Nyhetsbrev avdelning Stockholm

 • När vårt engagemang gör skillnad

  Det har nog knappast undgått någon vad som sker på akuten på Danderyds sjukhus just nu. Den mediala uppmärksamheten har varit stor och de lokalt förtroendevalda har gjort en enorm insats både för att påverka den krisartade situationen och för att fler ska få upp ögonen för den.

 • Detta är inget kall – om yrket, det som skaver och organisering

  Allt för ofta hörs påståendet, från såväl kollegor, chefer och beslutsfattare, att det behövs fler män i vården för att höja yrkets status. Men påståendet säger mer om synen på kvinnor och kvinnodominerade yrken än något annat.

 • Kom och träffa Vårdförbundet på Järvaveckan

  Vård och omsorg är temat på Järvaveckans andra dag, söndag den 10 juni. Då vill vi gärna att du kommer och träffar oss.

 • Vilka är dina främsta anledningar till medlemskap?

  Nu har verkligen sommaren slagit till ordentligt och snabbt har det gått! Så här inför en kommande semester försöker jag få tid till reflektion. Själv har jag ägnat de senaste dagarna till reflektion kring vad som hände och beslutades på Vårdförbundets kongress den 14-17/5.

 • Vi är vården! – Reflektioner från kongressen

  Jag kom hem för ett och ett halvt dygn sedan, håller på att packa upp. Plockar upp luntan med beslutsunderlag och tilläggsyrkanden. Bläddrar lite i den och ser mina anteckningar om bifall och avslag, hur jag ställt mig och kongressen beslutat. Tankar far genom huvudet.

 • Sofia Persson – stolt sjuksköterska och förtroendevald

  I sommar är det två år sedan jag tog min sjuksköterskeexamen. Jag slås titt som tätt av den paradoxala känslan att det dels känns som att examensdagen var igår och dels att yrket blivit en så självklar del av mig att det känns som att jag varit sjuksköterska hur länge som helst.

 • Huddingeakuten semesterplanerar – hur går det till?

  Vid Karolinska Huddinges akutmottagning har samtlig personal fått önska sommarsemester, dock med inrådan att lägga en annan period än föregående år, för att slippa få sin period flyttad.

 • Ta chansen att påverka våra politiker inför valrörelsen

  Under våren har avdelningsstyrelsen träffat företrädare från de politiska partierna inom Stockholms läns landsting. Syftet med dessa möten var att föra dialog om vad hälso- och sjukvården behöver för att fungera bra inom SLL.

 • Sommaren är snart här – tips från en ombudsman

  Snart är sommaren här igen och det innebär en ofta efterlängtad ledighet. Men när du går på semester, kommer andra att jobba istället för dig. Och när du jobbar kommer du att kunna få andra kollegor än du är van vid. För att vården ska fungera på ett bra sätt och att du och dina kollegor har en bra arbetsmiljö, krävs god planering. För bästa resultat behövs gemensamt arbete där ni alla får vara delaktiga.

 • #nustickerdettill – nolltolerans mot sexuella trakasserier

  I vågen av Metoo har även kvinnlig vårdpersonal startat ett eget upprop under #nustickerdettill. Jag själv är en av den som har undertecknat den. Vågen av arbetsplatsupprop under #metoo har visat omfattningen av sexuella trakasserier.