnade och sadlade om till Anestesisjuksköterska på heltid.

Jag arbetar sedan ett par år på operationscentrum i Karlstad som var helt nytt när jag flyttade till Karlstad. Mitt arbete på operationsavdelningen är omväxlande och ofta intensivt, ingen dag är den andra lik. Jag kan den ena dagen arbeta med akut kirurgi och då omhänderta gamla och sjuka, för att andra dagen bli placerad på en sal för att omhänderta barn som ska operera ut sina tonsiller. Jobbet som anestesisjuksköterska är väldigt mobilt och det är en kompetens jag kan använda var jag än väljer att ta anställning. Det är inte bara att söva och smärtlindra, utan jag ska även kunna säkra luftvägen hos patienter både i akuta och planerade skeden.