Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Information till dig som är medlem!

Just nu driver arbetsgivarna inom Region Stockholm stora förändringar inom hälso- och sjukvården.

Detta är vi på Vårdförbundet medvetna om och förhandlingar sker för att bevaka våra intressen och den arbetsrätt som gäller våra medlemmar och arbetsplatser. Det är viktigt att ni väljer förtroendevalda/skyddsombud så våra intressen hanteras på bästa sätt.

Arbetsgivaren, som ansvarar för verksamheten, beskriver att neddragningar kommer ske och varsel läggas.

När vi har ett giltigt centralt kollektivavtal så gäller också fredsplikt för parterna. Det innebär att varken arbetsgivare eller arbetstagare får lov att delta i så kallade otillåtna stridsåtgärder. Det kan exempelvis vara strejk, lockout, blockad eller planerade massuppsägningar.

Vad kan vi medlemmar själva göra?

Vi har alla rätt att utöva påverkan och visa våra synpunkter så länge det inte är att betrakta som stridsåtgärd. Kontakta media, skriv vykort till politikerna i stora mängder är några exempel. Prata med dina kollegor. Låt inte engagemanget stanna i fikasoffan.

Ändra dina uppgifter

Det är viktigt att vi har rätt uppgifter om dig som är medlem. Då kan vi nå dig med aktuell information och du finns med i vår lönestatistik.

Ändra dina uppgifter här
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -