Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Vårdförbundet kräver åtgärder

Som vi i förra veckan informerade om anser vi att Karolinska Universitetssjukhuset bryter mot lagen när de inom vissa verksamheter schemalägger övertid. Detta har vi tydligt meddelat arbetsgivaren och vi kräver åtgärder.

 

Vårdförbundet anser fortsatt att övertid inte kan schemaläggas och har nu skickat in en begäran till Arbetsmiljöverket för att de som tillsynsmyndighet ska komma med sitt ställningstagande i frågan. Begäran skickades in av huvudskyddsombud idag på förmiddagen.

Vårdförbundet kommer under de närmaste dagarna att skicka in förhandlingsframställningar gällande hanteringen av detta utifrån olika aspekter.

 

Vi vill att ni ska veta att vi tar den här frågan på allra största allvar. Vi vill verkligen uppmana dig som inte vill "ta på dig" att jobba "extrapass", att säga nej. Det är en markering. Arbetsgivaren kan fortfarande beordra dig och du kan inte vägra, men du kan framföra skäl till varför just du inte är lämplig. Är du så utarbetad och trött att du inte orkar arbeta och det riskerar din hälsa behöver du tala om det för din chef och då ska din chef ta hänsyn till det. Det finns också andra skäl som gör att du inte ska bli beordrad.

Dock är det viktigt att du går till arbetet om arbetsgivaren trots allt beordrar dig att arbeta, så att du inte anklagas för arbetsvägran.

Läs mer om beordran här.


Hör av dig till Vårdförbundet direkt om du har frågor!

Vi återkommer med uppdaterad information allteftersom. 

VÅRDFÖRBUNDET
Avdelning Stockholm

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -