Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Löneöversyn 2020 och Nursing Now Sweden

International Counsil of Nurses (ICN) och World Health Organization (WHO) utropade 2020 till sjuksköterskornas och barnmorskornas år.

Nursing Now Sweden - vad är det?

Nursing Now är en treårig global kampanj (2018-2020) som Världshälsoorganisationen (WHO) startat i samarbete med Internationella sjuksköterskeorganisationen (ICN). Kampanjens syfte är att tydliggöra och stärka sjuksköterskans ställning i deras arbete med att förbättra den globala hälsan. Läs mer

Löneöversyn 2020

Vi har påbörjat årets löneöversyn 2020 med Region Sörmland och även i kommunerna Oxelösund, Strängnäs, Nyköping, Vingåker och Eskilstuna.

Så här går löneöversynen till: förtroendevalda och arbetsgivare (kommun, region) möts för en inledande diskussion där vi tillsammans går igenom arbetsgivarens analyser av löneläge, behov och önskvärd lönestruktur där Vårdförbundet framför sina yrkanden. Vi går också igenom löneprocessen, tidsplan m.m.

Lönesamtalen mellan chef och medarbetare pågår oftast redan eftersom arbetsgivaren jobbar efter ett årshjul som inkluderar medarbetarsamtal, budgetarbete, lönesamtal och slutligen lönesättande samtal där du får veta din lön. Lönesamtalen sker utifrån verksamhetens lönekriterier.

När samtliga lönesamtal är gjorda lämnar arbetsgivaren sina förslag på ny lön till Vårdförbundet. Dessa går vi tillsammans igenom med arbetsgivaren vid avstämning för att säkerställa att inga diskrimineringar sker och att arbetsgivaren följt det vi kom överens om vid överläggningen. Ny lön gäller from första april 2020 även om vi inte är klara får du retroaktivt från 1 april.

Hör av dig till oss om du har tankar eller funderingar kring löneprocessen eller om löneprocessen inte fungerar på din arbetsplats. 

Bli förtroendevald på din arbetsplats!

Som förtroendevald har du stort inflytande både på din arbetsplats och i Vårdförbundet. Tillsammans med medlemmarna har du möjlighet att påverka i frågor som rör arbetsmiljö, villkor och vårdens utveckling. Du får ett viktigt uppdrag och kommer att lära dig massor!

Vill du veta mer, ta kontakt med oss!

Politikermöte

I februari månad har vi planerat ett frukostmöte med politiker från de styrande partierna i Region Sörmland. Vi kommer bland annat att prata om Akademisk specialisttjänstgöring (AST) och kompetensförsörjning.

Årsrapport 2019 avdelning Södermanland

Varje år summerar och utvärderar vi föregående år och skriver en årsrapport. Nu kan du ta del av avdelning Södermanlands årsrapport för 2019. Ta del av årsrapporten här. 

 

Lönesamtal? Vi stöttar dig!

Som stöd inför ditt lönesamtal finns en webbutbildning - DITT LÖNESAMTAL. I utbildningen får du konkreta tips för att lyckas med ditt lönesamtal.

Du hittar webbutbildningen i Kunskapsrummet (inloggning)
Ny guide: Bra att veta innan du skriver på

Har du fått ett nytt jobb och står i startblocken? Vad behöver du ha koll på innan du skriver på anställningsavtalet? Kolla igenom vår digitala guide "Hallå, innan du skriver på".

Här finns guiden
Medlemspeng

Passa på att göra något roligt tillsammans med medlemmar i Vårdförbundet.

Ansökan om medlemspeng!
Får vi besöka dig på din arbetsplats?

Vi vill gärna besöka dig på din arbetsplats för att få veta mer om dina arbetsförhållanden och din vardag. Det är givetvis du och dina frågor som står i centrum.

Får vi besöka dig på din arbetsplats?
Rabatt på tågresor med SJ

Som medlem har du rabatt på tågresor med SJ. Erbjudandet gäller fram till och med den 31 december 2020.

Använd din medlemsrabatt på SJ!
Betala medlemsavgiften via autogiro

Det är smidigt att betala medlemsavgiften via autogiro och samtidigt bidra till en bättre miljö. Alla som börjar betala medlemsavgiften till Vårdförbundet via autogiro belönas med en Trisslott.

Mer information om autogiro
Ändra dina uppgifter

Vi behöver ha rätt kontaktuppifter och veta vilken roll och arbetsplats du har för att kunna nå dig med rätt information och organisera vårt arbete på bästa sätt. Du uppdaterar dina uppgifter enkelt själv via webben. Du kan även ringa Vårdförbundet Direkt.

Se och ändra dina uppgifter här
 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -