Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Sommarsituationen och ett nytt lokalt löneavtal

Sommaren närmar sig sitt slut och som vanligt har det förekommit många reportage om hur belastad den varit. Jag är ledsen att säga detta men det har snart blivit ”vardagsmat” för var och en som inte finns som anställd i vården eller själv haft behov av att få hjälp av vården.

Det är en skrämmande och farlig utveckling som gör det ännu viktigare för oss alla att sakligt och konstruktivt förmedla den vardagsverklighet som vi ständigt befinner oss i under hela året!

I förra veckan skickades en enkät ut till förtroendevald på arbetsplatsen, för att undersöka hur har det egentligen sett ut! Fråga din förtroendevalda om hen fått enkäten och hjälps åt att fylla i den. Om vi får fakta om hur det sett ut under sommaren kan vi bemöta arbetsgivarens eventuella kommentarer som; ”det har ju fungerat bra i sommar” och ” vi har inte haft några problem utan med hjälp av medarbetaren fått sommaren att fungera bra”.

Som ni säkert minns tecknades
En förtroendevalds funderingar och tankar om lönesamtal

Jag lärde mig en gång av en klok kvinna på Vårdförbundet att det är viktigt att se lönesamtalet som en affärsuppgörelse där jag säljer min kunskap och kompetens och min arbetsgivare erbjuder mig en lön för det.

Jag har numera alltid detta med mig
Vad är väl ett årsmöte på Norra Latin…?

Det kunde ju vara alldeles urtrist… och tråkigt… och urtrist… och alldeles alldeles underbart!

Framför allt tänker jag att det blir vad vi gör det till.
Vi behöver bli fler förtroendevalda med facklig tid!

För uppdraget krävs att du är vald till förtroendevald på din arbetsplats och drivs av en vilja att skapa nytta för Vårdförbundets medlemmar.

Nyfiken?
Årsmöte 9 oktober!

Årsmöte på Norra Latin den 9 oktober. Lämna din input till 2020 års verksamhet, mingla med kollegor över en god buffé och lyssna på Torkild Sköld som föreläser. Vi hoppas att du kommer!

Inspirationsföreläsning, buffé och för fram din åsikt!
Enkät - Vilka medlemsaktiviteter vill du ha under 2020?

Passa på att bidra till vår verksamhetsplanering 2020! Syftet med enkäten är att få en fingervisning om vilka aktiviteter medlemmarna i avdelning Stockholm gärna vill ha framöver.

Fyll i enkäten nu!
Tävling

Vem håller inspirationsföreläsningen på avdelning Stockholms årsmöte den 9 oktober?

Var med och tävla!
Nominera till avdelning Stockholms valberedning

Hösten 2019 ska det ske fyllnadsval till valberedningen på ordinarie årsmöte den 9 oktober. Du har nu möjlighet att nominera dig själv eller någon annan till uppdraget.

Nominera dig själv eller någon annan!
Medlemsaktiviteter

Läs mer om alla spännande aktiviteter och anmäl dig redan nu! Du kan välja mellan kompetenshöjande föreläsningar eller att träffa kollegor under mer lättsamma former.

Kika efter om det finns något som passar dig!
Om sifferlöst, LOK:ar, löneöversyn och lönesamtal

Vi får många frågor kring HÖK 19, det nya avtalet för dig anställd i region kommun och kommunalt bolag. Just nu pågår arbetet för fullt med att träffa lokala avtal och att genomföra löneöversynen enligt det nya avtalets prioritering av erfarna och särskilt yrkesskickliga.

Här försöker vi svara på de vanligaste frågorna och reda ut några oklarheter.
Bankerbjudanden

SEB och Danske Bank har förmånliga bankerbjudanden för dig som är medlem i Vårdförbundet.

Bankerbjudanden
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -