Nyhetsbrev avdelning Stockholm

 • Delegeringar, är det vägen framåt?

  Är det bara i mitt huvud som det blir kortslutning, när bemanningsbristen ska ”lösas” med att utöka användandet av delegeringar inom vården?

 • Hur påverkas kommunal hälso- och sjukvård av den nya läkemedelsföreskriften?

  Kommunen ansvarar för den hälso- och sjukvård och rehabilitering som utförs av sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast i kommunens särskilda boenden och i dagliga verksamheter. Stockholms läns kommuner har inte övertagit ansvaret för hemsjukvård ännu.

 • Är hot och våld på arbetsplatsen vår nya vardag?

  Under hösten har det vid ett flertal tillfällen förekommit rubriker om hot och våld på arbetsplatser inom hälso- och sjukvården. Är detta ett nytt och allt mer ökande problem eller har det förekommit länge?

 • Tävlingssugen?

  Gillar du att vara med i våra tävlingar med utlottning av fina priser? Håll då koll på webben och facebook under vecka 47, vi släpper en ny tävling varje dag.

 • En annan vård är möjlig – starka ord som berör

  I söndags, den 3:e september var det slut på rean. Vårdpersonal och intresseorganisationer samlades på Sergels torg för att visa att det räcker nu, samt ge förslag på hur vården kan förändras, att ”En annan vård är möjlig”.

 • Årsmöte i höst, dags för valberedningen att börja arbeta?

  Nja, riktigt så har vi inte jobbat. Vi i valberedningen valdes på årsmötet 2014 och har träffats kontinuerligt sedan dess. I början planerade vi för hur vi ville jobba under den kommande perioden.

 • Väljer du att aktivt påverka eller passivt stå vid sidan av?

  Hela vårt liv gör vi val, en del väl avvägda och väl begrundade, andra kanske mera spontana och inte fullt så genomtänkta. Val behöver vi alla göra, kanske till och med varje dag.

 • Sommarkris – vad kan du och jag göra nu?

  Så var det dags igen, ja sommaren kommer åter igen som den gör varje år. Sommaren är något som många av oss ser fram emot, men också en tid som skapar mycket oro, funderingar och farhågor.

 • Grattis Stockholm – här finns stolthet, glädje och kompetens

  Vid fyra tillfällen under året firas våra internationella professionsdagar. I april firar vi biomedicinska analytiker, i maj barnmorskor och sjuksköterskor och i november avslutar vi med röntgensjuksköterskor.

 • Jag är barnmorska. Känn på det!

  I dryga 15 år har jag kunnat säga det; jag är barnmorska. Det känns fortfarande speciellt och ofta väcker det också något speciellt hos den jag säger det till. De flesta människor har någon uppfattning om eller relation till en barnmorska.