Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se

Vårdförbundet förhandlar just nu om det centrala kollektivavtalet med Sveriges kommuner och landsting (SKL) samt Sabona. Det handlar om förbättrade villkor för dig som är anställd i regioner, kommuner och kommunala bolag. Avtalet löper ut den 31 mars.

Vi yrkar bland annat på

  • Sänkt veckoarbetstid vid nattarbete, oavsett verksamhet
  • Lokala processer för hälsosam arbetstidsförläggning

Du och dina kollegor behövs och är efterfrågade dygnets alla timmar och årets alla dagar. Men övertid, många extrapass och svårighet att få semester sliter på hälsan och försämrar din arbetsmiljö. Du ska inte behöva gå ner på deltid för att orka arbeta. Det handlar om jämställdhet.

Vi vill få till lokala fungerande processer kring hur arbetstids-förläggningen går till. Det handlar om schemaläggning, dygnsvila, jour och beredskap, övertid, semesterplanering med mera. Du har rätt till ett hållbart yrkesliv och att kunna planera din fritid.

Idag är arbetstidsmåttet normalt högre om du arbetar natt i kommunen, jämfört med i regionen. Det är hög tid att vi i det centrala avtalet får in en sänkning av arbetstidsmåttet vid nattarbete, oavsett verksamhet.

Det finns många frågor som är viktiga för Vårdförbundets medlemmar, men allt kan inte lösas i en central förhandling eller just nu. Dessutom ska två parter komma överens. SKL och Sobona har sina utgångspunkter och vi från Vårdförbundet har våra.

Du som medlem kan bidra till resultatet. Genom att prata med kollegor, chefer, vänner och bekanta kan vi skapa tryck bakom de yrkanden som nu ligger på bordet. Tyck till och dela inlägg på våra sociala kanaler, Facebook och Instagram. Läs mer om våra yrkanden och argument på Vårdförbundets webbplats.

Hänt sedan sist

  • Sedan årsskiftet har 21 medlemmar valts till förtroendevald på sin arbetsplats - vet du vem som är förtroendevald där du jobbar?
  • Vecka 12 träffade vi sjuksköterskestudenter på termin 1 på BMC. Ett 40-tal av dem valde att söka medlemskap, ni är varmt välkomna!
  • 18 mars hade vi karriärkväll med en grupp engagerade studenter. Vi pratade om utmaningar inför den första tiden i yrket och studenterna fick med sig tips inför anställning samt verktyg för den första tiden i yrket. Nästa karriärkväll blir i september.

/Avdelningsstyrelsen

Nominera dig själv eller annan medlem till förtroendeuppdrag!

Fler förtroendeuppdrag i valberedning och styrelse ska tillsättas på årsmötet 8 oktober. Nu kan du lämna nomineringar.

Här finns mer information
Biokväll 25 april

Välkommen på biokväll! Först berättar Jeanette Öst om vägen tillbaka till yrkeslivet efter långvarig sjukskrivning. Sedan ser vi på "Den sista gentlemannen".

Jag vill anmäla mig till biokväll
Chefsaktiviteter

8 april - lunch på Blå korset med Vårdförbundets chefsspecialister. 1 april sista anmälningsdag. 7 maj - utbildningsdag i Solna, om neuroledarskap. 1 maj sista anmälningsdag.

Här finns chefsaktiviteterna
Rabatt på tågresor med SJ

Som medlem har du rabatt på tågresor med SJ. Erbjudandet gäller fram till och med den 31 december 2020.

Använd din medlemsrabatt på SJ!
Ändra dina uppgifter

Vi behöver ha rätt kontaktuppifter och veta vilken roll och arbetsplats du har för att kunna nå dig med rätt information och organisera vårt arbete på bästa sätt. Du uppdaterar dina uppgifter enkelt själv via webben. Du kan även ringa Vårdförbundet Direkt.

Se och ändra dina uppgifter här
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -