Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Nytt år! Nya löften! Och nya möjligheter!

Så har ytterligare ett år passerat och det är hög tid att planera för det nya året 2020.

2020 är utropat till sjuksköterskornas och barnmorskornas år (Nursing Now). De som utnämnt det till ”vårt år” är International Counsil of Nurses (ICN) och World Health Organization (WHO).

Bakgrunden till att utse detta år till just sjuksköterske- och barnmorskeåret beskrivs av dessa organisationer på följande sätt: sjuksköterskor är hjärtat av de flesta vårdteamen, de spelar en kritisk roll i det hälsoförebyggande arbetet, de arbetar med sjukdom, prevention och behandling. Som hälso- och sjukvårdspersonal är de närmast samhället, vi har en speciellt viktig roll i utvecklingen av samhällsbaserad vård och ger stöd till lokala åtgärder som jobbar för att understödja hälsa och förebygga sjukdom.

Vi är med andra ord viktiga
Att jobba som mellanchef i akutsjukvården

Kristina Olausson arbetar som vårdchef inom verksamhetsområde Kirurgi och urologi samt Ortopedi vid Danderyds sjukhus AB.

Läs mer om hennes erfarenhet som chef
Vi hade rätt - arbetsgivaren korrigerar felaktigheter

Överläggning om beräkning av semesterkvot och övertidsersättning vid utbildningsanställning gav ett positivt resultat för Vårdförbundets medlemmar på Karolinska Universitetssjukhuset.

Läs mer
Tävling

Vad kallas ett avtal mellan en arbetsgivare eller arbetsgivarorganisation och ett fackförbund?

Var med och tävla!
I huvudet på en psykopat - med Lisbet Duvringe & Mike Florette

25 % Rabatt för dig som är medlem - Använd rabattkoden LISBETMIKE25! Mike Florette och Lisbets Duvringes tre böcker, Psykopater i arbetslivet, Kvinnliga psykopater och Psykopater online har berört tusentals människor i Sverige och Norden. Varje vecka får de mejl, telefonsamtal och handskrivna brev från drabbade människor som vill veta mer. Därför ställer de sig nu på scen för att berätta vad som driver en psykopat och vad som händer när du möter dem. Med humor, kraft och dynamik levererar de spännande fakta från den senaste forskningen i en lika underhållande som skrämmande föreläsning.

Läs mer och anmäl dig här!
Medlemsaktiviteter

Du kan välja mellan kompetenshöjande föreläsningar eller att träffa kollegor under mer lättsamma former. Läs mer om alla spännande aktiviteter och anmäl dig redan nu!

Kika efter om det finns något som passar dig!
Ny guide: Bra att veta innan du skriver på

Har du fått ett nytt jobb och står i startblocken? Vad behöver du ha koll på innan du skriver på anställningsavtalet? Kolla igenom vår digitala guide "Hallå, innan du skriver på".

Här finns guiden
Karriärplan

Du har makten över ditt eget liv. Genom att göra medvetna val och formulera vad du vill och vad du kan ökar du dina chanser att komma dit du vill.

Läs mer
Detta gäller innan du fått ut din legitimation

När du slutfört din utbildning måste du ansöka om din legitimation från Socialstyrelsen. Du behöver också känna till vad du får och inte får göra innan du fått den.

Läs mer
Dina förmåner och rabatter

Det lönar sig att vara medlem i Vårdförbundet. Du får bland annat en riktigt bra inkomstförsäkring, förmånliga rabatter på banktjänster och hotell samt en unik stick- och skärskadeförsäkring hos Folksam.

Läs mer
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -