Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
För dig som arbetar inom IVA och anestesi

Här kommer information om vad vi i Vårdförbundet har tagit upp med den övergripande ledningen i Region Stockholm de senaste veckorna, när det gäller intensivvården och dess samordning.

 

Informationen är ställd till dig eftersom det är viktigt att du vet vad vi gjort och hur du bäst kan använda dig av den kunskapen. Du kan också kan gå in på vår hemsida om råd och stöd kring Covid-19.

Vi vet att situationen är extremt ansträngd och vi har aldrig haft en så pressad situation. Vi vet också att alla arbetar för högtryck och är i stort behov av vila och semester. Därför har vi haft överläggning med arbetsgivaren i regionen för att framföra vikten av att de i sin dagliga samordning av läget även bedömer personalens situation och då tar ställning till personalens förutsättningar att orka.

Svaren vi får av ledningen i regionen, är att de är medvetna om att detta är viktigt att ha med i bedömningen och att de tydliggör att ledningen på respektive verksamhet har ansvar att se och göra den bedömning som behövs. På konkret svenska innebär det att din första linjechef och verksamhetschef ska göra den bedömningen.

Det är rätt att ledningen i region Stockholm uttrycker sig på det viset på personnivå men det betyder inte att vi anser att det är svaret för att klara av den samordning som krävs på ett övergripande plan. Men det är hit vi kommer i arbetet. Just nu.

Du är med andra ord en viktig person som kan tala för din chef, om hur du anser att det fungerar för dig. Var tydlig om hur du orkar och har möjlighet utifrån dina förutsättningar. Risken är annars stor att fler sjukskrivningar kommer och det är därför så viktigt att känna efter, i tid.

Medlemsförmån

Vi vill påminna om att du har möjlighet att använda samtalsstöd för 1-3 tillfällen via Falck Healthcare. Det innebär att våra medlemmar har möjlighet till 1-3 kostnadsfria samtal med socionom, leg. psykolog eller leg. psykoterapeut. Samtalen bokas genom Vårdförbundet Direkt 0771-420 420. Erbjudandet gäller en gång/medlem och kan nyttjas till och med siste augusti 2020.

Reflektion och eftertanke är inte lätt att prioritera men det är verkligen viktigt att du som är i tjänst med eller utan Krislägesavtal verkligen orkar hela vägen.
Har du frågor eller funderingar, hör av dig till Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller www.vardforbundet.se/direkt.


Med vänlig hälsning
Emma Jonsson och Jane Stegring Olsson
Avdelning Stockholm
VÅRDFÖRBUNDET

 

Råd och stöd Covid-19
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -