För förtroendevalda i Uppsala län

Här samlar vi information och material som vänder sig till dig som är eller vill bli förtroendevald i länet.

Ny mandatperiod till 2021-10-15

Du som väljs till förtroendevald från och med 1 juli 2019 får en mandatperiod som sträcker sig till 15 oktober 2021, om du inte själv väljer att avsluta uppdraget i förtid.

Hur valet ska gå till och vilken blankett som ska användas för att dokumentera och anmäla valet hittar du information om här.

Om du vill avsluta ditt uppdrag följer du samma länk så hittar du blanketten för avanmälan av uppdraget.

Utbildningsplan för 2020

Arbete pågår med att planera utbildningar under 2020. Ett kalendarium kommer skickas till alla förtroendevalda med e-post så snart det är klart, samt läggas upp nedan. Vi reserverar oss för ändringar.

Viktigt! Webbutbildning om hur Vårdförbundet hanterar personuppgifter

Den nya dataskyddslagstiftningen (även kallad GDPR) gäller från 25 maj 2018. För att medlem ska känna sig trygg behöver du som är förtroendevald i Vårdförbundet ta del av en utbildning om hur vi hanterar personuppgifter.

Webbutbildningen hittar du i Aktiviteter och utbildningar. Du loggar in och klickar på länken uppe till höger med rubrik "Webbutbildningar". Utbildningen "Så här hanterar vi personuppgifter i Vårdförbundet" består av två moduler om ca 30 min var.

Utbildningsrekommendationer

Vi rekommenderar att du som är ny förtroendevald går vår introduktions- och grundutbildning, samt att alla förtroendevalda medverkar på de temadagar vi arrangerar för att få kunskap och goda förutsättningar för uppdraget.

Resor i samband med utbildningar

Vårdförbundet ersätter resor till och från utbildningsorten. Resor ska i första hand ske med kollektivtrafik. Här finns vår resepolicy och information om hur du begär ersättning om du haft utlägg för resor i samband med utbildning.

Utökat uppdrag?

Om du skulle vara intresserad av ett utökat uppdrag, exempelvis representera i samverkan på din förvaltning eller inom ditt verksamhetsområde, eller annan nivå ovan din arbetsplats så hör av dig till oss. Det är styrelsen som fattar beslut om representanter på nivå ovan arbetsplats.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du via länken uppe till vänster.

Relaterat innehåll

När du fyller i blanketten för val av förtroendevald så behöver du skriva in att din mandatperiod sträcker sig från valdagen till 2021-10-15.  Var noga när du skriver vår svarspostadress på kuvertet, det har hänt att blanketter kommit på villovägar. Märk gärna kuvertet med "Frisvar".