Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
#Tackamedlön

Coronakrisen har ställt vården i fokus och din arbetsmiljö har hamnat i strålkastarljuset. Många människor visar sin tacksamhet på olika sätt, men den som främst borde tacka – din arbetsgivare, gör det med nedskärningar.

 

Sjuksköterskor jobbar tolvtimmarspass med få pauser och biomedicinska analytiker analyserar provtester dygnets alla timmar, med en arbetsbörda långt över det vanliga. Som respons på situationen har det startats flera initiativ, bland annat applådera från balkongen och att skicka ett hjärta.

Tyvärr hjälper det inte alltid dig och dina kollegor, som redan innan krisen gick på knäna på grund av nedskärningar och personalbrist. Dålig arbetsmiljö och låg löneutveckling drabbar Vårdförbundets yrkesgrupper, som nu väljer att lämna yrket.


Vi startar en kampanj!

Vårdförbundet tillsammans med Skiftet startar kampanjen #tackamedlön. Kampanjen ger möjlighet att tacka varandra och samtidigt sätta press på staten, SKR och regionerna, att göra vad de faktiskt kan för att förbättra dina villkor.

Skriv på namninsamlingen. Varje namn på listan räknas - nu är det viktigt att vi är så många som möjligt!

Visa en kollega, skicka ett sms till din granne eller ring till en kompis. Varför inte dela på sociala medier, kanske spela in en kortfilm där du berättar om din dag och avsluta med att du ställer dig bakom #tackamedlön? Berätta för alla nära och inte så kära, att NU måste en förändring ske.

Det är dags att du får rimliga arbetsvillkor med en lön som motsvarar din utbildning och kompetens. Det är dags för din arbetsgivare att #tackamedlön.


KLART JAG SKRIVER PÅ!


Snart kommer det ut pins&flyers till din arbetsplats, som du kan dela ut och såklart använda själv - Håll utkik!

Med vänliga hälsningar
Vårdförbundet avdelning Stockholm

 

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -