Nyhetsbrev avdelning Stockholm

 • Vad innebär det att vara en Fair Union?

  Julen närmare sig med stormsteg och nyss har det varit Black Friday, innan dess har det varit Black Week och Singels Day. Alla dagar som är skapade för att vi ska konsumera mera.

 • Fairtrade - en viktig fråga

  Jag skulle vilja ta några minuter av din tid och berätta varför jag tycker att Fairtrade är en viktig fråga både för mig personligen och i det fackliga uppdraget.

 • Skapa förutsättningar för säkrare vård med bättre arbetsvillkor!

  Inga rättigheter till kollektivavtal, extra semesterdagar och extra ersättning vid längre sjukfrånvaro och vid föräldraledighet utan fackförbunden.

 • Rast och paus för ett hållbart yrkesliv

  Vår kunskap behövs under dygnets alla timmar. Arbetstiden spelar en viktig roll för vårt yrkesliv ska vara hållbart över tid. Att kunna ta rast och spontana pauser under arbetspasset är en förutsättning för att måna den egna hälsan.

 • Att ha en Vision

  Vid Vårdförbundets kongress i maj i år beslutades att anta en ny vision. Senaste visionen beslutades vid kongressen 2008 och siktade på 2018, det var alltså tid att förnya eller förändra visionen.

 • När vårt engagemang gör skillnad

  Det har nog knappast undgått någon vad som sker på akuten på Danderyds sjukhus just nu. Den mediala uppmärksamheten har varit stor och de lokalt förtroendevalda har gjort en enorm insats både för att påverka den krisartade situationen och för att fler ska få upp ögonen för den.

 • Detta är inget kall – om yrket, det som skaver och organisering

  Allt för ofta hörs påståendet, från såväl kollegor, chefer och beslutsfattare, att det behövs fler män i vården för att höja yrkets status. Men påståendet säger mer om synen på kvinnor och kvinnodominerade yrken än något annat.

 • Kom och träffa Vårdförbundet på Järvaveckan

  Vård och omsorg är temat på Järvaveckans andra dag, söndag den 10 juni. Då vill vi gärna att du kommer och träffar oss.

 • Vilka är dina främsta anledningar till medlemskap?

  Nu har verkligen sommaren slagit till ordentligt och snabbt har det gått! Så här inför en kommande semester försöker jag få tid till reflektion. Själv har jag ägnat de senaste dagarna till reflektion kring vad som hände och beslutades på Vårdförbundets kongress den 14-17/5.

 • Vi är vården! – Reflektioner från kongressen

  Jag kom hem för ett och ett halvt dygn sedan, håller på att packa upp. Plockar upp luntan med beslutsunderlag och tilläggsyrkanden. Bläddrar lite i den och ser mina anteckningar om bifall och avslag, hur jag ställt mig och kongressen beslutat. Tankar far genom huvudet.