Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Senaste nytt i avdelning Stockholm

Ljuset är här och visst känns det som våren och värmen är på väg nu, på riktigt! Här kommer en sammanfattning för dig som medlem, av vad som händer just nu i Vårdförbundet avdelning Stockholm.


Semester

Nu har många av oss fått våra sommarsemestrar beviljade och då kommer genast nästa problem. Går sommarbemanningen ihop? Om du arbetar på en arbetsplats där den inte går ihop kommer kanske arbetsgivaren ställa frågan om någon är intresserad av att sälja delar av eller hela sin semester. Tänk till innan du beslutar dig för att göra detta!

- Är du verkligen beredd att avstå från ledighet i sommar? Om du redan haft ett pressat år bakom dig kanske ledigheten är mer värd än extra pengar?

- Ta reda på vad arbetsgivaren erbjudit tidigare år för flyttade semesterveckor, extrapass och övertid. Rimligtvis borde extrapass, övertid och flyttad semestervecka i år vara värd ännu mer?

- Om du är beredd att avstå från ledighet – förhandla! Du har en eftertraktad kompetens och arbetsgivaren ett stort behov.

- Se till att få semester beviljad en annan tid på året, gärna innan du går med på att avstå sommarsemester.

- Ta hjälp av din förtroendevalda på arbetsplatsen eller Vårdförbundet Direkt, för att resonera kring återhämtning kontra extra ersättningar och nivåerna på dessa. Du når Vårdförbundet Direkt på 0771-420 420.

Läs mer om semester HÄR


Devalvering av våra specialistutbildningar i spåret av pandemin

Detta är inte ett nytt fenomen för en del av våra medlemmar men skillnaden är nu att vissa arbetsgivare menar att de har belägg för att det exempelvis går bra att ha grundutbildade sjuksköterskor på IVA, eftersom vi varit tvungna till det under pandemin, och det gick ju bra….

Det är inte bara inom IVA-vården detta sker, det sker i Ambulans i och med Omfallsplanen som nu är förlängd, det sker där undersköterskor idag administrerar vaccin och det sker på labb där arbetsgivare tar in andra kompetenser än Biomedicinska analytiker m.fl. m.fl.. Detta är inte ok!

Vårdförbundet anser att det är fel! Det är fel ur alla perspektiv, både arbetsmiljö och patientsäkerhet. Det är tydligt att individer som tar fram förslagen vi fått till oss, inte riktigt har en förankring i verksamheten.

Om sådana förändringar kommer på förslag där du arbetar, vänd dig till din lokalt förtroendevalda om ni har någon, annars till Vårdförbundet Direkt eller ditt lokala kontor. Jobbar ni redan under dessa förutsättningar (oavsett om det är temporärt under pandemin eller ej), skriv avvikelser när arbetsmiljön eller patientsäkerheten brister.

Vårdförbundet menar att vi snarare skall kristallisera våra yrkesroller än att blanda ihop kompetenser och kompetensnivåer när det kommer till vem som gör vad. OM en annan eller lägre kompetens övervägs att tas in där den inte varit förut, ska detta ske under absolut ordnade former. 

 

Nominera till Stockholms avdelningsstyrelse, kongressombud och valberedare

Nominera dig själv eller någon annan som brinner för utveckling, påverkan och att göra skillnad. En möjlighet att vara med och driva Vårdförbundets frågor i avdelning Stockholm.

  • Avdelningsordförande
  • Vice avdelningsordförande
  • Styrelseledamot
  • Kongressombud, ordinarie och ersättare
  • Avdelningsvalberedare

Nominera senast 6 juni HÄR

 

Var rädd om dig - Du är viktig!

Hälsningar
VÅRDFÖRBUNDET, avdelning Stockholm

Nu är det dags att höja rösten!

Nu startar Höjda röster - en dialog med vårdsverige och i första hand Vårdförbundets medlemmar. För nu är det verkligen dags att höja rösten för vårdens framtid i Sverige. Delta du med! Din röst är viktig!

Folksam erbjuder kostnadsfri pensionsrådgivning!

Nu kan du som är medlem i Vårdförbundet få en kostnadsfri digital rådgivning kring din pension med en av Folksams rådgivare som hjälper dig att se över ditt försäkringsskydd. Du får även råd och hjälp att justera dina försäkringar så att du har ett tillräckligt skydd om du skulle behöva nyttja försäkringen.

Boka digital pensionsrådgivning med Folksam
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -