Kan du inte läsa mejlet, eller vill du läsa en utskriftsvänlig version? Klicka här
Du kan inte svara på detta nyhetsbrev. Om du har frågor, vänligen kontakta Vårdförbundet Direkt 0771-420 420 eller besök www.vardforbundet.se
Senaste nytt från avdelning Skåne

Här kommer senaste nytt från avdelning Skåne om vad som hände under 2019 och vad händer framöver.

Vad hände 2019?

Årsberättelsen för 2019 är nu färdig. I berättelsen finns en del av allt det som görs i Skåne. Den är på inget vis heltäckande, det görs väldigt mycket mer i litet och stort. Det är ett privilegium att få vara med och leda en organisation med så mycket drivkraft, engagemang och vilja. Den finns att läsa här Årsberättelse 2019

Nytt år med nya möjligheter

Det känns hoppfullt med ett nytt år med nya möjligheter till inflytande, påverkan, förändringar, möjlighet att lära nytt, göra nya bekantskaper och nöjen. Vårdförbundet i Skåne arbetar med allt detta och du har möjlighet att vara med som medlem och förtroendevald. För att hålla dig uppdaterad kring senaste nytt och vad som händer framåt rekommenderar vi dig att ha titta in på vår Skånes webbsida med jämna mellanrum och följa oss på Facebook länk.

Personcentrerad vård

Har du gått och väntat? Äntligen är den här. Ett verktyg för utbildning i och implementering av Personcentrerad vård är nu tillgängligt för alla yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården samt omsorg. Det handlar om en gratis online-utbildning som GPCC har lanserat kallad Med Människa.
Intresserad? Här hittar du länken till utbildningen Med Människa

Chefsdagar

Du som är chef eller ledare är hjärtligt välkommen till Lund den 11 februari eller till Kristianstad den 12 februari på en inspirationsdag.

Vi får besök av Marlene Furbeck och Annika Cederholm, chefsspecialister på Vårdförbundet. De informerar om chefserbjudanden och finns för dig under eftermiddagen. Passa på att lyfta frågor som är aktuella för just dig!
Dina lokala chefskontakter Birgitta Björk och Monica Rat ger dig information om aktuellt läge i Skåne. 

Jour och beredskap

Under våren kommer Vårdförbundet att tillsammans med bl. a. Kommunal och Läkarförbundet gå in och förhandla om vårt kollektivavtal som reglerar arbetsvillkoren inom offentlig sektor - Allmänna bestämmelser (AB).

Vid Vårdförbundets senaste kongress i maj 2018, var det tydligt att villkoren för jour och beredskapsarbete är viktiga för många av våra medlemmar. Därför vill vi i Skåne inför dessa förhandlingar göra en form av kartläggning av i hur hög omfattning jour och beredskapsarbete förekommer. Har ni jour eller beredskap på er arbetsplats, oavsett om ni jobbar inom region, kommun eller privat sektor så berätta gärna det för oss! Ni kan maila maria.buhre@vardforbundet.se.

Löneavtal för kommun, landsting/region och Sobona, HÖK -19

Nu har vi snart fått in resultat från samtliga. Bästa lönepåslaget har medlemmarna i Burlövs kommun fått med 6,8 %. Bottenplatsen innehas fortfarande av Vellinge kommun med 1,91 %. När alla är klara kommer hela listan att presenteras.

Vi har nu fått resultatet för medlemmarna i Region Skåne, utfallet blev totalt 2,72 %. För en sjukvård där vi ständigt får höra om överbeläggningar, långa köer till undersökningar och operationer, överfulla förlossningar med mera, undrar vi hur regionen tänkte. Regionen håller med om att det är brist på våra yrken, men de vill inte se att lönen och löneutvecklingen har någon betydelse.

Hur tror man att en löneökning på i snitt 2,72 % ska få våra medlemmar att vilja stanna hos dom och hur ska det locka nya? Och det är få som kan locka med god arbetsmiljö, lagom arbetsbelastning, arbetstider som gör det enkelt att kombinera arbete och fritid samt möjlighet att göra karriär. Det som får många att stanna är bra kolleger och för att man värnar patienterna.

Skyddsombudens dag

Vårens utbildningsdagar för alla förtroendevalda/skyddsombud kommer att handla om löneprocessen och lönekriterier och finns nu tillgängliga att anmäla sig till via länken Skyddsombudens dag  Uppmuntra gärna din förtroendevalda att deltaga. Har du inte någon förtroendevald på din arbetsplats kan det vara hög tid att välja någon som då också får möjlighet att deltaga på utbildningen. Mer om hur valet går till hittar du via länken Välj förtroendevald på arbetsplatsen

Föräldraledig - rättigheter och skyldigheter

Välkommen till en drop in-informationsträff om föräldraledighet.
Vi pratar om rättigheter och skyldigheter och allt där emellan! Anmälan till det tillfälle som passar dig bäst Föräldraledighet - rättigheter och skyldigheter


Med vänlig hälsning

Styrelsen

Vårdförbundet Skåne

Du får gärna skriva ut detta brev och sätta upp på arbetsplatsen. Har du en kollega som är medlem och inte får brevet? Be hen att uppdatera sina uppgifter och lämna sin privata mailadress länk.

 

 
Vårdförbundet Direkt

0771-420 420

Ställ en fråga
Ändra dina uppgifter

Avsluta din prenumeration
Facebook Facebook Twitter Instagram
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -