Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Money, Money, Money - Vad är den viktigaste frågan?

När Vårdförbundet i olika sammanhang frågar medlemmar vilken fråga som organisationen skall driva starkast kommer alltid LÖN högt upp på listan. Lönefrågan är och har länge varit en central och viktig fråga för organisationen att driva!

Vår lön som förhoppningsvis ger oss just, money, money, money regleras i Sverige utifrån de kollektivavtal som tecknas mellan parterna på arbetsmarknaden. Men är det så att det bara är lönen som ger oss inom hälso- och sjukvården pengar i vårt lönekuvert varje månad?
För ett antal år sedan beskrev en ombudsman i Vårdförbundet Region Stockholms inkomstbesked varje månad som att spela ”enarmad bandit”, plötsligt rasar det ut pengar och man vet inte riktigt varför.

Nog vet vi egentligen varför

Löneåret 2019 är precis avslutat med avstämningar efter förra årets förhandlingar. Mina tankar kring 2019 gäller främst de framgångar vi fick med HÖK 19 och med att Vårdförbundet inte backade på sina villkor och stod upp mot arbetsgivarna i enad front.

Läs mer
FAQ om coronaviruset och ditt jobb

I takt med att coronaviruset sprider sig kan du som arbetar inom vården känna oro och ha frågor både privat och på jobbet. Här finns svar på frågor som kan uppstå. Uppdateras löpande.

Till FAQ
Lönesamtal? Vi stöttar dig!

Som stöd inför ditt lönesamtal har Vårdförbundet tagit fram en ny webbutbildning - Ditt lönesamtal. I utbildningen får du konkreta tips för att lyckas med ditt lönesamtal.

Jag vill veta mer om utbildningen
Lön

Allt du behöver om lön: lönestatistik, löneprocessen, tips inför lönesamtalet, hur du påverkar din lön.

Och mycket mer
Tävling

Vårdförbundet har slutit ett nytt centralt avtal med Sveriges kommuner och landsting, SKL, och Sobona, Huvudöverenskommelse 19 (HÖK 19).

Var med och tävla!
Nominera till Vårdförbundets priser!

Nu kan du lämna nominering till Vårdförbundspriset, Årets Vårdchef och Årets Studenthandledare. Lämna din nominering senast 15 april.

Läs mer om hur du nominerar
Bli förtroendevald på din arbetsplats!

Som förtroendevald har du stort inflytande både på din arbetsplats och i Vårdförbundet. Tillsammans med medlemmarna har du möjlighet att påverka i frågor som rör arbetsmiljö, villkor och vårdens utveckling. Du får ett viktigt uppdrag och kommer att lära dig massor!

Vill du veta mer?
Inkomstförsäkring - en del av ditt medlemskap

Med Vårdförbundets inkomstförsäkring kan du få upp till 80 procent av din tidigare månadsinkomst efter skatt, om du blir arbetslös. Den ingår i medlemsavgiften under förutsättning att du är berättigad till ersättning från a-kassan. Trygghet när du behöver den som bäst!

Mer information om försäkringen
Medlemsförmån: Ta nästa steg i din karriär

Med din utbildning och ditt yrkesval finns det många möjligheter att utvecklas. Vad kan och vill du göra i framtiden? Vi hjälper dig med karriärcoachning och CV-granskning. Kontakta våra karriärrådgivare för ett samtal idag.

För kontakt med karriärrådgivare
Ändra dina uppgifter

Det är viktigt att vi har rätt uppgifter om dig som är medlem. Då kan vi nå dig med aktuell information och du finns med i vår lönestatistik.

Ändra dina uppgifter här
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -