Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se

Vårdförbundet har slutit ett nytt treårigt centralt avtal för drygt 90 000 barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor i regioner, kommuner och kommunala bolag.

Avtalet ger goda förutsättningar att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen i vården, genom bland annat en flerårig prioritering av löner till särskilt yrkesskickliga, möjlighet till lönekarriär och en bra löneutveckling under hela yrkeslivet.

Vad händer nu?

Vi har bjudit in företrädare för regionen och länets kommuner till inledande samtal om nyheterna i avtalet och för att göra ett omtag i årets löneöversyn. Då det nya avtalet innehåller förändringar som påverkar löneöversynen behöver den göras om, utifrån de nya villkoren.

Några arbetsgivare har svarat och vi kommer träffas vecka 26. Några arbetsgivare har inte svarat, och till dem har vi meddelat att översynen riskerar att dra ut på tiden om vi inte snabbt kan träffas och göra en gemensam nystart på processen. 

Vi har hållit ett medlemsmöte och en informationsträff för förtroendevalda på arbetsplatser. Ytterligare mötestillfällen återkommer vi om i augusti. 

På Vårdförbundets webbplats finns gott om information om det nya avtalet och en FAQ med svar på de vanligaste frågorna, kolla gärna där. Du kan också ringa Vårdförbundet Direkt på 0771-420 420, eller kontakta oss via info.uppsala@vardforbundet.se

OBS! Har du redan fått ny lön utbetald i april, maj eller juni hör av dig till oss så snart som möjligt.

Vi önskar dig en härlig sommar fylld av det som ger dig återhämtning och kraft!

/Avdelningsstyrelsen

Valmöte 18 september

På årsmötet 8 oktober ska flera fyllnadsval till styrelsen göras. 18 september är du välkommen till valmöte för att träffa de som är nominerade. Mötet börjar 17:30 på Bangårdsgatan 4 A, 5 tr.

Mer information och anmälan till årsmötet
Familjeutflykt 24 augusti!

Du som är medlem, ta med din närmaste familj på en tågutflykt med Lennakatten 24 augusti. Antalet platser är begränsat, anmäl dig nu!

Mer information om utflykten
Böcker till rabatterat pris

Som medlem i Vårdförbundet får du rabatt på böcker från Bokus, Liber och Studentlitteratur.

Böcker till rabatterat pris
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -